La jutgessa no troba indicis de suborn a Can Domenge
La jutgessa instructora del cas Can Domenge, Carmen González, va notificar ahir una interlocutòria en la qual afirma que "no existeixen elements incriminatoris suficients" que demostrin que s'hagi comès un delicte de suborn. En aquest sentit, la magistrada acorda que es continuïn els tràmits perquè la causa arribi a judici. A més a més, va donar cinc dies hàbils perquè la Fiscalia pugui presentar un escrit modificant o ampliant la sol·licitud de proves per a la vista oral.
El Consell carrega contra Munar i els seus consellers
Maria Antònia Munar s'enfronta a una nova petició de fiança. Foto: J. Torres. L'escrit d'acusació del Consell de Mallorca pel cas Can Domenge contra els antics responsables és d'una duresa tronadora. El document, de 56 planes, qualifica de "deslleials" la presidenta Munar, el vicepresident Miquel Nadal i els consellers Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer. Acusa Maria Antònia Munar de "deshonrar" el càrrec que ostentava i, amb el seus "subalterns", d'haver practicat una "conducta malversadora". "Es recrearen en un repetit i inexcusable exercici de deslleialtat cap als seus conciutadans, el Consell i especialment amb l'imperi de la llei", diu l'escrit que signen els advocats Jesús María Silva, de Barcelona, i el catedràtic de la UIB Miquel Coca, com a representants legals de la institució insular. El document fa una anàlisi molt detallada dels fets suposadament delictius sobre l'adjudicació d'aquests terrenys a l'empresa Sacresa. El Consell demana 9 anys de presó per als quatre polítics i per a l'advocat de Sacresa Santiago Fiol, a més d'onze per a l'administrador i propietari d'aquesta empresa, Román Sanahuja. Els delictes que imputa el Consell són frau, malbaratament, prevaricació i aprofitament d'informació de les dades facilitades. També demana la restitució de la finca. En l'escrit es parla de "confabulació" i que s'ha fet un "vestit a mida".
Armengol diu que amb l'acusació particular es pretén que Can Domenge torni a ser públic
Francina Armengol pretén recuperar l'ús públic de Can Domenge. Foto: J. Torres. Francina Armengol ha subratllat que la decisió de presentar-se com a acusació particular en el cas Can Domenge cerca que aquest solar torni a ser públic, i per això ha recordat que s'ha d'acusar els imputats de malversació de fons públics. Després de visitar les noves instal·lacions dels Serveis d'Infantesa i Família, Armengol s'ha referit així a la petició que han fet els serveis jurídics del Consell de nou anys de presó per a l'expresidenta d'aquesta institució Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal, l'exconseller insular d'Economia Miquel Àngel Flaquer i l'exconseller insular de Territori Bartomeu Vicens. Armengol ha dit que és "absolutament respectuosa" amb els fiscals, el jutge i les institucions.
El Consell demana 9 anys de presó a Munar
Tres dels imputats en el cas Can Domenge, en una imatge d'arxiu. Foto: J. Torres. El Consell de Mallorca, personat com a acusació particular en el cas Can Domenge, va entregar ahir a la jutgessa instructora Carmen González un escrit en què demana 9 anys de presó per als quatre dirigents de l'esmentada institució durant la legislatura passada. Es tracta de l'expresidenta del Consell Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal, l'exconseller d'Ordenació del Territori Bartomeu Vicens i l'exconseller insular d'Economia i Hisenda Miquel Àngel Flaquer. L'acusació també sol·licita 9 anys per a l'empresari i principal accionista de la promotora Sacresa, Román Sanahuja, que s'adjudicà la compra dels terrenys. L'escrit els acusa de concurrència en els delictes de malversació, prevaricació i frau a l'Administració, a més d'un delicte de revelació de secrets. Per la concurrència dels primers tres delictes, demana un total de 6 anys de presó, als quals se n'hi haurien de sumar 3 més per revelació de secrets.
Maria Antònia Munar recorre l'auto de Can Domenge
La defensa de l'expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament, Maria Antònia Munar, ha recorregut en apel·lació davant de l'Audiència Provincial l'auto dictat per la jutgessa d'instrucció del cas Can Domenge que decreta el final de la instrucció.
La jutgessa afirma que Munar coneixia l'operació del solar de can Domenge
Maria Antònia Munar no ha pogut fer prosperar aquest recurs. Foto: J. Torres. La jutgessa d'instrucció del cas Can Domenge ha desestimat el recurs presentat per l'expresidenta del Consell Maria Antònia Munar contra el seu auto de final d'instrucció d'aquesta causa en entendre que ella "per força havia de conèixer, permetre i participar en la fraudulenta alienació" del solar. L'auto recorregut per l'advocat de Munar, Gabriel Garcías, va ser dictat el novembre per la titular del jutjat d'instrucció 12 de Palma, María del Carmen González, i en ell passava la causa a procediment abreujat, la qual cosa dóna per acabada la seva instrucció.
El misser de Munar diu que no hi ha conducta il·lícita ni penal
La defensa de l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar presentà ahir recurs contra l'acte que la magistrada instructora del cas Can Domenge decretà dimecres en considerar que Munar "no ha tingut cap intervenció delictiva" en el procés de venda dels terrenys de Can Domenge. L'advocat entén que no es pot estendre la participació de Munar en els fets investigats més enllà dels límits acreditables i que no hi ha fets acreditats en els quals hagi participat que puguin suposar cap tipus de conducta il·lícita, i molt menys conducta típica en l'àmbit penal. La jutgessa veu 5 delictes i diu que "no és lògic que tot es fes a esquena" de Munar Vegeu l'auto de la jutgessa
La jutgessa veu 5 delictes i diu que “no és lògic que tot es fes a esquena” de Munar
Munar, assetjada pels mitjans poc després de declarar el passat juliol. La magistrada Maria del Carmen González afirma que Maria Antònia Munar havia de ser conscient de tot el que passava a la trama de Can Domenge perquè "no és lògic pensar que tot l'entramat, pla i negociacions es fes a la seva esquena per persones que eren de la seva confiança". La jutgessa dictà ahir una interlocutòria en què dóna per tancada la instrucció del cas i inicia el tràmits per a l'obertura del judici oral. És a dir, dóna instruccions perquè continuï el procés penal contra l'excúpula d'UM imputada en la causa -l'expresidenta del Consell Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal i els exconsellers Bartomeu Vicens i Miquel Angel Flaquer. I també contra l'advocat mallorquí Santiago Fiol, qui col·laborà amb la promotora Sacresa, contra el principal accionista d'aquesta empresa promotora Roman Sanahauja i contra l'exdirector general Mario Sanz. Vegeu l'auto de la jutgessa
El fiscal manté les acusacions contra l'excúpula d'UM al Consell
L'expresidenta del Parlament, en la seva última visita als jutjats de Palma. El fiscal en cap d'Anticorrupció, Antonio Salinas, ha comunicat als fiscals Pedro Horrach i Juan Carrau que "detecta indicis sòlids de comissions de delictes" de l'anterior cúpula d'UM al Consell i decideix que continuï com a imputada en el cas Can Domenge. La incògnita finalment s'ha resolt i la jutgessa instructora del cas, María del Carmen González, ja coneix que la intenció del Ministeri Fiscal és dur a la barra l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar; l'exvicepresident Miquel Nadal i els exconsellers insulars Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer. La Fiscalia, així mateix, demanarà el sobreseïment per a l'anterior portaveu insular del PP, Fernando Rubio, que la setmana passada recuperà aquest mateix càrrec després de la dimissió de Jaume Font.
El calvari de Munar
Maria Antònia Munar continua el seu calvari judicial amb Can Domenge juntament amb els seus excompanys de cúpula. Els rumors dels darrers dies al voltant de la seva desimputació queden en no-res. Fiscalia ha fet bona la denúncia de Núñez i Navarro, que...
El misser de Munar diu que les proves en contra seva són febles
Maria Antònia Munar, sortint dels jutjats després de declarar per primer cop pel cas Can Domenge, el novembre del 2009. Foto: J. Morey. Gabriel Garcias, advocat de l'expresidenta del Parlament balear Maria Antònia Munar, ha opinat avui que les proves contra la seva defensada en el "cas Can Domenge" de presumpta corrupció en la venda d'un solar són "febles". Als passadissos dels Jutjats de Palma, Garcias ha dit no haver-se sorprès per la notícia sobre l'expresidenta del Consell de Mallorca i del partit Unió Mallorquina (UM). No "em sorprèn, perquè si no ens sorprendríem cada dia, és un cas igual que els altres però amb més pressió mediàtica", ha apuntat l'advocat, que encara no ha rebut l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció en el que es demana a la jutgessa el final de la instrucció i es detalla la llista d'acusats. El fiscal manté les acusacions contra l'excúpula d'UM al Consell
S'aixecarà la imputació de Fernando Rubio pel cas Can Domenge
Fernando Rubio, el novembre del 2009, quan comparegué a declarar. Foto: J. Morey. La Fiscalia ha demanat a la jutgessa d'instrucció del cas Can Domenge que aixequi la imputació del portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Fernando Rubio, en aquesta causa de presumpta corrupció al voltant en venda d'un solar. Així ho ha reclamat Anticorrupció per escrit a la titular del Jutjat d'Instrucció 12 de Palma, que investiga un presumpte cobrament de comissions en el passat mandat per part de membres d'UM gracias en venda pel Consell del terreny ciutadà de Can Domenge, que es va adjudicar per la meitat de l'ofertat pel Grup Núñez y Navarro (30 davant 60 milions), impulsor de la querella. La venda del solar es va adoptar en un ple del Consell presidit per Miquel Nadal.
D'aquí pocs dies se sabrà si es manté la imputació de Jaume Font i Maria Antònia Munar
Maria Antònia Munar, essent presidenta del Consell de Mallorca, el 2007. Foto: T. Ayuga. El fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, ha afirmat avui que "d'aquí pocs dies" el fiscal cap Anticorrupció, Antonio Salinas, decidirà sobre la imputació de l'expresidenta del Parlament, Maria Antònia Munar (UM), i l'exconseller Jaume Font (PP) en els casos Can Domenge i Pla Territorial. En declaracions als periodistes, Barceló ha considerat "habitual" i "normal" que els fiscals Anticorrupció de les Balears consultassin a Madrid amb Salinas la imputació d'aquests dos exalts càrrecs en sengles acuses de presumpta corrupció. Barceló ha recordat que a les illes hi ha 14 casos de presumpta corrupció, molts d'ells de caràcter polític, que investiguen els delegats d'aquesta fiscalia especial, Pedro Horrach, Juan Carrau i Miguel Àngel Subirán.
Munar i Nadal neguen haver percebut comissions
L'expresidenta del Parlament balear, del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, ha afirmat avui davant de la jutgessa que ella no va cobrar cap comissió per l'adjudicació del solar de Can Domenge, i ha afegit que no li consta que ningú ho hagi fet. Munar ha declarat avui durant unes tres hores davant de la jutgessa que instrueix aquesta causa, en la qual s'investiga un presumpte cobrament de comissions en la legislatura passada per part de membres d'UM en la venda pel Consell del terreny de Can Domenge. Vicens i Flaquer: "No cobràrem comissions"
Maria Antònia Munar té una nova cita davant el jutge
Els expresidents d'Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar -expresidenta del Parlament-, Miquel Nadal -exconseller de Turisme- i Miquel Àngel Flaquer -exconseller insular d'Economia-, així com l'exdiputat d'aquest partit Bartomeu Vicens declararan demà i divendres davant del jutge pel cas Can Domenge. Tots ells estan citats per la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, que investiga aquesta causa de presumpta corrupció després que el cas hagi estat tornat pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears al jutjat d'instrucció en no figurar ja cap aforat imputat.
El Consell preveu fer un crèdit de 36 milions per recuperar Can Domenge
El Consell de Mallorca preveu endeutar-se en 35,8 milions d'euros per fer efectiva la compra dels terrenys de Can Domenge, que la mateixa institució va vendre a les promotores Sacresa i Ferratur ara fa quatre anys per 30 milions d'euros. Tot i que, en principi, havia de ser el Govern qui aportàs de cop els doblers, finalment la Conselleria d'Hisenda ha preferit no endeutar-se. Ara, el Consell es planteja demanar el crèdit i ja té el compromís de l'Administració autonòmica que li pagarà tota l'operació financera, perquè serà la Conselleria d'Habitatge la que s'encarregarà de gestionar la construcció de pisos protegits al cèntric solar de Palma. La decisió encara no està presa, atès que es mantenen negociacions obertes amb el Ministeri de l'Habitatge amb l'objectiu que contribueixi a costejar l'operació. Tanmateix, davant les dificultats perquè el Govern central respongui amb celeritat i davant les restriccions de l'Executiu autonòmic a l'hora d'incrementar el deute per aportar ara els 35,8 milions que valen els terrenys, la firma d'un crèdit per part del Consell es presenta com l'opció més viable.
El Consell rebutja les condicions de Sacresa per recuperar Can Domenge
El ple del Consell de Mallorca ha rebutjat avui per unanimitat les condicions imposades per l'UTE formada per Sacresa i Ferrà Tur perquè la institució insular pugui recuperar els terrenys de Can Domenge, que va ser alienat el 2006 a favor d'aquestes empreses a través d'un concurs que en l'actualitat es troba sota investigació per presumptes irregularitats en l'adjudicació dels solars. Durant la sessió plenària, el conseller insular d'Hisenda, Obres Públiques i Innovació, Antoni Alemany, ha subratllat que el Consell únicament estarà disposat a acceptar la restitució dels terrenys a canvi de 30 milions d'euros, a més de 5,8 milions d'euros en concepte de despeses i interessos.
El Consell negociarà per no pagar ara 39 milions per Can Domenge
El Consell vol recuperar els terrenys de Can Domenge, però no a qualsevol preu. La institució no acceptarà l'oferta que li han fet les promotores del projecte, Sacresa i Ferratur, per tornar-li el solar a canvi de 39,1 milions d'euros (9,1 milions més del preu acceptat l'any 2006 pel Consell per vendre'ls la propietat) i ara els farà una contraoferta a la baixa. L'equip que presideix Francina Armengol té per objectiu que el cost a pagar sigui el mínim però, malgrat que encara no ha pres cap decisió, li podria interessar assumir la hipoteca de 36,2 milions que hi ha sobre els més de 52.000 metres de solar de Palma perquè no disposa d'efectiu. La resposta a l'oferta de les empreses encara no s'ha produït i el Consell té fins dia 28 d'aquest mes per contestar la proposta de transacció judicial que li ha remès el magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia, Francisco Javier Muñoz, que instrueix el cas. En aquesta oferta, les promotores es comprometen a tornar els terrenys de Can Domenge i a retirar el recurs interposat contra la decisió del Consell de rescindir el contracte de compravenda si aquest es fa càrrec de la hipoteca del solar, de 36,2 milions d'euros, de l'aval de 800.897 que executà la institució i dels 2,1 milions que pagaren per l'impost de transmissions patrimonials quan feren l'operació.
La UTE de Can Domenge ofereix el solar al Consell per 39 milions
La Unió Temporal d'Empreses (UTE) promotora de Can Domenge, integrada per Sacresa i per Ferratur, ha fet una oferta al Consell de Mallorca per tornar-li el solar a canvi de 39,1 milions d'euros, 9,1 milions més del preu fixat pels terrenys quan la institució els l'adjudicà per concurs l'any 2006. La proposta de transacció judicial l'ha feta arribar al Consell el magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia, Francisco Javier Muñoz, que instrueix el cas, i ara el Consell té fins dia 28 per contestar-la. L'oferta de restitució dels terrenys arriba després que el Consell acordàs fa un any resoldre el contracte de compravenda amb les promotores al·legant-ne l'incompliment per part d'aquestes. També arriba després que el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma els exigís el setembre passat -a aquestes i a l'exconseller insular d'Hisenda i expresident d'UM Miquel Àngel Flaquer- una fiança solidària per responsabilitat civil de 37 milions d'euros -suspesa el novembre pel TSJIB-. L'objectiu de les empreses és que amb la restitució del solar ja no tingui sentit l'exigència de la fiança.
El Bloc diu que casos com el de Munar contribueixen al “descrèdit” de la política
La presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, tornà ahir a presidir amb total normalitat un ple de la cambra, just 24 hores després de declarar com a imputada en el cas Can Domenge. Com el dia anterior, evità contestar les preguntes dels periodistes. El Bloc, soci d'UM al Pacte, tornà a demanar a aquest partit que "reflexioni" davant el "descrèdit" que produeixen en la política la proliferació d'aquests suposats casos de corrupció, com el que afecta a Munar. El portaveu del Bloc, Biel Barceló, criticà amb contundència que Munar usàs dilluns la seu del Parlament per fer declaracions sobre la seva imputació en el cas Can Domenge després de comparèixer davant el jutge.
El jutge Muñoz sotmet Munar a un intens interrogatori
El magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, Francisco Javier Muñoz, interrogà ahir durant més de dues hores la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, en relació amb el cas Can Domenge. Munar, que estigué asseguda devora el seu advocat, Gabriel Garcies, durant l'interrogatori, contestà les preguntes del magistrat Muñoz i afirmà que els departaments d'Economia i d'Ordenació del Territori del Consell -vinculats al conseller i actual president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i al diputat autonòmic Bartomeu Vicens, respectivament- són els que en principi haurien ideat el concurs públic que adjudicà la venda del terrenys de Can Domenge a la UTE Sacresa Ferrà Tur per 30 milions d'euros.
El pacte de Madrid
Sembla que les respostes de la presidenta del Parlament al jutge Muñoz foren precises i que Maria Antònia Munar se'n pot sortir, d'aquesta imputació. Però, com afirmà ahir, ja ha estat sotmesa al xou televisiu perquè l'ombra del dubte caigui sobre la seva...
D'Alcorcón als jutjats
En los campos de la arcilla,/ trilla el viento un campeón,/ un gigante de Castilla,/ que se llama Agrupación. La tierra de los pucheros,/ hoy es tierra de senderos,/ deportivos de ilusión,/ y sus viejos alfareros,/ son modernos mosqueteros/ artesanos del...
Enrenou a les portes del TSJIB
A les 09.30 h d'ahir al matí, l'entrada de l'edifici de Can Berga estava pràcticament assetjada per periodistes, polítics d'UM i ciutadans curiosos que hi esperaven l'arribada de la presidenta del Parlament. Era el dia D, el dia que Maria Antònia Munar havia de declarar com a imputada en la causa de Can Domenge.D'una banda, polítics i simpatitzants d'Unió Mallorquina es congregaren a les portes del TJSIB per expressar suport a Munar. Entre ells hi eren el conseller de Turisme i expresident del partit, Miquel Nadal, i l'actual president, Miquel Àngel Flaquer, ambdós imputats en el cas, així com el conseller d'Esports, Mateu Cañellas, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt. També hi anaren la portaveu d'UM, Cati Julve; el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pasqual; el secretari general Joan Monjo; l'exconseller de Turisme Francesc Buils; el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer; el de Pollença, Joan Cerdà; el de Costitx, Antoni Salas; l'exsecretari general Damià Nicolau, i històrics de la formació, com Antoni Borràs.
Melià creu “molt atrevit” demanar responsabilitats polítiques per la imputació de Munar
El diputat d'Unió Mallorquina (UM) Josep Melià ha assegurat que li sembla "molt atrevit demanar responsabilitats polítiques" per la imputació de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, en el cas de presumpta corrupció de Can Domenge.
Rubio dóna suport a la votació del Consell per adjudicar Can Domenge
El portaveu adjunt del PP al Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha defensat avui davant del jutge Francisco Javier Muñoz, instructor del cas Can Domenge en el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), la legalitat de la votació del decret per a l'alienació dels terrenys palmesans per part del Consell de Mallorca, el desembre del 2005, ja que estava avalada amb informes tècnics i jurídics.
La defensa de Munar argumentarà que el concurs de Can Domenge va ser legal
La presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, declara demà com a imputada en el cas Can Domenge davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). També està cridat a declarar l'exportaveu del PP al Consell Fernando Rubio. Diversos informes pericials encarregats per les defenses dels imputats acrediten que el concurs d'adjudicació del solar de can Domenge "es va ajustar a la legalitat". Munar està citada des de fa setmanes, però divendres foren escorcollades les empreses que formaven part de la UTE que guanyà el concurs.L'esperada declaració de Munar ve acompanyada per les inspeccions que el magistrat Francisco Javier Muñoz ordenà divendres a les seus de Sacresa a Barcelona i de Construccions Ferrà Tur a Calvià, relacionades amb la causa, i del despatx de l'advocat de Sacresa a Palma Santiago Fiol.
Escorcollades les empreses de Can Domenge a Calvià, Palma i Barcelona
Una comissió judicial encapçalada pel fiscal Anticorrupció Pedro Horrach, funcionaris de l'Agència Tributària i efectius del Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional es desplaçà ahir a Barcelona per iniciar el primer dels tres escorcolls que es realitzen a les seus de les empreses adjudicatàries del projecte de Can Domenge dins la investigació judicial sobre aquest cas. Els altres es dugueren a terme a Calvià i a Palma. Es tracta de les empreses que formaven la UTE guanyadora del concurs: Sacresa i Ferrà Tur. L'ordre havia estat donada per la Sala Civil i Penal del TSJIB a petició de Fiscalia Anticorrupció. El primer escorcoll es féu a la capital del Principat, en les oficines de la immobiliària Sacresa que estan ubicades a l'edifici de l'Illa de l'avinguda Diagonal, en el número 567. Durant la perquisició quedaren tancades al públic i prop d'una quinzena de treballadors sortiren al carrer. L'entrada d'efectius policials s'inicià a les 13 hores i es perllongà fins ben entrada la nit, de manera que durà prop de deu hores. Davant l'edifici, cinc vehicles esperaven que finalitzàs la diligència.
“Els han rentat el cervell o què?”
El PP balear es continua mostrant prudent a l'hora de valorar les imputacions judicials que pesen sobre els dirigents principals d'Unió Mallorquina (UM) per presumptes casos de corrupció, però aprofita la situació per posar en evidència i criticar el canvi de discurs dels partits de l'esquerra a l'hora d'exigir-ne responsabilitats, ara que són els seus actuals socis de govern a les institucions els qui es troben sota sospita. Tant és així, que fins i tot el diputat popular José María Rodríguez s'apuntà ahir a parlar d'aquesta qüestió. L'exconseller d'Interior del Govern i exnúmero dos de Jaume Matas en el PP balear es demanà si "als portaveus de l'esquerra els han rentat el cervell". "Crida molt l'atenció i és molt sorprenent que en la legislatura passada s'hi pronunciassin amb tanta vehemència, que diguessin que hi havia dimissions que eren de llibre, i que ara no els sentin", assenyalà.
L'Executiu admet que “així es fa molt difícil governar”
El Govern entén que el "nivell d'imputacions" contra càrrecs públics i institucionals que s'ha assolit a les Balears suposa una "preocupació política de primera magnitud" i admet així que, d'aquesta manera, "es fa molt difícil governar, amb tant d'enrenou" al voltant de l'acció de l'Executiu.
Victòria valenciana?
El país es troba en una hora difícil. Un jutge del Tribunal Superior ha imputat la presidenta del Poder Legislatiu, perquè veu indici de delicte en la seva actuació com a presidenta del Consell. Dins la memòria de l'Estat de les autonomies, no hi ha record de...
El moment més complicat d'Antich
El jutge Muñoz i la Policia dugueren a terme ahir sengles actuacions de màxima notorietat. Una era esperada: la imputació de Maria Antònia Munar per la seva participació en el concurs de Can Domenge. L'altra -i aquesta sí que fou sorprenent-, l'escorcoll de la...
El Bloc creu que Munar s'ha de plantejar si continua com a presidenta del Parlament
El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha aclarit avui que la seva formació no exigeix la dimissió de Maria Antònia Munar com a presidenta del Parlament a causa de la seva imputació a Can Domenge, encara que ha indicat que, en el cas que el seu partit es trobàs en la seva situació, tindria la "responsabilitat política" de plantejar-se si continuar en el càrrec perjudicaria la institució.
El PP no sol·licitarà un avanç electoral malgrat el “clima de crispació política”
El portaveu del PP en el Parlament, Francesc Fiol, ha subratllat avui que el seu partit no sol·licitarà unes eleccions autonòmiques anticipades, malgrat el "clima de crispació política" i de "crisi" en el Govern, on, segons el seu parer, existeix una "desunió" entre els diferents partits que el conformen.
Nadal “confia plenament en la innocència de la senyora Munar”
El conseller de Turisme, Miquel Nadal, ha dit avui que confia "plenament en la innocència de la senyora Munar", després de ser preguntat per la imputació judicial de la presidenta del Parlament en el cas Can Domenge, recollida en la providència dictada ahir pel magistrat instructor de la causa en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), Javier Muñoz. Miquel Nadal està imputat al costat del president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i el diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, en el cas Can Domenge, la instrucció del qual va assumir el magistrat Muñoz el passat 8 d'octubre per la condició d'aforats dels dos diputats.
Nou cop judicial a UM
Font: youtube.com El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha imputat la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, en el cas Can Domenge. El magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, Francisco Javier Muñoz, dictà ahir una providència en què cita a declarar com a imputada l'expresidenta del Consell de Mallorca i presidenta d'honor d'Unió Mallorquina el proper 16 de novembre. També està citat com a imputat el mateix dia Fernando Rubio, conseller del PP en el Consell de Mallorca.En la providència el magistrat Muñoz cita, així mateix, com a testimonis el 17 de novembre José Manuel Vich Montaner, Helena Montes Paniagua, Andrés Crespí Prunes, Juan A. Morro Colom, Miquel A. Serra Mir, Ángel Sánchez-Cantalejo i Vicente Tomás Esteva. A més, requereix a la constructora Sacresa que aporti el Màster Pla i estudis previs per a la construcció d'habitatges en la finca Can Domenge, que varen realitzar els arquitectes Jean Nouvel i Josep Ribas. La providència demana igualment que els representants de les promotores immobiliàries Es puig des Falcó, Asescon i Dabney presentin a la causa còpia de tots els contractes, factures o similars dels equips d'arquitectes i enginyers autors dels projectes. El Bloc creu que Munar s'ha de plantejar si continua com a presidenta del Parlament Rubio diu que estava obligat pel pacte amb UM El PSOE diu que la imputació de Munar "no millora la imatge de la Cambra" UM: la imputació de Munar no afectarà l'estabilitat del Govern balear El PP no sol·licitarà un avanç electoral malgrat el "clima de crispació política" Sampol veu «greu» la imputació de Munar
El PSOE diu que “això no ajuda” i el Bloc ho troba “insostenible”
Els partits de l'esquerra i socis d'Unió Mallorquina (UM) en l'actual pacte de govern mostraren ahir preocupació pel dany institucional que pot fer la imputació de Maria Antònia Munar amb vista als ciutadans, tot i que, mentre que des del PSOE remarcaren la presumpció d'innocència per a la presidenta del Parlament i que "no hi ha cap problema" perquè continuï en el càrrec, des del Bloc assenyalaren que la situació és "certament molt incòmoda", fins al punt de fer-se "insostenible", al seu entendre.
Sampol veu «greu» la imputació de Munar
El senador autonòmic per les Balears Pere Sampol ha considerat avui que la imputació de la presidenta del Parlament balear, María Antònia Munar, és un fet «greu» tenint en compte que afecta a la «segona autoritat» de la comunitat autònoma i suposa, a més, «una circumstància sense precedents» a l'arxipèlag.
El Bloc diu que la imputació no sorprèn i que deixa el Parlament en una situació insostenible
El diputat autonòmic del Bloc Antoni Alorda ha afirmat avui que la imputació de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, en el cas de presumpta corrupció de Can Domenge "no ha sorprès" i ha deixat en una situació "insostenible" la Cambra autonòmica.
La vella guàrdia d'UM, imputada en casos de corrupció
La imputació de Maria Antònia Munar pel cas Can Domenge deixa amb causes judicials obertes la major part de l'equip de govern del Consell del mandat anterior. Just un conseller, Miquel Àngel Borràs, no en té. No estan tampoc imputats Francesc Buils ni Cati Julve, que substituïren els desapareguts Ferran Trujillo i Miquel Riera. Set dels onze membres de l'anterior cúpula dirigent d'Unió Mallorquina tenen causes obertes. En total, nou polítics d'aquest partit en tenen, entre ells els tres darrers presidents i dos dels secretaris generals.
- Un ciutadà envia una carta a la consellera de Salut per a denunciar el tracte lingüístic rebut a l'hospital Verge de la Salut
- Concentració aquest dijous: «Contra la segregació i l’empobriment del saber, reivindicam una educació pública, de qualitat i en català»
- El ple del Consell de Mallorca vota en contra de la subvenció per a la Setmana del Llibre en català
- Sergio Rodríguez (Vox), desbocat al Parlament
- L’equip de la Universitat de les Illes Balears, campió de la Lliga de Debat Universitària 2025