Els vins Ànima Negra, Miquel Gelabert i 4 Kilos, de cellers mallorquins, són els que més demanda tenien entre els clients del prestigiós restaurant català El Bulli, fins fa poc considerat el millor del món i on ara es treballa per reconvertir-lo en una fundació. La Universitat Catalana d'Estiu de Prada es va convertir ahir horabaixa en aquest prestigiós temple gastronòmic -tot i que sense aire condicionat- gràcies a la intervenció de Ferran Centelles, el sommelier del restaurant, en el taller "El posicionament dels vins dels Països Catalans". "Els vins de Mallorca ens agraden molt perquè són vins molt florits en boca, són vins frescos que amb el menjar que servim al Bulli ens van molt bé. La varietat callet ens agrada molt i té una potencialitat molt bona", explicà Centelles.
De tota manera, els vins de l'Illa es troben amb el problema de sempre: la visibilitat i la comercialització. Així ho explicà la directora del taller, la prestigiosa sommelier catalana Rosa Vila, qui assegurà que "el principal problema dels vins de Mallorca és el de la visibilitat. Si s'aconsegueix superar aquesta trava, seria perfecte, perquè els vins són molt bons i hi ha gent molt bona que sap com fer-los". Una de les mostres d'aquesta dificultat és que des de la Universitat Catalana d'Estiu es convidà responsables polítics de Mallorca per parlar del vi que s'hi fa i de moment ningú no participarà en l'acte d'avui, en el qual sí que hi haurà polítics amb responsabilitats vinícoles de la resta dels territoris de parla catalana.
En el seu taller, Vila va organitzar tasts d'alguns vins de Mallorca, com l'Ànima Negra 2 i el Quíbia. "Volia també fer tasts de vins de Miquel Gelabert, però no ens ho hem pogut permetre. A veure si l'any que ve ho aconseguim". Dels que han degustat els estudiants de la UCE, l'AN2 és el que millor valoració ha obtingut. "És un vi molt perfecte que l'any passat ja va agradar molt i per això hem repetit", indicà. Centelles explicà que "el que fem nosaltres al restaurant és aconsellar molt els nostres clients depenent del menjar que demanen. És un menjar especial i per això ens van bé aquests vins amb perfil lleuger. No podem dir que siguin vins que tinguin gaire demanda, però sí que podem afirmat que tothom que es deixa aconsellar i que opta per un producte mallorquí acaba plenament satisfet de l'elecció". Els vins illencs són els que agraden a El Bulli, però el sommelier fa una recomanació personal, el Dotze volts. Els responsables d'El Bulli tenen aquests vins "perquè, a més a més, són fàcils d'aconseguir, tenen molt bona distribució. Això no obstant, segur que n'hi ha molts altres que hi podrien ser però que no coneixem".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.