Presentació del llibre 'Cuina mallorquina de fa cent anys' al Bar S'Agrícola
Dia 22 d'octubre, a les 20 h, es farà la presentació del llibre Cuina mallorquina de fa cent anys ...
Editen 'Modo de cuinar a la mallorquina' dins 'La Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana'
La Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de la Cuina Catalana
'1.500 receptes de cuina mallorquina': un llegat gastronòmic que forma part del patrimoni de Mallorca
Sens dubte un dels llibres que marcaran la Diada de Sant Jordi
El bon gust per la taula de casa bona
Els senyors mallorquins de principi de segle devien tenir predilecció per les llepolies i els aliments ensucrats. Els amargos, sospiros, coixins i la pasta reial d'ou són algunes de les propostes gastronòmiques que ofereix el receptari de la Cuina mallorquina de casa de senyor, una completa guia reeditada per Miquel Font en què es descriuen els plats d'una part de la societat adinerada de la Mallorca de l'any 1927. Just quan s'acosten les festes de Nadal i les taules de moltes llars s'omplen de menjues tradicionals, surt al carrer el darrer de la trilogia de receptaris gastronòmics impresos a Mallorca en el segle XX abans de la Guerra Civil.
Vegetarianisme: més que menjar, una opció de vida
Estrella Alba, Catalina Piris i Maria Antònia Santandreu són tres amigues vegetarianes que un dia varen tenir la idea de recollir sistemàticament un munt de receptes vegetarianes i adaptacions de plats que originàriament portaven carn de cuina mallorquina. D'aquesta idea nasqué Cuina mallorquina vegetariana, obra que fou presentada ahir en la Setmana del Llibre en Català. "Durant tres anys ens hem reunit cada mes que podíem per tal de cuinar i fotografiar els plats que formen aquest llibre", explicà Estrella Alba. "Tot ha estat molt treballat, des de la part de recollir receptes i cuinar-les fins a la de fotografies, redacció i revisió dels textos", afegí la seva companya en aquesta aventura, Maria Antònia Santandreu. Cuina mallorquina vegetariana és a les llibreries des del desembre passat i el seu èxit ha sorprès les autores. "Funciona molt bé sense que ho esperàssim", digué Estrella Alba. "Només amb el fet d'editar-lo ja estàvem molt contentes, així que aquesta resposta ens ha donat molta alegria", afegí. Cap de les tres autores no és cuinera. Els fogons són només una afició. Estrella Alba és naturòpata i també es dedica a la medicina xinesa, Catalina Piris és educadora social a Son Servera i Maria Antònia Santandreu és logopeda. Totes tres entenen el vegetarianisme com una opció de vida que va més enllà del menjar.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula