Can Domenge
La jutgessa no troba indicis de suborn a Can Domenge
També assenyala que no ha estat possible identificar el suposat polític que rebé els doblers
La jutgessa instructora del cas Can Domenge, Carmen González, va notificar ahir una interlocutòria en la qual afirma que "no existeixen elements incriminatoris suficients" que demostrin que s'hagi comès un delicte de suborn. En aquest sentit, la magistrada acorda que es continuïn els tràmits perquè la causa arribi a judici. A més a més, va donar cinc dies hàbils perquè la Fiscalia pugui presentar un escrit modificant o ampliant la sol·licitud de proves per a la vista oral.
L'escrit d'acusació del fiscal demana 6 anys de presó per als quatre màxims dirigents del Consell de Mallorca per delictes de prevaricació, frau a l'Administració i negociacions prohibides. Són Maria Antònia Munar, Miquel Nadal, Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer, tots exdirigents de la cúpula d'UM. Un possible delicte de suborn passiu hauria comportat noves penes per als imputats de fins a 6 anys de presó. La resolució indica que no s'ha de procedir a la retroacció de les actuacions, ja que no s'hi ha d'incloure aquest nou delicte.
González afirma que "podran existir sospites més o menys serioses, però no indicis suficients en l'àmbit penal que permetin la imputació de suborn amb una mínima sustentació provatòria". Així mateix, apunta que "va rebre sorprenentment un fax que donava compte d'un conversa relativa al pagament de doblers amb relació al concurs de Can Domenge". I que s'hi especificaven dades que determinaren l'obertura de la investigació. El fax l'envià una persona anònima i parlava d'una conversa amb el que fou capità del vaixell de la família Sanahuja.
El marit fou cridat a declarar i relatà un viatge Barcelona-Palma amb l'empresari Roman Sanahuja -fill- "en què es transportaven bosses que amb tota probabilitat contenien doblers", apunta Gonzàlez. Segons el capità, hi hagué una reunió en el vaixell "amb diverses persones, entre elles un polític no identificat". La magistrada afirmà que, "no obstant això, malgrat el notable esforç de la Fiscalia, la Policia Nacional, l'Agència Tributària i aquest mateix jutjat, no ha estat possible identificar aquest funcionari, autoritat o càrrec públic receptor de la donació econòmica amb relació a Can Domenge. González apunta que "hi ha indicis que Sacresa movia doblers en metàl·lic i que això s'uneix a la convicció, per aquesta jutjadora, que la presumpta prevaricació comesa i el greu perjudici econòmic causat al Consell no podien tenir altra explicació que l'obtenció de benefici il·lícit".
També a Illes Balears
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- El tren entre Palma i Llucmajor tendrà parades al Conservatori, Pere Garau, Coll d'en Rabassa, Platja de Palma, aeroport i Son Llàtzer
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.