Etiqueta 'Ecològic'

Horitzons

Beatriz Morales-Nin: “L'agricultura és important perquè l'alimentació i la sostenibilitat del territori ho són”

Beatriz Morales-Nin forma part de l’associació jove Mallorca Illa Verda, però manté una llarga trajectòria científica i ecologista.

Mateu Morro25/04/09 0:00

Horitzons

“La meva vida ha estat dedicada a les ovelles i hi he passat molt de gust”

Antoni Marcé ha estat pastor, i flabioler, tota la vida, a Santa Maria. Ara la seva guarda ja és una de les darreres que conserven la casta d’ovella mallorquina tradicional.

Mateu Morro18/04/09 0:00

Horitzons

“L'agricultura mallorquina no desapareixerà, podem mantenir-la”

Miquel Capllonch és un bon coneixedor dels problemes de la fruita i la taronja i té una visió realista i optimista del futur de l’agricultura a Mallorca.

Mateu Morro31/01/09 0:00

Horitzons

“La Cooperativa de Porreres ofereix tot el que el pagès necessita”

La Cooperativa de Porreres és una entitat activa i molt arrelada. Antoni Martorell ha viscut intensament la vida de l’associació durant els darrers anys.

Mateu Morro24/01/09 0:00

Horitzons

Joan Horrach: “Si a una persona li agrada el camp s'hi pot dedicar i viure'n”

Joan es dedica sobretot als mens, per això, encara que és de Campanet, s’ha associat a la Cooperativa de Pollença amb la finalitat de fer xots de qualitat.

Mateu Morro27/12/08 0:00

Horitzons

“O hi ha un compromís amb la pagesia o desapareixerem”

A s’Aigo de s’Espinagar, hi predomina el bon gust. Allà, Lluís Julià i la seva família treballen i viuen l’agroturisme com una activitat lligada a la terra i els seus productes.

Mateu Morro20/12/08 0:00

Horitzons

“No podem fer de tot, la nostra aposta és pels vins blancs”

Llorenç Colom reuneix tots els requisits de la persona que fa les coses amb estimació. Té cura de sa Teulera Nova d’Alaró, al peu de la serra de Tramuntana, on ha aconseguit produir uns magnífics vins blancs.

Mateu Morro13/12/08 0:00

Horitzons

“Hem de fomentar la producció ecològica si volem camps cultivats”

En Joan Massanet és un exemple de retorn al camp. Fa anys que va optar per retrobar-se amb les arrels i dedicar-se a l’agricultura ecològica.

Mateu Morro06/12/08 0:00

Horitzons

“Si l'agrícola és un sector estratègic, se li ha de donar prioritat”

Pere Quetgles és enginyer agrònom i ha estat responsable de diverses àrees dins l’Administració. Ara, ja jubilat, viu la pagesia a través de la finca familiar de sa Cova Vella, a Manacor.

Mateu Morro15/11/08 0:00

Horitzons

“El consum de caragols a Mallorca té un caràcter tradicional i cultural”

Els caragols de Diego fan bona pinta. Aquest jove biòleg no sols té cura de la granja, sinó que du a terme un projecte d’investigació sobre la cria d’aquests animals.

Mateu Morro25/10/08 0:00

Horitzons

“El producte ha de ser homogeni i adaptar-se al gust del consumidor”

Paco Marcén és el director d’Oviaragón, la principal cooperativa de ramaders de bestiar oví de l’Estat espanyol i, a la vegada, un home molt lligat a Mallorca.

Mateu Morro07/02/09 0:00

Horitzons

“Pel Pla de Mallorca, allò que va més bé encara són els cereals”

Mateu Servera, de Lloret, és un d’aquells pagesos que mantenen l’antiga cultura cerealista del Pla de Mallorca. Enguany el temps no ha acompanyat gens, però la feina no ha aturat.

Mateu Morro14/02/09 0:00

Horitzons

“L'estèvia és una planta extraordinària que tothom ha de poder cultivar”

Josep Pàmies és molt conegut en l’àmbit de l’agricultura que en podríem dir "alternativa". Ara ha estat a Mallorca per explicar les propietats de l’estèvia.

Mateu Morro11/04/09 0:00

Horitzons

“El preu de l'ametla no basta per mantenir els arbres en condicions”

A la família de Pep ja eren pagesos, de Pollença, però tota la vida ha fet de pagès a Santa Maria.

Mateu Morro04/04/09 0:00

Horitzons

“Hi ha manco pagesos que abans, però sembren molt més”

Illacamp és una cooperativa poblera enfocada a comercialitzar directament les produccions dels socis. El seu gerent és Joan Cantallops.

Mateu Morro28/03/09 0:00

Horitzons

“Els pagesos s'han d'unir per fer compres i millorar les vendes”

La vaqueria de la Plana Vella de Manacor és capaç de produir llet d’alta qualitat de manera natural i està perfectament lligada a l’entorn. Se n’encarreguen Sebastià i Francisca, amb els quals parlàrem.

Mateu Morro21/03/09 0:00

Horitzons

“Cooperativisme i diferenciació són les opcions de la nostra ametla”

Georgina Brunet treballa de tècnica a la cooperativa Es Camp Mallorquí. Des de la seva feina ha pogut conèixer la realitat i els problemes del nostre camp.

Mateu Morro14/03/09 0:00

Horitzons

“El camp balear té un problema greu de successió generacional”

Jaume Binimelis i Antoni Ordines acaben de publicar el llibre La pagesia illenca als albirs del segle XXI (El Gall Editor), una contribució important al coneixement de la realitat pagesa de les Balears.

Mateu Morro07/03/09 0:00

Horitzons

“La gent troba que la maduixa de Mallorca és millor i més dolça”

Tolo, amb 34 anys, integra amb els seus germans l’empresa Frespi, dedicada en exclusiva a la producció i venda de maduixes.

Mateu Morro28/02/09 0:00

Horitzons

“Els pagesos s'han d'unir per organitzar les produccions”

Poques persones coneixen més la pagesia que Mateu de la Torre, a Porreres, que uneix una llarga trajectòria de feina en aquest sector amb una important experiència associativa.

Mateu Morro21/02/09 0:00