La proposta de Miquel Font Editor es publicà el mes de març passat i hi repassa més de quatre-centes receptes de la cuina tradicional illenca. A més, suposa el darrer llibre de cuina editat a Mallorca abans de la Guerra Civil, un fet que, ben segur, deu haver tingut transcendència a l'hora d'atorgar-se aquest guardó. L'editor i curador, Miquel Font, aclarí ahir ben joiós que La cuinera pràctica "és el primer llibre illenc que guanya el certamen en aquesta categoria".
El Gourmand World Cookbook Awards és un premi internacional, obert a totes les llengües, que es concedeix als treballs periodístics i de literatura gastronòmica, de cuina i de receptes. L'any passat s'hi presentaren publicacions de 102 països, cosa que ha suposat tot un repte per a l'editorial mallorquina.
Però aquest reconeixement no s'acaba aquí. "El llibre és finalista ara per fer part del Hall of fame, d'on sortirà el Best in the World, és a dir, el millor llibre de cuina de tot el món editat enguany", afegí. Aquest guardó es donarà a conèixer en una celebració a París el proper mes d'abril.
En aquest cas, La cuinera pràctica competirà amb una trentena de llibres més editats arreu del món i de la mateixa categoria.
La proposta presentada per Miquel Font és un receptari de cuina originalment editat a Felanitx l'any 1935 per l'advocat, polític i editor represaliat Pere Antoni Reus Bordoy (1896-1938), que fou assassinat pel règim franquista. S'hi aplega tant la tradició com la nova cultura gastronòmica europea i americana de principis de segle XX.
El reconeixement rebut aquesta setmana dins la categoria de cuina local en llengua catalana pretén difondre l'obra i ajudar que sigui traduïda a altres llengües.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sr. Miquel S. Font, Enhorabona pel seu premi. Ha posat en conserva allò que tant de bo no s'acabi mai..