Illes Balears | Esport | Poliesportiu
Cop d'efecte del Bribón, nou líder de la classe IRC-A
El Transpac52 Bribón (RCN Barcelona), comandat pel gallec Gonzalo Araújo (IRC-A); el Swan45 Rats on Fire (CN Arenys), patronejat per Rayco Tabares (RI-1); i el GS37 Movistar (RCN Sanxenxo) de Pedro Campos (RI-2) dominaven en les respectives classes en acabar la segona jornada de la 30a Copa del Rei, que es disputa a la badia de Palma. En un recorregut marcat per un vent molt inestable de component sud-oest, que va anar variant cap al sud, i amb una intensitat amb molts alts i baixos (de 8 a 12 nusos), la flota en competició va haver de lluitar a fons en cada mànega i el Tp52 Bribón és el nou líder d'IRC-1 després d'haver sumar dos primers llocs en les dues curses disputades, que va dominar amb autoritat. En la primera, batia el minimaxi britànic Jathou per 1:39 i la tercera plaça l'ocupava l'Aifos de l'Armada Espanyola, al comandament de Cristina de Borbó. El Tp52 alemany Container, de Markuys Wieser, va perdre el lideratge després de ser vuitè.
Fullana i Duran, els primers
Marga Fullana (Malalts de Turmell) i Guillem Durn (ADA Calvià) s'endugueren els trofeus de les dues curses estel·lars de la XXXI Cursa Sant Feliu 2011, de Llubí, organitzada per l'Ajuntament de la localidat amb motiu de les tradicionals festes patronals.L'atleta de Sant Llorenç guanyà amb autoritat, amb un temps de 19.16 minuts per als 5.000 metres del recorregut del circuit urbà. Superà la primera elit Mavi García (Montuïri). La tercera va ser Bel Duran (Manacor), per davant de la W-35 Marga Burguera (Tribombers) i Alba López (Huelva). A continuació es classificaren les veteranes W-35 Maria Eugènia Gallastegui (ADA Calvià), la germana de Marga Fullana, Cristina, i Isabel Mendoza (Siurell).
La Copa classe per classe
Arriba a Palma la trentena edició de la Copa del Rei de vela, una de les regates més importants del Mediterrani. De cada vegada, aquest esdeveniment té més seguidors i la dificultat és saber diferenciar les diverses modalitats i embarcacions que hi ha. Cal diferenciar-hi 2 tipus de modalitats: monotip i de temps compensat. La de monotip es basa que totes les embarcacions són similars i juguen en temps real, és a dir, el que arribi primer quedarà primer.
Torna el millor espectacle nàutic a la badia de Palma
Avui comença la 30a Copa del Rei de vela a la badia de Palma amb la participació de més de 120 vaixells dividits en cinc classes. La divisió RI (Rating Internacional) serà la classe reina, amb un total de 42 participants.
Joan Batle, el més ràpid a l'Estanyol
El corredor elit del Toyota Establiments, Joan Batle, s'adjudicà l'esprint del gran grup en el trofeu Festes de Sant Jaume, celebrat amb motiu del les festes patronals de l'Estanyol (Llucmajor).
Es frega el rècord de participació
La trentena edició de la Copa del Rei de Vela es presentà ahir al Reial Club Nàutic de Palma i es disputarà entre l'1 i el 6 d'agost a la badia de Palma. El president del comitè organitzador d'aquest l'esdeveniment esportiu, Javier Sanz, es mostrà il·lusionat després d'arribar a l'edició número 30 de la regata que definí "com la més important del Mediterrani i un referent de la vela mundial". Sanz afegí que les ganes i la força del passat més la innovació del futur són l'ànima de l'esdeveniment.
Alonso vol confirmar la millora
L'onzena prova del Mundial de la Fórmula 1 arriba aquest cap de setmana al circuit d'Hungaroring, on l'asturià Fernando Alonso (Ferrari) i l'anglès Lewis Hamilton (McLaren) desitgen continuar qüestionant l'hegemonia dels Red Bull, com va succeir en les dues darreres curses. La prova al circuit hongarès és l'última abans de l'aturada estiuenca, que finalitzarà amb la cursa a Spa-Francorchamps el 28 d'agost, cosa que apressa Ferrari i McLaren a la recerca d'una nova victòria amb què traslladar totes les pors a Red Bull, on s'ha percebut la millora notable que han experimentat els seus rivals en les darreres corregudes.
Un altre rècord sense premi
Melanie Costa va quedar sense el premi de disputar la final dels 200 lliures després d'haver aconseguit batre un altre rècord d'Espanya. La mallorquina superà en el Mundial de Xangai, per segona vegada el mateix dia, el rècord d'Espanya dels 200 metres lliures, però va quedar eliminada a les semifinals després de quedar setena a la seva sèrie i desena en la suma de les dues eliminatòries. Diumenge es classificà per a la final dels 400 lliures després d'haver superat el rècord d'Espanya de la distància en les classificatòries. Una demostració del seu excel·lent estat de forma i del potencial que pot acabar d'explotar en la cita olímpica de Londres de l'estiu que ve.
Samuel López, de desconegut a campió
En poc temps, Samuel López Eriksson, nascut el 27 de novembre de 1987 a Palma, ha passat de ser un aspirant a boxejador a un campió estatal amateur. El mallorquí només necessità cinc combats, dels quals en guanyà qautre i deixà l'altre en taules, per rebre el cinturó de campió. López començà a entrenar al Prínceps Boxing Club de Ciutat l'octubre de 2010. Des de petit que practica diferents esports. Sempre ha jugat a futbol i ha combinat aquest esport amb el karate. D'adolescent practicà la capoeira i ja de més gran el muai thai. Abans de boxejar, el 2009 participà en el Campionat de les Illes Balears de kick-boxing, en el qual es proclamà vencedor per abandó del seu adversari.
Chicho Lorenzo s'explica ara amb una carta “baléà”
"Tot és molt fàcil d'entendre segons es miri, tot tan clar segons com t'ho pintin (...)", diu una cançó que aniria de meravella per entendre el prisma de les explicacions que Chicho Lorenzo oferí a dBalears. Si dilluns ens contestà els correus electrònics en alemany, ara les explicacions arriben escrites en la llengua "baléà" -les quals ens comprometérem a reproduir de manera íntegra i respectant-ne l'ortografia i la gramàtica per l'interès del contingut-. El pare del campió del món de MotoGP hi ofereix la seva versió sobre els comentaris que efectuà durant una conversa privada en un grup del Facebook i en els quals atacava la llengua catalana i "l'enemic que ens vol annexionar i eliminar la cultura, la identitat i la llengua balears". En primer lloc, Lorenzo aclareix que el que sortí publicat en diferents diaris digitals "catalanistes" no es poden considerar declaracions seves, perquè ell no es dirigí en cap moment a un mitjà de comunicació.
Chicho Lorenzo entra dins la cursa anticatalanista
José Manuel Chicho Lorenzo s'ha situat a la pole de la cursa anticatalanista. En una discussió privada al Facebook, el pare del campió del món de MotoGP, Jorge Lorenzo, va atacar durament el que ell anomena els "pancas", "l'enemic que ens vol annexionar i eliminar la cultura, la identitat i la llengua balear". Aquesta només és una de les expressions que es podien llegir en la discussió de la xarxa. Segons el seu punt de vista, ara això canvia. "Les coses estan canviant; les banderes tribarrades del Regne de Mallorca estan sortint de l'armari i començam a organitzar-nos contra l'enemic que ens vol annexionar i eliminar la cultura, la identitat i la llengua balear.
Stoner s'emporta el duel
El líder del Mundial de MotoGP, l'australià Casey Stoner (Honda), donà ahir una lliçó d'autoritat després d'imposar-se en una cursa pràcticament perfecta en el Gran Premi dels Estats Units disputat al circuit de Laguna Seca. Jorge Lorenzo (Yamaha), que el dia anterior havia aconseguit el millor temps i que començà la correguda des de la pole position, es va haver de conformar amb un segon lloc, forçat pel ritme imperial de l'australià.
Victòria de Tristán Moreno
Tristán Moreno (SportMarketing) s'adjudicà el XIX Triatló de Muntanya Ciutat de Sóller, organtizat pel club local Gymnapolis. Dels 155 inscrits, acabaren la prova 104 individuals i 36 equips. El guanyador necessità un temps d'1.26.22. Superà José Antonio Fernández (Bimont Andratx), 1.26.33, i Fernando Óscar Rodríguez, 1.27.28. A continaució entraren Pep Lliteres, Toni Payeras, Tomàs Morell, Tomeu Massanet, Andreu Marimón, César A. Cano i Guillem Soler.
París corona Cadel Evans
El campió de la volta francesa, Cadel Evans, acompanyat pels germans Schleck, pujà al podi de l'avinguda dels Camps Elisis. Foto: Reuters El ciclista britànic Mark Cavendish (HTC) s'imposà en l'última etapa del Tour de França 2011, disputada entre la localitat de Créteil i París en 95 quilòmetres, mentre que l'australià Cadel Evans (BMC) es proclamà oficialment campió del Tour. Abans de començar la darrera etapa, tots els ciclistes es reuniren a la línia de sortida per guardar un emotiu silenci per les víctimes dels atemptats d'Oslo. Després, arribaren les felicitacions cap al campió Cadel Evans, que, com és tradició, brindà per la victòria amb una copa de xampany en l'habitual jornada festiva. El BMC del campió liderà el grup fins al quilòmetre 55, quan els ciclistes que volien tenir la seva part de protagonisme en la cursa van començar a animar l'etapa. No obstant això, en els últims 20 quilòmetres el gran grup va començar a treballar per intentar arribar a l'esprint i preparar la victòria per a homes com Cavendish i Boasson Hagen (SKY).
Cadel Evans guanya el Tour en el cronòmetre
El corredor australià Cadel Evans (BMC) remuntà els 57 segons que el separaven del mallot groc, que ahir lluia Andy Schleck, i es proclamà campió virtual del Tour, que, per primer cop, se'n va cap a aquest continent de l'hemisferi sud. Amb 34 anys, es converteix en el segon corredor més gran a aconseguir la fita. Ho va fer en la contrarellotge celebrada a Grenoble, de 42'5 quilòmetres i que s'emportà l'alemany del HTC Tony Martin.
Rolland triomfa en l'exhibició de Contador
El francès Pierre Rolland s'imposà a Alp d'Huez, arribada de la denovena etapa del Tour de França, marcada per l'espectacle dels espanyols Alberto Contador i Samuel Sánchez en una cursa en què el luxemburguès Andy Schleck es proclamà nou líder de la volta francesa. Contador intentà respondre ahir a la decepció de dijous passat, però Rolland i Sánchez, que va acabar segon, van impedir la victòria del tricampió del Tour.
Shakir Star és de nou l'atracció a Son Pardo
Després de trotar a 1.12.5 en terres franceses a principi de juliol, el crac felanitxer de la quadra Binimelis, Shakir Star, serà una de les principals atraccions en la reunió d'avui vespre a l'hipòdrom de Son Pardo, en què esdevindrà un dels principals candidats a la victòria en el premi Heroina des Bosc, una prova reservada per a exemplars nacionals, que es disputarà sobre una distància de 1.609 metres i que repartirà 3.000 euros en premis. Shakir Star, que correrà a les regnes del seu entrenador, M. A. Binimelis, tindrà rivals molt complicats i que destaquen per la seva regularitat, com ara Magistral, Oh Tap In HM, Omni Maker SB i Sybila de Kor, que guanyà dissabte passat a Manacor amb una marca d'1.16.8.
El Galibier deixa Alberto Contador sense opcions
El luxemburguès Andy Schleck (Leopard) conquerí en solitari el cim del Galibier, per primera vegada en la històrica meta del Tour de França, en una jornada en la qual el francès Thomas Voeckler conservà el mallot groc per 15 segons i Alberto Contador quedà eliminat en la lluita per conquerir el quart títol.
Alberto Contador tensa la cursa a les portes del Galibier
El ciclista noruec Edvald Boasson Hagen, de l'Sky, s'imposà ahir en la dessetena etapa del Tour de França, disputada entre la localitat francesa de Gap i l'italiana de Pinerolo, sobre 179 quilòmetres, mentre que el francès Thomas Voeckler (Europcar) conservà el mallot groc en una altra jornada d'atac d'Alberto Contador (Saxo Bank). El de Pinto, aliat novament amb Samuel Sánchez (Euskaltel), sembla disposat a aprofitar cada metre de terreny que queda d'aquí a la contra rellotge del dissabte de Grenoble per continuar lluitant per la victòria. Una vegada més, sorprengué els rivals que, una vegada més també, optaren per ser conservadors, la qual cosa està afavorint Cadel Evans (BMC), que li queden dos dies de dura muntanya abans de provar-se amb tots en una crono en la qual és superior.
Nou bronze per a la 'sincro'
Les nedadores Andrea Fuentes i Ona Carbonell van trobar ahir premi al seu esforç i talent a la piscina del Mundial de Xangai 2011 en la final de duo tècnic, en la qual l'equip espanyol va aconseguir la segona medalla en aquest campionat. L'equip que dirigeix Anna Tarrés s'ha entrenat els darrers mesos entre nou i deu hores i mitja al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Barcelona per presentar-se a la ciutat xinesa amb opcions i possibilitats de guanyar les set medalles que es va emportar de l'últim Mundial, el de Roma 2009.
Contador passa a l'atac i avisa els seus rivals
Alberto Contador alçà la veu a les portes dels Alps amb dos atacs a l'únic port de la setzena etapa, a 11 quilòmetres de meta, que serví per reduir diferències amb els rivals, a excepció de l'australià Cadel Evans, l'únic que es rebel·là. Guanyà el noruec Thor Hushovd (Garmin).
David Bustos es penja el bronze
L'atleta de l'ADA Calvià David Bustos conquerí la medalla de bronze en la final dels 1.500 metres del campionat d'Europa sub-23 d'atletisme que es disputa a Ostrava (República Txeca). El mallorquí havia quedat segon en la sèrie d'eliminació, amb un temps de 3:41.37 minuts, el mateix que el vencedor, el rus Ivan Tukatatxev. Tercer va ser el francès Carvalho (3:41.54). En la final dominà el gal, qui passà els 400 metres amb un temps d'1:05.70, els 800 en 2:13.18 i marcà 3:12.08 en els 1.200. Carvalho entrà primer amb un crono de 3.50.42. En l'esprint final Bustos no pogué amb l'anglès Jame Shane (3:50.58) i s'hagué de conformar amb el tercer lloc (3:50.59).
Rafel Vallcaneras supera Carles Coll
La Milla Urbana de Binissalem, organitzada per l'Ajuntament amb motiu de les festes de Sant Jaume, oferí un bon espectacle en una assolellada jornada d'atletisme que es completà amb la cursa popular. Els 47 participants en la Milla hagueren de completar dues voltes a un circuit pel centre de Binissalem de 808 metres, mentre que els 71 atletes de la cursa popular n'hagueren de fer sis per recórrer una distància aproximada de 4,8 km.
Cavendish completa el pòquer d'etapes
El britànic Mark Cavendish (HTC) tornà a demostrar la seva condició de millor esprintador del món amb un pòquer a la quinzena etapa del Tour disputada entre Llemotges i Montpeller, de 193 quilòmetres, en la qual es van mantenir les posicions a la general, amb el francès Thomas Voeckler (Europcar) al capdavant. Al·lèrgic a les etapes de muntanya, Cavendish va baixar dels Pirineus amb ganes de victòria i acudí puntual a la cita amb la gran velocitat a Montpeller, penúltima opció per als guepards del gran grup. Ja només queda París. Fou superior al nord-americà Tyler Farrar (Garmin) i a l'italià Alessandro Petacchi (Lampre), que veieren des d'una distància respectable com aixecava els braços per quart pic en la present edició. La suma del seu triomf número 19 en el Tour li permet col·locar-se com el sisè més llorejat de la història, empatat amb el luxemburguès Nicolas Frantz, amb marge -té 26 anys- d'acostar-se a ciclistes llegendaris com Eddy Merck, que és el primer amb 34, Bernard Hinault (28) i Lance Armstrong (25).
Els Alps prenen la paraula
El Galibier, l'Alp d'Huez i la cronometrada de Grenoble seran les tres etapes que jutjaran el Tour, que després de gaudir de la segona jornada de descans afronta l'hora de la veritat amb els grans favorits separats per prop de dos minuts, entre els quals hi ha el madrileny Alberto Contador, que afronta en desavantatge "el repte" de guanyar el quart títol.
El belga Vanendert sorprèn els favorits
El belga Jelle Vanendert (Omega) s'imposà en solitari en la catorzena etapa del Tour de França, seguit de l'asturià Samuel Sánchez (Euskaltel), en un recorregut de 168,5 quilòmetres entre Saint-Gauden i l'ascensió al port de categoria especial Plateau de Beille, mentre que el francès Thomas Voeckler (Europcar) conservà el mallot groc, en una altra jornada sense novetats entre els favorits.
Carbonell posa fi a la seva carrera
El millor pescador submarí de la zona Europa-Àfrica, el mallorquí Pedro Carbonell, anuncià ahir que es retira de la competició oficial amb la idea de deixar pas a la nova generació. El quart esportista més llorejat del món en aquesta especialitat afirmà que, a banda de deixar competir els joves, perquè a ell ja li costa més, un altre motiu és el de no veure's sempre tan lluny de la família. Cal pensar que estar un mes, per exemple, fora de l'Estat ja no l'atreu tant com abans.
Exhibició de força del noruec Thor Hushovd
El noruec Thor Hushovd (Garmin) va conquerir el mallot multicolor de campió del món després d'imposar-se en solitari en la tretzena etapa del Tour, disputada entre Pau i Lourdes, de 152,5 quilòmetres, en una segona jornada pirinenca en la qual el francès Thomas Voeckler es va mantenir com a líder i els favorits van guardar les distàncies.
Victòria de prestigi per a Samuel Sánchez
El ciclista asturià Samuel Sánchez, de l'Euskaltel-Euskadi, aconseguí ahir una victòria de prestigi al Tour de França 2011, després d'imposar-se en la dotzena etapa en el primer gran final en alt de la ronda francesa, Luz-Ardiden, escenari ja conegut per la formació taronja i on el vigent campió, Alberto Contador, va cedir un quants segons a la resta de favorits. El 2001, un altre escalador nadiu de l'equip de Miguel Madariaga, Roberto Laiseka, aconseguí el primer triomf de l'equip basc al Tour al cim dels pirineus, mentre que Samu tenia marcada en vermell aquesta pujada, que ara fa set anys no va poder guanyar Iban Mayo per culpa d'un extraordinari i voraç Lance Armstrong. D'aquesta manera, el campió olímpic uní el seu nom a la llista de guanyadors de Luz-Ardiden, on, a més de Laiseka, figuren els seus compatriotes Pedro Delgado (1985), Laudelino Lale Cubino (1988) i Miguel Indurain (1990).
Cavendish guanya la seva tercera etapa
El corredor britànic Mark Cavendish, de l'equip HTC-Highroad, s'adjudicà l'onzena etapa del Tour de França, de 167,5 quilòmetres i disputada entre Blaye les Mines i Lavaur, després de batre a l'esprint l'alemany Andre Greipel (Omega Pharma-Lotto) i el nord-americà Tyler Farrar (Garmin-Cervélo). Aquesta victòria li serví per enfundar-se el mallot verd de líder de la classificació per punts. Mark Cavendish i l'HTC tornaren a demostrar el seu domini en les arribades massives. El corredor obtingué el tercer triomf d'aquesta edició i el divuitè del seu palmarès a la ronda gal·la. Es rescabalà, així, de la derrota de dimarts a Carmaux contra el mateix Greipel. La jornada, amb l'ascensió de dues tatxetes, el Tonnac, de tercera categoria, i el Puylaurens, puntuable de quarta i situat a 32 quilòmetres de la meta, es va caracteritzar per una fina pluja que va acompanyar el grup durant gran part del recorregut.
Tornem-hi torna-hi
La ciutat de Madrid presentarà la seva candidatura per tercera vegada consecutiva, després de les de 2012 i 2016, per organitzar la XXXII edició dels Jocs Olímpics, que tindran lloc el 2020, segons confirmà ahir el batle, Alberto Ruiz-Gallardón. "Madrid té el suport de les institucions i del món de l'esport per aconseguir els Jocs Olímpics i Paralímpics per a la nostra ciutat", afirmà Gallardón, qui anuncià que els grups municipals del Partit Popular i el PSOE elevaran al ple del pròxim 20 de juliol la proposició per a la presentació al COI, a través del COE, de la candidatura de Madrid per als Jocs del 2020. Gallardón va estar acompanyat pel portaveu socialista a l'Ajuntament i exsecretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lissavetzky, i el vicebatle de Madrid, Manuel Cobo. La proposició presentada pels dos grups majoritaris a l'Ajuntament recorda que Madrid va passar el tall "amb una valoració alta" i obtingué un important nombre de suports en la decisió final per designar la seu dels Jocs del 2012, on fou tercera per darrere de Londres i París, i 2016, en què perdé en la final contra Rio de Janeiro.
L'alemany Greipel s'imposa en la desena etapa del Tour mentre Voeckler es manté líder
L'alemany André Greipel (Omega-Pharma) ha aconseguit avui la victòria a l'esprint en la desena etapa del Tour de França 2011, disputada entre Aurillac i Carmaux, de 161 quilòmetres, i encara es manté de líder el francès Thomas Voeckler (Europcar).
“L'esport balear té un forat econòmic”
Francisco Javier Morente (Palma, 1974) és des del 22 de juny el nou director general d'Esports del Govern de les Illes Balears. Encara sense temps de tenir una panoràmica detallada de la situació de l'esport illenc, Morente, advocat especialista en qüestions penals, ens parla d'una situació econòmica crítica, de retallades i d'optimització de recursos sense utilitzar la paraula austeritat, perquè "ja la tenc assumida". Una de les seves grans prioritats és convertir l'esport en reclam turístic i obrir-lo a la iniciativa privada. Tota una mostra d'intencions.Quinze dies després del vostre nomenament, ja heu tingut temps de fer-vos una idea de la situació en la qual es troba l'esport a les Illes?Esportivament, hi ha una gran activitat: una sèrie d'esportistes, clubs i federacions que es mouen perquè hi hagi competicions i l'esport base vagi endavant, amb noves iniciatives de tornejos i competicions. Quant a política esportiva i dels comptes de la Comunitat, sí que m'he adonat que es passaran grans dificultats.
Luis León brilla amb llum pròpia
Luis León dedicà la victòria al seu futur fill i al seu germà finat. Foto: Denis Baliboese. Reuters El murcià Luis León Sánchez (Rabobank) s'imposà en la novena etapa del Tour de França 2011, disputada ahir entre les localitats d'Issoire i Saint-Flour sobre 208 quilòmetres, i s'enfila a la segona posició de la general, mentre que el francès Thomas Voeckler (Team Europcar) es convertí en el nou líder de la cursa. Luis León Sánchez aconseguí la primera etapa per a un corredor espanyol en aquesta edició del Tour, la tercera del seu palmarès (Aurillac el 2008 i Saint-Girons el 2009). Per part seva, el gal, segon en l'etapa, es posà el mallot groc, que ja va portar durant deu dies en el Tour de 2004, amb 1:49 sobre el murcià. La victòria del ciclista de Rabobank arribà en una jornada marcada per l'alt nombre d'abandonaments, un total de set: Juan Manuel Gárate (Rabobank), Wouter Poels (Vacansoleil), Amets Txurruka (Euskaltel), Jurgen Van den Broeck (Omega), David Zabriskie (Garmin-Cervélo), Frederik Willems (Omega) i Alexandre Vinokourov (Astana).
Rui Costa alegra el dia al Movistar
El portuguès Rui Alberto Costa donà la primera alegria a l'equip espanyol Movistar en el Tour de França, després de conquerir en solitari la primera etapa al massís Central, disputada a través de 189 quilòmetres entre Aigurande i Super-Besse, en la qual els favorits mantingueren les posicions i el noruec Thor Hushovd, el mallot groc.
Cavendish ratifica la seva supremacia en els esprints
El britànic Mark Cavendish (HTC) tornà a demostrar la seva supremacia en els esprints i s'adjudicà la setena etapa del Tour de França, de 218 km i disputada entre Le Mans i Chateauroux. Així, aconseguí la segona victòria en la present edició. El noruec Thor Hushovd (Garmin) es mantingué líder i els favorits conservaren les posicions abans del Massís Central.
Boasson Hagen allarga la festa noruega
El noruec Edvald Boasson Hagen (Sky), un jove rodador de 24 anys, va estrenar el seu palmarès al Tour de França després d'imposar-se a l'esprint en la sisena etapa, disputada entre Dinan i Lisieux, la més llarga d'aquesta edició amb un recorregut de 226,5 quilòmetres, en la qual un altre noruec, Thor Hushovd (Garmin), va conservar el lideratge en una jornada sense canvis a la general. La cosa va de noruecs. Boasson Hagen, 5 vegades campió nacional de contra rellotge, va pujar al pòdium a celebrar una "inesperada victòria". L'ajudant de Wiggins a l'Sky es va creuar en la cerimònia de premis amb Hushovd, el mallot groc, el líder des de fa cinc dies. Boasson, quart noruec que guanya una etapa en el Tour, es llançà per l'etapa de dimecres, al cap Fréhel, però es precipità i l'arrancada explosiva va resultar estèril. Un dia després, en el moment just, va llançar una rèplica a la recta d'arribada de Lisieux als grans favorits de l'esprint per apuntar-se el primer èxit al Tour. Va aixecar els braços per davant l'australià Matthew Goss (HTC) i d'Hushovd. José Joaquín Rojas (Movistar) va continuar a la baralla. Aquesta vegada al murcià li va tocar el cinquè lloc.
Cavendish surt a escena i Contador cau dos pics
El britànic Mark Cavendish (HTC) tornà a ser el més gran entre els esprintadors i s'adjudicà la cinquena etapa disputada entre Carhaix i el Cap Fréhel, de 164 quilòmetres, en una jornada marcada per les múltiples caigudes i en què el noruec Thor Hushovd (Garmin) va conservar el mallot groc. Va reaparèixer Cavendish, de qui poc se sabia des de la seva doble victòria en el Giro d'Itàlia, i ho va fer per imposar-se de manera espectacular en un esprint molt disputat en el qual va alçar els braços amb claredat per davant Philippe Gilbert (Omega), el número 1 mundial que cercava el doblet que li va negar el Mur de la Bretanya, i de José Joaquín Rojas (Movistar), de nou en la baralla. El corredor murcià va ser desqualificat per maniobra antireglamentària en l'esprint intermedi per haver empès Boonen, cosa que li costà el mallot verd, que passa a Gilbert. Dins el grup principal i amb un temps de 3:38.32 hores entraren tots els favorits, que posaren punt final a un trajecte que es va cobrir a més de 45 quilòmetres per hora.
Cadel Evans venç Contador en la línia
L'australià Cadel Evans (BMC) va guanyar sobre la línia de meta un lluita amb Alberto Contador per adjudicar-se la quarta etapa entre Lorient i el Mur de Bretanya, de 172,5 quilòmetres, en la qua l el madrileny va avisar amb un atac que li va donar el segon lloc i va fer perdre 8 segons a Andy Schleck. El noruec Thor Hushovd (Garmin), per altra banda, va mantenir el lideratge. Els favorits sortiren a escena en el Mur de Bretanya, una ascensió de 2 quilòmetres sense excessos de duresa. Allà, s'embrancararen els favorits, esperonats per un doble atac de Contador, que va donar un cop d'orgull. Entre tots, el millor fou Cadel Evans, que resistí els tres atacs de Contador en el Mur. En el darrer es va posar per davant del madrileny, que intentà plantar-li cara, però la foto d'arribada va triar el ciclista de les antípodes, un veterà de 34 anys que somia assolir el primer esglaó en el podi a París.
Tyler Farrar brilla en la primera cita amb l'esprint
El nord-americà Tyler Farrar va sumar la segona victòria consecutiva del Garmin Cervelo després d'adjudicar-se l'esprint en la tercera etapa del Tour de França, disputada a través de 198 quilòmetres entre Olonne sud Mer i Redon, en la qual el seu company noruec Thor Hushovd va mantenir el mallot groc. Continua la festa a l'equip americà, que va pujar al pòdium després de guanyar la cronometrada per equips de Les Essarts i va repetir l'escena, aquesta vegada en format individual amb Farrar.
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- dBalears, Ona Mediterrània, VIDA i L’ESTEL conviden tothom a celebrar la Diada de Sant Jordi a la plaça de Cort de Palma
- S’han mort el Papa Francesc, el reformador de l’Església catòlica
- Entitats de Maria de la Salut presenten manifest contra el projecte de megaparc fotovoltaic