Etiqueta 'gastronomia'
Receptes de Pasqua per disfrutar amb amics i familiars.

Especials

Les millors receptes tradicionals per una Pasqua amb amics i família

Les festes de Setmana Santa i Pasqua a Mallorca, i al conjunt de les Illes Balears, tenen un denominador...

I.Perelló/M.Ripoll13/04/17 0:00

Alcúdia viu aquest cap de setmana la XI Fira de la Nàutica i de la Sípia.

Part forana

Alcúdia viu aquest cap de setmana la XI Fira de la Nàutica i de la Sípia

El Port d’Alcúdia viu aquest cap de setmana la seva XI Fira de la Nàutica i de la Sípia. La plaça de la Quarentena acull nombrosos envelats dels restaurants,  una mostra d’artesania i paradetes de productes alimentaris.

dBalears10/04/16 0:00

Cultura

Què menjaven els mallorquins d'ara fa 300 anys?

Aquesta és la pregunta que s'han fet els components del col·lectiu Gastronòmicament i la resposta la podrem trobar en un curs sobre la cuina del 1715 que han preparat.

dBalears30/11/15 0:00

Biel Frontera, impulsor de l'Escola de Música i Dansa de Mallorca

Cultura

L’escola de música i dansa de Mallorca compleix 40 anys

Enguany l’Escola de Música i Dansa de Mallorca celebra el seu 40è aniversari i ho fa amb una agenda carregada d’activitats, entre les quals hi ha el VIII Cicle de cultura popular i tradicional.

Rosa Illa18/05/15 0:00

Santiago Andrés Herrera - Pollo con puré de boniato y salsa de higos

Tendències

Un alumne de l'IES Juníper Serra, entre les "promeses de l'alta cuina" de Le Cordon Bleu

Santiago Andrés Herrera, alumne de l'IES Juníper Serra, confia en el seu plat per adjudicar-se el premi 'Promesas de alta cocina', que organitza el prestigiós centre de formació culinària Le Cordon Bleu París.

A.A.03/02/15 0:00

Imatge del nou espai gastronòmic.

Balears

Freixenet preveu obrir un espai gastronòmic a Palma

Freixenet ha inaugurat aquest dimarts a Barcelona el seu primer espai gastronòmic Tannic by Freixenet, un negoci que l'empresa preveu traslladar també a Mallorca i Madrid.

Agències16/12/14 0:00

Dels cinc membres del jurat de ‘Cuina i Guanya’ que apareixen a la foto, quatre figuren a l'edició 2015 de la Guia.

Balears

Mallorca obté sis nous sols a la Guia Repsol

Després del bon gust de boca que van deixar les estrelles Michelin fa uns dies, tornen els reconeixements als restaurants mallorquins, aquest pic en forma dels sols de la Guia Repsol 2015.

L. Corral03/12/14 0:00

Un plat de Simply Fosh.

Balears

Mallorca aconsegueix dues estrelles Michelin més

Mallorca viu un bon moment gastronòmic com ho demostra la concessió d'una estrella Michelin als restaurants d'Andreu Genestra (Predi Son Jaumell, a Capdepera) i Marc Fosh (Simply Fosh, Palma).

L. Corral20/11/14 0:00

La gastronomia típica mallorquina és la protagonista a Campos.

Part forana

Sus a la setmana culinària de Campos

La XXIV Setmana de Cuina Mallorquina de Campos comença avui amb un programa d'activitats ben complet, de la greixonera al plat. La delegació de la localitat de l'Obra Cultural Balear (OCB) organitza aquest esdeveniment que centrarà l'interès de bona part del Migjorn fins dijous.

A. Agüera13/10/14 0:00

En Miquel a la porta del seu forn en una imatge d'arxiu.

Balears

Mor Miquel Pujol, pastisser i ànima del Forn de sa Pelleteria

Miquel Pujol, pastisser que va estar al capdavant del conegut Forn de sa Pelleteria fins que el local va tancar l'estiu passat, ha mort a Palma als 66 anys.

L. Olmo18/02/14 0:00

Tendències

Sal líquida

La sal marina és un element essencial en totes les taules. Tothom sap que n'hi ha de dos tipus: la fina i la gruixada. Amb tot, una de les grans revelacions culinàries dels darrers temps és el descobriment de la sal líquida natural. A més, és un producte balear i la que la prové de Formentera és una de les més sanes i gustoses que es poden trobar en el mercat.

Sílvia Suau24/07/09 0:00

Cultura

Reconeixement per a la literatura culinària insular

La cuina mallorquina es llueix internacionalment, encara que sigui en format literari. L'edició crítica de La cuinera pràctica (Felanitx, 1935) de Miquel S. Font ha estat premiada pel Gourmand World Cookbook Awards en la categoria de millor llibre de cuina local editat en llengua catalana.

Francesca Marí23/12/09 0:00

Part forana

Sa Pobla impulsa l'anguila

Anguiles fregides amb pebres, anguiles fregides amb salsa de pebres i sofrit, greixonera d'anguiles amb salsa verda, fideus amb anguila i, així, fins a una quinzena de plats amb un ingredient comú: l'anguila, peix que té un protagonisme especial durant les festes de Sant Antoni.

Martina Poquet08/01/10 0:00

Part forana

Les anguiles envaeixen sa Pobla

El municipi prepara aquests dies la posada a punt de la festa més sentida del poblers, Sant Antoni i la seva nit bruixa. Són molts els qui, amb l'arribada del fred, es freguen les mans pensant en la proximitat de la celebració i en les espinagades i anguiles que es mengen els dies 16 i 17 de gener.

M.Serra/ M.Poquet10/01/10 0:00

Tendències

“Allò difícil és treure partit d'una bleda, no del rellom”

El manacorí Toni Tugores acaba de publicar un altre receptari de la cuina mallorquina, tot i que aquest pic adreçat a cuinar en temps de crisi econòmica.

Ander Zurimendi03/01/10 0:00

Tendències

Espipellades amb regust salat

No ressonen tambors de guerra, sinó els famolencs estómacs dels que gaudeixen del menjar. Arriba la Mostra de cuina mallorquina, la fira que -juntament amb TaPalma- atreu més visitants. De fet, aquest dimecres donaran el sus a aquest esdeveniment, que no acabarà fins dia 2 de maig.

Ander Zurimendi17/04/10 0:00

Tendències

Innovar en les amanides és invertir en salut

Les amanides són, probablement, un dels millors plats per als dies de sol i calor que s'apropen a les Illes. Per una banda, es confeccionen amb productes frescs i més aviat freds, minvant el xubec que l'elevada humitat de l'Arxipèlag genera després de dinar.

Ander Zurimendi09/05/10 0:00

Tendències

Adrià Quetglas, el triomf d'un cuiner mallorquí

Adrià Quetglas és un dels poquíssims mallorquins que triomfa a Moscou. Dilluns oferí un sopar a tota la delegació balear al seu restaurant, 12 Uvas, situat a prop de les murades del Kremlin, devora el riu Moscova i just davant de l'immens monument dedicat a Pere el Gran. Quetglas, fills de pares de Palma, nasqué a l'Argentina, però a quinze anys la família es tornà a traslladar a Ciutat, on treballà uns anys. També estudià cuina a França. Ara aposta molt fort per Moscou. El seu nou local és un dels més cotitzats de la ciutat. Diu que paga 90.000 dòlars de lloguer, però té molt d'èxit.

Joan Riera09/06/10 0:00

Tendències

El sushi causa cada pic menys reticències

No és que representi una novetat, però el sushi torna a estar de moda. Palma ja té una dotzena de restaurants dedicats a aquest menjar concret de la cuina japonesa. La consciència popular el situa com el peix cru que mengen els japonesos, però les generalitzacions sempre amaguen més del que mostren: el sushi no és un únic plat de cuina, sinó un estil de cuina, i n'agrupa, evidentment, moltes varietats.

Ander Zurimendi14/06/10 0:00

Tendències

Gastroteca.cat té gust de Balears

Els productes agroalimentaris, comerços i restaurants de les Illes Balears tenen des de fa pocs dies un nou camí per a la seva comercialització. Es tracta del portar Gastroteca.cat, que fins ara promocionava els productes locals de Catalunya i que arran d'un conveni de col·laboració entre l'IDI i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ara farà al mateix amb els sectors agroalimentaris illencs.

Juanjo Roig28/12/10 0:00