Illes Balears | Esport | Poliesportiu
Pedrosa s'adjudica els entrenaments lliures del Japó i Lorenzo és cinquè
Jorge Lorenzo ha acabat cinquè en els entrenaments. Foto: Reuters. El català Dani Pedrosa (Honda RC 212 V) ha doblegat el líder del mundial i company d'equip, l'australià Casey Stoner (Honda RC 212 V), en la segona tanda d'entrenaments de la primera jornada de proves lliures per al Gran Premi del Japó de MotoGP que es va disputar en el traçat de Motegi, per només 54 milenes de segon i Jorge Lorenzo va ser cinquè. L'australià Casey Stoner va aconseguir el millor temps en els primers entrenaments lliures, però no va tardar massa a superar el registre del líder del mundial l'italià Marco Simoncelli (Honda RC 212 V), que en la segona tanda lliure va aconseguir aviat un 1:47.188 que el va posar primer per davant de Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) i Dani Pedrosa.
El Palma Volley renuncia a la Superlliga per la falta de suport institucional
El Palma Volley Club Voleibol Pòrtol ha notificat avui a la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) la renúncia a prendre part a la Superlliga Masculina 2011-2012, una decisió motivada per la falta de suports de les institucions de les Balears i els problemes econòmics derivats d'això.
Cobo arriba de vermell a Madrid
El velocista italià Daniele Bennati (Leopard-Trek) es va adjudicar la vintena i penúltima etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Bilbao i Vitòria i de 185 quilòmetres de recorregut, tot imposant-se amb claredat a l'esprint d'arribada, mentre que Juan José Cobo (Geox) no va tenir problemes per mantenir el mallot vermell i arribarà com a líder a Madrid.
Gavazzi se'n du l'etapa mentre Cobo manté el lideratge
El corredor italià Francesco Gavazzi (Lampre) es va adjudicar ahir la devuitena etapa de la Vuelta ciclista a Espanya, disputada entre Solares i Noja sobre 174,6 quilòmetres, després de batre en l'esprint el belga Kristof Vandewalle (Quick Step), mentre que el cantàbric Juan José Cobo (Geox) conserva el lideratge de la general. Francesco Gavazzi va sumar el quart triomf del curs, després d'una etapa al País Basc i de dues en la Volta a Portugal, després d'imposar la seva punta de velocitat davant Vandewalle, dos dels onze integrants d'una escapada forjada en l'arrencada de la jornada (quilòmetre 10) i en la qual figurava Joaquim Purito Rodríguez (Katusha).
Antón, profeta a la seva terra
Igor Antón (Euskaltel Euskadi) va aconseguir el seu somni daurat a Bilbao, on s'imposà a casa seva i davant la seva afició en la denovena etapa de la Vuelta, de 158,5 quilòmetres, que va partir de Noja. Per part seva, Juan José Cobo (Geox) va assestar un cop gairebé definitiu al seu triomf final. Antón, de 28 anys, va ressuscitar el dia D i a l'hora H, en un moment especial per a ell i el seu equip. Després de 33 anys d'absència de la Vuelta al País Basc, va aparèixer el líder de l'Euskaltel per posar rúbrica a la festa del ciclisme i viure una realitat que no s'imaginava: alçar els braços a la Gran Via de Bilbao com a guanyador d'etapa.
Cobo defensa el lideratge davant l'atac del britànic Froome
El corredor britànic Christopher Froome (Sky) es va imposar en la dessetena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, disputada entre Faustino V i la penya Cabarga, sobre 211 quilòmetres, per davant Juan José Cobo (Geox), a 1 segon i que conserva el mallot vermell de líder de la classificació general. Chris Froome es va apuntar la primera victòria en una de gran després d'un atac en el darrer quilòmetre, al qual només respongué Juanjo Cobo, qui, malgrat cedir inicialment, va aguantar el lideratge, alimentat per l'ànim dels seus paisans, que omplien les cunetes de la muntanya cantàbrica. "Ha estat una de les etapes més dures de la meva vida. Juanjo ha estat molt fort", va apuntar Froome.
Haedo (Saxo Bank) estrena el seu palmarès en una volta gran
El corredor argentí Juan José Haedo, del Saxo Bank-Sungard, es va adjudicar la setzena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, disputada entre Villa Romana La Olmeda (Palència) i Haro sobre 203,6 quilòmetres, després de batre en l'esprint els italians Alessandro Petacchi (Lampre) i Daniele Bennati (Leopard-Trek). Juanjo Haedo va aprofitar un error als metres finals del llançador de Bennati, que es va confondre en partir per la desviació per als cotxes d'equip en una rotonda, per estrenar el seu palmarès en una de gran. "Vaig passar net per la rotonda, vaig veure un buit i em vaig buidar fins al final", va apuntar el velocista argentí. Juan José Cobo (GEOX) conserva el mallot vermell de líder de la classificació general.
Cobo guanya i es posa líder al cim de l'Angliru
El cantàbric Juan José Cobo (Geox), el Bisonte de la Pesa, irrompé amb força en la Vuelta amb un cop doble, que li permeté adjudicar-se l'etapa reina d'aquesta edició, amb final al mític cim de l'Angliru, i enfundar-se el mallot vermell de líder. El dia gran de Cobo no podia tenir millor escenari: l'Angliru, un port considerat com el més dur d'Europa al costat dels italians del Mortirolo i el Zoncolan. Allà, entre rampes impossibles de fins al 23 per cent, el ciclista cantàbric va llançar un atac incontestable a 6 quilòmetres de meta, que el va conduir fins a la victòria i el mallot vermell i que el va apropar al triomf final, quan falten sis etapes per arribar a Madrid. Cobo creuà la meta eufòric i marcà amb els dits les banyes d'un bisó. Gaudia d'un cop mestre mentre anaven arribant les víctimes de la seva estampida, tots en aquesta ocasió: el belga Poels, Froome i Menchov a 48 segons; Wiggins i i Igor Antón a 1.21; Purito Rodríguez i Mollema a 1.35; i Vincenzo Nibali, que no podrà renovar el títol, a 2.37.
Taaramae venç i Cobo s'acosta al líder
L'estonià Rein Taaramae (Cofidis) estrenà en solitari el cim asturià de La Farrapona, arribada en alt inèdita en la Vuelta, on el britànic Bradley Wiggins (Sky) reforçà el mallot de líder i es varen enfonsar dos dels favorits, l'italià Vincenzo Nibali i el català Purito Rodríguez.
Sagan firma el seu doblet a Pontevedra
L'eslovac Peter Sagan (Liquigas) va firmar el doblet en la Vuelta després d'adjudicar-se a l'esprint la dotzena etapa, disputada entre Ponteareas i Pontevedra, de 167 quilòmetres. Fou una jornada de treva entre els favorits, que va mantenir el britànic Bradley Wiggins (Sky) al capdavant de la general. Sagan ja es va estrenar en l'etapa de Còrdova, però va acudir de nou a la cita dels esprinters amb una ostentació de força i habilitat que el va conduir a la tretzena victòria de la temporada. En la recta d'arribada de la ciutat gallega, va exhibir el seu poder per davant l'alemany John Degenkolb (HTC) i els italians Daniele Bennati (Leopard) i Alessandro Petacchi (Lampre), velocistes més experimentats que es varen veure sorpresos per la perla de 21 anys, amb un futur més que prometedor.
Gebrselassie, guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de l'Esport
L'atleta etíop Haile Gebrselassie ha estat guardonat avui amb el Premi Príncep d'Astúries dels Esports, després d'imposar-se en la votació final del jurat, reunit a Oviedo, al futbolista Raúl González.
El suís Albasini triomfa en la tretzena etapa
El ciclista suís Michael Albasini (HTC) s'ha imposat aquest divendres en la tretzena etapa de la Vuelta a Espanya, un recorregut de 158,2 quilòmetres entre Sarria i Ponferrada esquitxat amb tres ports de muntanya. La jornada presentava un recorregut ideal per a una fuga, amb tres ports de tercera categoria, O'Pico da Pena, o Lagi i Lumeras, i dos de primera, el de Folgueriras de Aigas i el Puerto de Ancares, encara que aquest últim a alguna cosa més de 60 quilòmetres de la meta. En el primer alt, quan encara no s'havien disputat deu quilòmetres, es va formar el grup de trenta unitats que, més minvat, ha acabat disputant-se el triomf a Ponferrada.
Moncoutié no falla a la seva cita anual
El corredor francès David Moncoutié, del Cofidis, es va adjudicar l'onzena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, disputada entre Verín i l'estació de muntanya de la Manzaneda, sobre 167 quilòmetres, mentre que el britànic Bradley Wiggins (Sky) es posà el jersei vermell de líder de la classificació general. David Moncoutié va culminar en solitari una llarga escapada que es va forjar en el quilòmetre 30 de l'etapa i que va arribar a compartir amb uns 18 corredors més, per complir amb un hàbit que ha convertit en costum, ja que ha sumat un triomf en la Vuelta en les darreres quatre edicions. Un, dos, tres, quatre dits va mostrar el veterà corredor a celebració d'un atac al darrer port de la jornada, la inèdita estació de muntanya de La Manzaneda, de categoria especial, 19 quilòmetres al 5,9 per cent de pendent de mitjana i amb rampes de fins al 10,5.
Quiñonero defensa el títol a Ciutat
S'ha programat una gran vetlada de boxa al Palma Arena per al proper 17 de setembre. En la pugna estel·lar, el mallorquí David Quiñonero defensarà el títol de la WBC Plata contra el georgià Levan Khomardaixvili. Tots dos tenen un historial interessant. L'esportista illenc continua sense conèixer la derrota i en 25 duels ha vençut abans del límit. El seu adversari ha guanyat 24 de 28 combats disputats. La promotora madrilenya Rimerbox, amb l'ajuda del Club Barceló, ofereix un cartell molt atractiu i la reaparició a l'Illa de Quiñonero com a estrella de la reunió pot omplir el Palma Arena. Hi col·laboren la Federació balear i Príncipes Boxing. Després d'haver conquistat a Madrid la corona de la WBC Plata, el púgil illenc derrotà en el compromís següent l'azerbaidjanès Alia Ismailov i ha pujat al lloc número 8 del rànquing WBO, per davant el campió europeu, l'alemany Alexander Frenkel.
Etapa per a Martin i victòria moral de Nibali
Tony Martin, el tanc alemany de l'HTC, va arrasar en la cronometrada disputada a Salamanca, de 47 quilòmetres i en la qual el britànic Chris Froome (Sky), segon, es va convertir en el nou mallot vermell i Vincenzo Nibali va consolidar l'objectiu de revalidar el títol, atès que aguantà davant els especialistes. Martin, guanyador de la París- Niça i de la contra rellotge del Tour de França, passà amb un excel·lent l'examen de Salamanca. Fou una victòria de prestigi que el reforçarà moralment amb vista al Mundial. No derrotà rivals precisament anònims. S'imposà per 59 segons a Chris Froome i avantatjà de gairebé un minut i mig Bradley Wiggins, mutimedallista olímpic en pista; i Fabian Cancellara, el líder de l'especialitat, quatre vegades campió del món i or en els Jocs de Pequín.
Purito Rodríguez se situa líder
Joaquim el Purito Rodríguez (Katusha) es va convertir en el nou líder de la Vuelta després d'imposar-se amb autoritat en un altre mur, col·locat al final de la vuitena jornada, disputada entre Talavera de la Reina i San Lorenzo de El Escorial, de 177 quilòmetres i en la qual l'italià Vincenzo Nibali, defensor del títol, va cedir 52 segons.
Kittel venç en un accidentat esprint
El ciclista alemany Marcel Kittel (Skill) va vèncer en l'esprint la setena etapa de la Vuelta a Espanya, un còmode recorregut de 182,9 quilòmetres entre Almadén i Talavera de la Reina marcat per la caiguda massiva que va tenir lloc en la recta final, després d'una caiguda de Tyler Farrar (Garmin). Per un dia, el pilot pressentia una jornada tranquil·la, amb una escapada, que, si no triomfava, deixaria pas a l'arribada massiva. Tanmateix, la calma amb què va transcórrer el dia es va truncar en els darrers metres, quan l'ensopegada de Farrar, que rodava desbocat per ficar-se en la pugna per la victòria, va provocar una caiguda massiva. Entre la multitud de ciclistes que varen besar l'asfalt, hi figuraven noms vistosos per a la classificació, com el vigent guanyador, Vincenzo Nibali, i aspirants com Joaquim Rodríguez (Katusha), encara que cap d'ells no va sofrir danys importants.
Gran exhibició de Sagan i el Liquigas
L'eslovac Peter Sagan (Liquigas) va treure brillantor al seu debut a la Vuelta, després d'adjudicar-se la sisena etapa, disputada entre Úbeda i Còrdova, de 193 quilòmetres. A més, rematà una jugada mestra del conjunt italià, en la qual Vincenzo Nibali va desplaçar del podi Purito Rodríguez, mentre que el francès Sylvain Chavanel es va mantenir líder. El jove Sagan, de 21 anys, una de les perles del pilot internacional, va rematar el festival del Liquigas, que va ficar 4 corredors en una escapada de cinc homes, forçada per ells mateixos, en el descens del cim del Catorce por Ciento (2a), port de nova denominació, punt clau a 20 quilòmetres de la meta. Acompanyats per Pablo Lastras, els homes de Nibali varen muntar una baixada suïcida que va trencar el gran grup en mil trossos i va deixar tallats tots els favorits. Es varen presentar a Còrdova amb Sagan al capdavant, el més ràpid de tots, que es va imposar a Lastras amb facilitat.
Demostració de força de Purito
El català Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) va presentar la seva candidatura a la Vuelta amb un cop d'autoritat a la cinquena etapa, disputada entre Sierra Nevada i Valdepeñas de Jaén, de 187 quilòmetres, en la qual el francès Sylvain Chavanel (Quick Step) va conservar el mallot vermell de líder i Igor Antón confirmà la seva sequera, ja que perdé prop d'un minut. Purito, de 32 anys, tenia marcada l'etapa i va complir amb la condició de favorit. Va rematar la segona victòria consecutiva del seu equip, que va controlar tota l'etapa, i va desplegar tot el potencial en la pujada definitiva a Valdepeñas de Jaén, on va aparèixer de nou com a figura estel·lar Dani Moreno, el guanyador a Sierra Nevada, que li assenyalà el camí de la glòria. No va fallar Purito, que gaudeix del moment dolç que el va portar a la conquesta de la recent Volta a Burgos. Tenia l'espina clavada des de 2010. En un final explosiu, fet a la seva mesura, només va haver d'esperar l'hora d'esclatar.
Moreno conquereix el sostre de la Vuelta
Dani Moreno (Katusha) va estrenar el seu palmarès a la Vuelta en conquerir la quarta etapa disputada entre Baza i Sierra Nevada, de 170 quilòmetres i el primer examen dels favorits en la present edició, en el qual Igor Antón (Euskaltel) va perdre 1:27 minuts respecte dels rivals directes i el francès Sylvain Chavanel (Quick Step) es va vestir de líder. Moreno, segon en la darrera Volta a Burgos i mà dreta de Purito Rodríguez, va firmar la segona victòria espanyola consecutiva i es va consagrar en la Vuelta després de superar el danès Chris Sorensen (Saxo Bank) en els darrers metres, en un duel resolt amb un canvi de ritme que li permeté creuar la meta amb tres segons d'avantatge. A 11 segons va entrar el grup de favorits, en què faltava Igor Antón (Euskaltel), el gran damnificat del primer final de muntanya de la Vuelta.
Lastras s'endú l'etapa i el mallot de líder
El madrileny Pablo Lastras (Movistar), el Penkas, va assestar un doble cop en la Vuelta a Espanya, després d'adjudicar-se en solitari la tercera etapa disputada entre Petrer i Totana -de 163 quilòmetres- i d'enfundar-se el mallot vermell de líder, fet que suposa la primera victòria espanyola en aquesta edició. Lastras, de 35 anys i bregat en mil batalles, va aplicar la llei de l'experiència i l'astúcia per jugar les seves cartes en el moment més oportú. Un port de tercera, el coll de la Santa, a 12 quilòmetres de meta, era el lloc per donar el cop. El madrileny va atacar a 500 metres del cim i es va llançar en picat cap a la meta, tot defensant amb ungles i dents un grapat de segons davant els quatre rivals amb qui compartí l'escapada del dia. Va guanyar el seu estil, a còpia de força i tot convertint els darrers quilòmetres en una espècie de contrarellotge. "Era el dia i el vaig afrontar com si fos una clàssica", va explicar a la meta.
Rebuda olímpica de Sete
El palista pollencí Alfons Sete Benavides arribà ahir a l'aeroport de Son Sant Joan a les 18.20 hores després d'aconseguir diumenge una gran tercera posició al Campionat Mundial de Piragüisme a Szeged, Hongria, i el pas als Jocs Olímpics de Londres del 2012. Sete es mostrà molt content en arribar a Palma, no només pel bronze aconseguit, sinó que també per poder anar on tot atleta de petit somia, als Jocs Olímpics. "El temps ha passat molt aviat aquests dies, la veritat és que estic molt content i esper continuar amb aquest any tan meravellós", afirmà el palista. L'entorn de Benavides preparà una gran rebuda.
Vallcaneras venç a Sineu
Rafel Vallcaneras (ADA Calvià) i Bel Duran (Manacor) varen ser els triomfadors de la IV Cursa de la Barcella, a Sineu, organtizada per l'Ajuntament i per l'esparteria Toni Blancos d'Inca. En la correguda principal, de 6.600 metres, Vallcaneras entrà primer amb un temps de 23.18, seguit del company d'equip Guillem Simonet (24.32) i de Joan Puigserver (Montuïri), que marcà 24.37.
A Reynés se li escapa el triomf
"Quina pena! Per poc no plor en creuar la meta, ja que he tingut el triomf molt a prop". Així de decebut -i, alhora, d'orgullós- es mostrà el ciclista mallorquí Vicenç Reynés, segon a l'esprint en la segona etapa de la Vuelta a Espanya disputada ahir entre les localitats de La Nucia i Oriola, amb un recorregut de 174 quilòmetres i que s'endugué finalment l'australià del conjunt Sky Christopher Sutton. Daniele Bennati, del Leopard-Trek, és el nou líder de la cursa. Ni Cavendish, ni Petacchi ni Cancellara. Vicenç Reynés, de Deià i, enguany, a l'equip Omega Pharma Lotto, disputà el triomf com els millors velocistes del món i només un viu Sutton li pogué llevar la glòria. "He fet una bona arrancada quan finalitzava la darrera costa i he pensat que guanyaria, però, al final, Chris Sutton m'ha atrapat i m'ha superat en el darrer moment.
Sete Benavides ja té el bitllet per a les olimpíades de Londres 2012
A Alfons Sete Benavides li costarà no recordar aquest estiu. Després de penjar-se la medalla de plata en el darrer Campionat d'Europa, l'esportista illenc ha pujat un escaló més i ahir conquerí el bronze en C-1 200 al Campionat mundial de kaiak i piragüisme disputat el cap de setmana a Szeged, a Hongria. A més, el palista pollencí hi aconseguí la classificació per als Jocs Olímpics de Londres 2012, un premi a la seva feina i esfoç. Amb aquesta nova fita, Benavides confirma la seva irrupció en l'elit mundial d'aquest esport i el metall ara obtingut li permetrà ser a Londres l'estiu que ve.
El Leopard-Trek guanya la crono per equips
El danès Jakob Fuglsang és el primer líder de la Vuelta a Espanya gràcies al triomf del Leopard en la conometrada per equips que es va disputar a Benidorm sobre un recorregut de 13,5 quilòmetres, en el qual el defensor del títol, l'italià Vincenzo Nibali (Liquigas), va marcar diferències sobre els rivals directes amb la segona plaça a la línia de meta.
Exhibició de Muntaner i Mas
El corredor de la selecció estatals David Muntaner (Toyota) i el cadet Enric Mas (AEL Txirrindu) varen ser els triomfadors de la segona jornada de la Challenge Nits de Ciclisme a Son Moix, organitzada per Toni Colom World i el CC Arenal, amb el suport de l'Institut Municipal d'Esports. Els dos aconseguiren el doblet. David Muntaner s'imposà en l'eliminatòiria al sub23 Vicente Pastor i al seu germà Alberto. En la puntuació, Muntaner acumula 43 punts, amb la qual cosa supera el seu germà Alberto, 34, i Pere Mas (Caldentey), 27.
Rafel Miralles s'imposa en el darrer esprint
Gràcies al darrer esprint, Rafel Miralles (Gomila) s'adjudicà la victòria en el Memorial Francesc Alomar, disputat en un circuit urbà de Sineu i organitzat per l'Agrupació Ciclista del poble. Miralles s'hi imposà al sub 23 Salvador Gonzálvez (Grup Fontanet). El tercer del podi fou un altre sub 23: Miquel Rosselló (Manzanillo).
Pedrosa firma la pole per davant de Lorenzo
El pilot català d'Honda, Dani Pedrosa, aconseguí la pole en els entrenaments oficials de la categoria de MotoGP per al Gran Premi de la República Txeca, que té lloc avui al circuit de Brno, amb un temps d'1.56.591, per davant de Jorge Lorenzo (Yamaha) i del seu company Casey Stoner (Honda), que sortiran segon i tercer, respectivament.
Les Honda marquen el ritme
Dani Pedrosa (Honda) va tornar amb els mateixos ímpetus del periple estival per començar la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de la República Txeca a Brno amb el millor temps. El mallorquí Jorge Lorenzo només pogué acabar en la quarta posició en aquesta primera presa de contacte amb el circuit txec.
“Sempre dic que serà el darrer any, però no se sap mai”
Després que dilluns se'n fes oficial la renovació amb l'equip rus Katusha, el corredor de Deià Joan Horrach es mostrà ahir molt satisfet de poder continuar una temporada més dins l'elit ciclista mundial. "Serà el darrer any", va comentar a dBalears, encara que moments després ell mateix dubtava d'aquesta afirmació.Un any més pedalareu per al Katusha. N'estau content?Durant la disputa del Giro d'Itàlia ja m'ho confirmaren, encara que no va ser fins l'altre dia, en la Volta a Burgos, quan em dugueren el contracte perquè el firmàs.Sou un corredor veterà. L'any que ve, fareu 37 anys. Serà la darrera campanya?No sé ben bé què passarà. Segurament, sí que en serà la darrera.Aquesta no és la primera vegada que ho deis...És ver: sempre dic que serà el darrer any, però la veritat és que no ho saps mai. De moment, tractaré d'acabar la temporada de la millor manera possible per afrontar la propera amb il·lusió.
Un Castanyer recuperat s'exhibeix
El solleric Tòfol Castanyer, de l'equip Malorca a Dalt de Tot, guanyador la temporada passada de la Copa del Món de corregudes de muntanya, s'adjudicà el triomf en la X Cronoescalada al barranc de Biniaraix (Sóller). El guanyador va inscreure el seu nom per sisena vegada en la llista de vencedors d'aquesta prova de la Vall.Castanyer tenia el rècord del recorregut vell des de l'any 2006 amb un temps de 21.46 minuts.
Doblet turc en el trofeu Festes de Can Picafort
La tercera edició del trofeu Festes de la Mare de Déu d'Agost, disputat en un circuit urbà de 1.400 metres a Can Picafort, registrà un doblet turc: Unalan Recep s'adjudicà la correguda dels open+júnior i el seu compatriota Orken Ahmet fou el primer júnior. Ambdós corredors s'han convertit en participants habituals de la temporada d'estiu mallorquina, en la qual solen obtenir bons resultats. Per a Recep, el resultat d'ahir va ser el seu primer triomf absolut.
Bustos, a les portes del podi
Manuel Olmedo, campió d'Europa de 1.500 metres en pista coberta, renovà el mandat com a campió d'Espanya a l'aire lliure en una correguda en què el mallorquí David Bustos quedà a les portes del podi, atès que finalitzà en quart lloc. El corredor balear firmà un temps de 3:54.82 i arribà a la meta per darrere Francisco Javier Abad. L'altre representant illenc que hi era present, Tomeu Rigo, travessà la línia de l'arribada en vuitena posició i un registre de 3:55.73. La final dels 1.500 va estar marcada per l'exhibició de poder d'Olmedo en la darrera recta, la millor de la seva vida segons ell. En qualsevol cas, la cursa no va dissipar tots els dubtes respecte de la terna mundialista. Hi faltava, per lesió, Arturo Casado, l'actual campió d'Europa, però la prova no perdé atractiu. Olmedo, defensor del títol i que té, com Diego Ruiz, la mínima A per anar al Mundial, partia com a favorit, tot i que Ruiz lidera el rànquing espanyol de l'any amb 3:33.18. Juan Carlos Higuero i Àlvaro Fernández, tots dos amb la mínima B i sense opcions reals d'aconseguir la A (3:35.00) en una correguda tàctica, s'hi jugaven teòricament la tercera plaça mundialista. Necessitaven, per tant, influir en el comitè tècnic seleccionador amb una actuació convincent.
Riera es penja el bronze en el Campionat del Món de joqueis
El representant del trot balear en el Campionat del Món de Joqueis, Joan Toni Riera Boveret, va complir amb escreix els seus objectius i es va penjar la medalla de bronze, la segona en el seu palmarés després de l'aconseguida en aquesta mateixa competició l'any 1995. El manacorí, que va arribar a la darrera jornada amb opcions a l'or, no va tenir sort en el sorteig de productes, però tot i això va poder defensar la seva posició de podi.
El Bribón guanya en el seu comiat de la competició
Bribón, Earlybird, Factorenergia, Argo, Hotelplan, Rats on Fire i Power Plate han estat els vencedors de la XXX Copa del Rei de vela, després que finalitzàs ahir aquesta competició a la badia de Palma. Totes les victòries són especials, però, sens dubte, una que va tenir un gust diferent fou la del TP 52 que arma Josep Cusí, l'únic armador que ha participat en totes les edicions de la regata organitzada pel RCN de Palma i que aquesta temporada davalla el teló a aquesta saga -Bribón- de vaixells d'alta competició. A més, ho fa aconseguint el rècord de victòries absolutes a Palma amb un total de sis títols.
Vivancos, Bustos, Studer i Jerez comanden la delegació illenca
Els atletes estatals tindran aquest cap de setmana en els campionats d'Espanya la darrera oportunitat d'aconseguir un lloc per als campionats del món de Daegu, que es disputen del 27 d'agost al 4 de setembre a la ciutat sud-coreana. La delegació balear, formada per tretze atletes, serà encapçalada a l'estadi Ciudad de Málaga per Felipe Vivancos, David Bustos, Àlex Studer i Caridad Jerez.
Tot obert quan manca una jornada per al final
Només manca la disputa de les dues darreres regates de la XXX Copa del Rei de vela i tot continua obert en cinc de les set classes en competició. Únicament en la Melges 32 i en la RI-1, en què l'Argo i el Rats on Fire ho tenen tot per alçar-se amb el títol, sembla que les coses estan clares. D'aquesta manera es preveu una jornada final marcada per la tensió, l'emoció i la igualtat, després d'un divendres apassionant.
Les exclusions tornen l'emoció al tram final
Les exclusions mantindran l'emoció de la 30a edició de la Copa del Rei de vela fins al final de la regata. L'eliminació dels pitjors resultats de cada embarcació va provocar una sacsejada important en les diferents classificacions, que patiren variacions de diferent magnitud. Tot i mantenir-se líder en IRC-A, el Bribón va veure com el Container li retallava l'avantatge, mentre que en J-80 el Factorenergia va prendre la primera posició a l'intractable Nextel. En RI-2 es preveu una lluita sense quarter entre el Movistar i el Power Plate en aquest tram final de competició. El Rats on Fire, en RI-1, i l'Hotelplan, en X-35, mantenen el lideratge. Amb la disputa de la vuitena jornada de regates en totes les classes, amb l'excepció de la Melges 32, arribà l'hora de les exclusions. Les dues segones posicions que sumà no evitaren que el Bribón veiés reduït el seu avantatge al capdavant de la classificació d'IRC-A fins als sis punts, després que el Container descartàs el seu pitjor resultat. Amb quatre regates per disputar-se, la tensió es preveu màxima entre totes dues embarcacions.
El Bribón domina i es llança cap al seu sisè títol
El Transpac52 Bribón (RCN Barcelona), comandat pel gallec Gonzalo Araújo (IRC-A), va arribar a l'equador de la XXX Copa del Rei dominant totalment en la seva classe, l'IRC-A, i, després de sumar un primer i un segon lloc en les dues mànegues disputades ahir, supera ja en onze punts el segon classificat, el Container alemany.La jornada, marcada per l'embat suau d'uns 10 nusos (18 Km/h), va constar d'un recorregut costaner de 28,1 milles nàutiques (54 Km) per la badia de Palma, dividit en dues mànegues puntuables de 14,3 i 13,8 milles nàutiques per a les dues divisions IRC i RI. En IRC-A, el Bribón va realitzar un recorregut impecable i fou el millor dels TP52, tant en temps real com en compensat, tot superant en tots dues mànegues el Gladiator, de Tony Langley, per 2:05 en la primera i per 6:35 en la segona.
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- dBalears, Ona Mediterrània, VIDA i L’ESTEL conviden tothom a celebrar la Diada de Sant Jordi a la plaça de Cort de Palma
- S’han mort el Papa Francesc, el reformador de l’Església catòlica
- Entitats de Maria de la Salut presenten manifest contra el projecte de megaparc fotovoltaic