TW
0

El dimarts vinent, dia 22 d’octubre, a les 20 h, es farà la presentació del llibre Cuina mallorquina de fa cent anys. El receptari de Margalida Frau Munar (1909-1986), edició a cura d’Antònia Nicolau Soler, neta de l’autora, al Bar S’Agrícola (plaça de sa Bassa, 4, Manacor).

El llibre que l’Associació Cultural S’Agrícola, que ja té més de 120 anys d’història, presenta al seu local és una representació de la cuina mallorquina d’ara fa cent anys, a la vegada que un receptari aprofitable a avui dia. L’ha editat Edicions Documenta Balear a la seva col·lecció «Papers». A l’acte hi intervendran Miquel Gelabert, xef de Can March, que n’ha escrit el pròleg, i la curadora del llibre.

Margalida Frau Munar era una modesta mestressa de casa que estava llogada a la cuina d’un general. En una llibreta va arreplegar, entre receptes pròpies i manllevades, més de cent cinquanta receptes. El quadern són notes personals que, a través de la seva senzillesa, demostra com s’ali­mentava una part de la Mallorca del seu temps, com tractaven i condimentaven les carns, els peixos i les verdures. Plats del dia, habi­tuals, plats estrangers incorporats i d’altres.