Etiqueta 'cuina'

Cultura

Presentació del llibre 'Cuina mallorquina de fa cent anys' al Bar S'Agrícola

Dia 22 d'octubre, a les 20 h, es farà la presentació del llibre Cuina mallorquina de fa cent anys ...

dBalears16/10/24 16:54

Cultura

El llibre 'Cuina de la passió', de Tomàs Vibot, reivindica que la gastronomia és cultura

Tomàs Vibot Railakari, filòleg, investigador, escriptor i promotor cultural mallorquí,

M.T.02/04/24 19:29

Cultura

'Cuina de la passió' de Tomàs Vibot, aquest dimarts, 19 de març, a Can Alcover, Palma

La llibreria Quart Creixent i El Gall Editor organitzen la presentació del llibre

M.T.17/03/24 11:53

La XXXV Fira del Fang se celebrarà fins al diumenge 17 de març a Sant Marçal.

Part forana

Sus a la Fira del Fang de Marratxí

Marratxí inaugura aquest dissabte la XXXV Fira del Fang, que se celebrarà...

EuropaPress / dBalears09/03/19 12:35

Branded Content

Manipulació higiènica dels aliments: evita el risc d'emmalaltir-te 

En els darrers anys ha augmentat la preocupació dels ciutadans...

CONTINGUT PATROCINAT01/06/18 0:00

Balears

Una jove mallorquina competirà pel VI Premi Promeses de l'alta cuina

L'escola d'alta cuina Li Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer els deu finalistes...

dBalears / E.P20/02/18 0:00

Branded Content

Coses que pots fer amb un robot de cuina i segurament no coneguis

Encara no tens un robot de cuina a la teva casa? Estàs renunciant a la possibilitat de fer tota una gran sèrie de plats...

CONTINGUT PATROCINAT13/06/17 0:00

Especials

La «revolució» de la cuina mallorquina, al Financial Times

A l'edició dels dissabtes, FTWeekend, un dels diaris més importants del món, el Financial Times, retrata la «revolució» de la cuina mallorquina dels darrers 10 anys.

Marina Caubet09/09/15 0:00

Crònica Negra

Una dona de 84 anys pateix cremades a Palma per un accident a la cuina

Una dona de 84 anys pateix cremades de segon grau a cames i mans després de patir un accident mentre cuinava al seu domicili, segons han informat fonts dels Bombers de Palma i del Servei d'Emergències de l'112.

E.P.13/01/12 0:00

Crònica Negra

Quatre persones ateses per un incident amb una olla que era al foc

Quatre persones, entre elles, tres agents de la Policia Nacional, han hagut de ser ateses després de cremar-se amb una olla que era al foc, la qual cosa ha provocat una gran fumera en un pis, ubicat al carrer de José Vargas Ponce, número 37 de Palma, segons han informat fonts del Servei d'Emergències de l'112.

E.P.27/10/11 0:00

Tendències

Avanti popolo! de la cuina basca i catalana

Les estrelles Michelin enlluernen cada vegada menys. I és que la llista dels millors cuiners del món, que confecciona la revista britànica Restaurant, els fa una ombra seriosa. Així s’ha constat amb la publicació de l’enumeració corresponent al 2009, que torna a encombrar la cuina d’elit basca i catalana. Ferran Adrià l’encapçala, entre els quals també destaquen Andoni Luis Aduriz al capdavant de Mugaritz (4t), El Celler de Can Roca (5è) i Juan Mari Arzak (8è).

Ander Zurimendi22/04/09 0:00

Part forana

La cuina de qualitat fa front a la crisi amb inventiva

Per fer front a la crisi no hi ha cap altre remei que plantar-li cara. Així de clar ho té el cuiner Tomeu Caldentey del restaurant Molí d'en Bou, distingit amb una estrella Michelin. Ha abandonat Sant Llorenç per traslladar-se a la costa llorencina, a la Coma, i oferir una millor oferta dins del complex hoteler Protur sa Coma Resort. Caldentey justifica el trasllat a la Coma "per afrontar el futur" després de nou anys a Sant Llorenç i haver tocat sostre.

Guillem Mas25/06/09 0:00

Part forana

Algaida posa l'olla al foc i els peus davall la taula

L'Ajuntament d'Algaida ha arreplegat els cuiners i cuineres del darrer segle que han cuinat de manera professional en algun dels restaurants del municipi. Així, un total de 83 persones de Pina, Randa i Algaida han col·laborat per posar el menjar damunt la taula i els peus, davall. Amb això, sota el títol de Peus davall taula.

J. Socies02/11/09 0:00

Horitzons

Cuina molecular: plaer o verí?

Els cuiners han anat molt lluny en l'objectiu d'innovar als fogons. Tan lluny, que Itàlia ha guaitat pel penya-segat i ha sentit vertigen. Posen en perill els cuiners als seus comensals? Caurà mai enverinat, cap client dels grans xefs de la cuina moderna? Aquest mateixos interrogants han passat pel cap dels legisladors italians. En conseqüència, han decidit prohibir fins a nova ordre l'ús d'un grapat de substàncies químiques i additius als restaurants.

Cristina Cabrejas.Efe.23/02/10 0:00

CCOO ha denunciat la situació del servei de cuina de Son Espases.

Polí­tica

CCOO amenaça d'aturar les cuines de Son Espases

Comissions Obreres ha presentat davant l'Ib-salut un preavís de vaga dels cuiners de Son Espases. El sindicat avança que les aturades seran diàries, entre les 14.30 i les 15.00 hores, a partir del 21 de febrer. Aquesta aturada de 30 minuts pretén forçar la direcció de Son Espases a negociar millores en les condicions laborals de la plantilla (uns 60). Manel Garcia, portaveu sanitari de CCOO, explica: "Hi ha una presumpta cessió il·legal de treballadors, perquè empleats públics de la cuina de Son Espases, que només haurien de cuinar per als pacients, també han de cuinar els menús de les dues cafeteries, que són de gestió privada".

Ander Zurimendi08/02/11 0:00

Imatge d'arxiu del cuiner Tomeu Esteva.

Ciutat

La Mostra de Cuina Mallorquina homenatja Tomeu Esteva

Imatge d'arxiu del cuiner Tomeu Esteva. Foto: P. Bota. La XVII Mostra de Cuina Mallorquina comença demà dimecres i conclourà diumenge 15 de maig, en una edició en la qual es ret homenatge al cuiner Tomeu Mestre, a través de set receptes seves. Apel·lant als cinc sentits i amb plats tan suggeridors com frit mariner, sopes de matances una mica coents, bacallà amb sobrassada i mel, amanida de patates i pop, oli d'oliva i pebre bord, pastís de formatge fresc, pastís de brossat amb nous, mel i figues seces, entre d'altres, la presidenta de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca (CAEB), Pilar Carbonell, ha explicat els detalls de l'organització de la Mostra, que explicarà aquest any amb la participació de 38 restaurants repartits en 18 municipis de l'illa.

E.P.03/05/11 0:00

Tendències

Tristán renova

L’hostaleria mallorquina està d’enhorabona. I és que el restaurant Tristán ha renovat les seves dues estrelles Michelin. Així ho anunciaren ahir els responsables de la guia gastronòmica més prestigiosa, que presentà el nou rànquing d’estrelles corresponent a l’any 2009. Tristán, veterà restaurant ubicat a Portals Nous (Calvià), gaudeix del reconeixement de Michelin des de 1991.

Ander Zurimendi20/11/08 0:00