La UIB estudia els canvis per a adaptar els vins de les Balears a la sequera
Un equip d’investigadors de l’Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia...
Toni Nadal i Joan Llaneras protagonitzen la tercera setmana dels tasts virtuals de vi de les Balears
La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació continua la promoció el vi de les Illes...
El vi promocionarà Balears a la fira turística de Londres
El Govern de les Illes Balears farà de la promoció dels vins amb indicació geogràfica de les Illes Balears "l'eix central" de la fira World Travel Market a Londres. Així ho va anunciar ahir dematí la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, als membres de la Comissió de la Vinicultura de Balears.
Mallorquins que triomfen
Els vins Ànima Negra, Miquel Gelabert i 4 Kilos, de cellers mallorquins, són els que més demanda tenien entre els clients del prestigiós restaurant català El Bulli, fins fa poc considerat el millor del món i on ara es treballa per reconvertir-lo en una fundació. La Universitat Catalana d'Estiu de Prada es va convertir ahir horabaixa en aquest prestigiós temple gastronòmic -tot i que sense aire condicionat- gràcies a la intervenció de Ferran Centelles, el sommelier del restaurant, en el taller "El posicionament dels vins dels Països Catalans". "Els vins de Mallorca ens agraden molt perquè són vins molt florits en boca, són vins frescos que amb el menjar que servim al Bulli ens van molt bé. La varietat callet ens agrada molt i té una potencialitat molt bona", explicà Centelles. De tota manera, els vins de l'Illa es troben amb el problema de sempre: la visibilitat i la comercialització. Així ho explicà la directora del taller, la prestigiosa sommelier catalana Rosa Vila, qui assegurà que "el principal problema dels vins de Mallorca és el de la visibilitat. Si s'aconsegueix superar aquesta trava, seria perfecte, perquè els vins són molt bons i hi ha gent molt bona que sap com fer-los".
Art i Copes a la Cala
Diferents disciplines artístiques i els millors vins i caves es van aplegar divendres en una nova edició d'Art i Copes a la Cala Sant Vicenç, a Pollença. Va ser una bona oportunitat perquè el públic no habituat a l'art contemporani descobreixi el plaer de les exposicions d'aquest estil més arriscades.
El celler Àngel presenta els seus vins
El celler Àngel, ubicat a Santa Maria del Camí, presentà ahir els seus vins d'enguany i els féu tastar. Es tracta de l'Àngel Blanc de Blanca, elaborat a partir de les varietats premsal blanc i chardonnay; del rosat Àngel Lau·Rosa, que duu manto negro i cabernet sauvignon; i de l'Àngel Negre, que a més de manto negro i cabernet també porta merlot. El negre és fet a partir de raïm vermat el 2008 i ha estat en criança en bótes de roure francès i americà.
La màgia dels xefs i cellers, a la (teva) taula
Les vinyes mallorquines són una immillorable opció per maridar els plats de Nadal i de Cap d'Any. Amb una climatologia amable i la combinació entre Tramuntana i la Mar, els celleters de l'Illa tracten d'impulsar el coneixement dels seus vins.
Petit (i artesà) celler
Els petits celleters de les Illes Balears marquen un camí ascendent en la seva producció de vi. Tal com destacà ahir Andreu Oliver, president de l’associació que els engloba, el celler artesanal ha assolit ja les 1.182.600 botelles de vi produïdes anualment. Del total d’ampolles fabricades, la majoria són de vi negre (827.800), seguides del vi blanc (295.650) i del rosat (59.150 més).
Andreu Villalonga: “L'únic futur és vendre la producció directament, si no, estàs venut”
Andreu Villalonga vessa dinamisme. Pensa que per aguantar-se en el negoci del vi no es pot badar gaire. La vocació empresarial l’ha duit a rellançar el celler de Can Novell.
El Festival de Música de Bellver comença avui amb degustacions de vi balear
El XIII Festival de Música del Castell de Bellver comença avui i es prolongarà durant tot el mes de juliol i agost amb diverses actuacions i degustacions de vins dels cellers mallorquins integrants de l'associació Petits Cellers per a tots els assistents als concerts.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula