L'Audiència podria decidir dijous l'ingrés a presó de De Santos
La secció segona de l'Audiència Provincial de Palma podria decidir el pròxim dijous, dia 12, si Javier Rodrigo De Santos ingressa a presó després de la seva recent condemna a 13 anys i sis mesos per diversos delictes d'abusos sexuals a menors, han informat fonts judicials.
“Can Ganxo no s'esbuca”
Quan faltaven pocs minuts per a les dotze d'ahir migdia, la Guàrdia Civil va comunicar la notícia: el jutjat contenciós número 1 de Palma havia dictat una ordre de suspensió cautelar de les tasques de demolició de can Ganxo, a Tuent, que s'havien iniciat dijous per ordre de la Demarcació de Costes de Balears. Això no obstant, ni el copropietari i administrador, Pere Vicens, ni el cap de Costes, Celestí Alomar, en sabien el motiu. Segons explicà Celestí Alomar, ambdues parts poden presentar-hi un recurs en contra. En aquest sentit, el cap de Costes va explicar que "l'ordre de la jutgessa no en diu el motiu", i va afegir que "ara tenim cinc dies per poder presentar el recurs". I és que aquesta suspensió no és definitiva. Tot i això, a primera hora d'ahir dematí els operaris de Tragsa encarregats dels treballs van anar a Tuent per continuar la feina. Segons indicà Pere Vicens, "quan els he vist he avisat la Guàrdia Civil, perquè estam pendents d'una resolució judicial". A més, "un operari de la seva brigada els indicà que s'aturassin i així ho varen fer", precisà Vicens, qui aquesta setmana ha interposat denúncies contra el cap de Costes, Celestí Alomar, davant la Fiscalia Anticorrupció de les Illes, la Guàrdia Civil i el jutjat de guàrdia d'Inca.
Per Envant tancarà les portes
L'empresa Per Envant, que donava feina a una quinzena de treballadors, presentà ahir a la Conselleria de Treball un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) permanent. Segons les fonts consultades, cal entendre aquesta mesura com el preludi del tancament definitiu de l'empresa. Rafel Pons, secretari general de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, explicà que les negociacions entre el sindicat i la companyia se centren ara en el cobrament del sou de dos mesos que Per Envant encara deu als empleats.
L'Ajuntament reconsidera dedicar un carreró a Dausset
Cort es repensa la decisió de dedicar el carrer sense sortida número 213, al barri de Gènova, al premi Nobel de medicina Jean Dausset, que passà el final de la seva vida a Mallorca. Dausset, que féu les vacances durant vint anys a l'Illa i és enterrat a Sóller, morí el 6 de juny. Llavors Cort decidí dedicar-li un carrer. A l'octubre, quan això encara no se sabia, el president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, Alfonso Ballesteros, envià una petició a la batlessa, Aina Calvo, per dedicar un carrer o una plaça al prestigiós metge, les investigacions del qual possibilitaren els trasplantaments d'òrgans.
“Mai no hauria pensat que m'acabaria clavant un ganivet”
Luz María, la dona de 52 anys que va ser atacada amb un ganivet per un pacient de l'hospital psiquiàtric de Palma que s'havia escapat del centre, continua ingressada a Son Dureta recuperant-se de les lesions. La víctima, de nacionalitat colombiana, va abandonar ahir horabaixa l'àrea d'observació d'Urgències i va ser traslladada a planta. "Estic bé. Em fa una mica de mal la ferida que tinc en el costat dret, però estic bé i animada, tot i que el metge encara no m'ha dit quants dies més hauré de quedar aquí", va manifestar. Els fets van tenir lloc a les 15.00 hores de dijous al carrer de Jesús de Palma. L'agressor és un jove que va fugir de l'hospital psiquiàtric de Palma i el diagnòstic del qual és de retard mental, segons informaren des de Gesma. També indicaren que el pacient no tenia antecedents d'agressivitat. En sortir al carrer, l'home va entrar en una botiga i es va apoderar d'un ganivet.
Esquerra amenaça de votar tota sola contra el Pla de carreteres
Esquerra votarà en contra del Pla de carreteres, en cas que sigui necessari sense els altres grups del Bloc, si no se n'eliminen una sèrie de vies que consideren "insostenibles i innecessàries". Ho explicà ahir el president del partit a les Balears, Joan Lladó, en una conferència de premsa. Lladó digué que no admetien que es realitzassin les obres de sis carreteres sobre les quals gairebé s'ha tancat l'acord per retirar-les del pla. Ara bé, on realment no hi ha consens encara és per a cinc vials clau que tampoc no volen: Santa Maria-Inca, el tercer cinturó, la variant de Sineu, l'autopista Llucmajor-Campos i l'autovia Manacor-Sant Llorenç. Aquestes cinc carreteres que encara es negocien són "una línia vermella", segons Lladó, que Esquerra no pensa travessar. També indicà que no volien "infraestructures que en el futur no es faran servir" i encara menys tenint en compte que ens trobam en una època de crisi.
Jutge i fiscals entren a la casa de Jaume Matas
A les quatre del capvespre d'ahir es produí l'entrada i escorcoll de l'habitatge que Jaume Matas té al carrer de Sant Feliu, 8, conegut com can Sales Menor. El jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, entrà acompanyat dels advocats de l'expresident Rafel i Salvador Perera. També hi eren els fiscals Anticorrupció Pedro Horrach i Miguel Àngel Subirán, funcionaris del jutjats, guàrdies civils i agents de la Policia Nacional. En total, unes 20 persones. L'inspecció durà més de cinc hores. En acabar la diligència, Rafel Perera explicà als mitjans que "era presumible que es fes" i que el seu client ja n'estava "al corrent". Digué que havia acudit a "un arquitecte per valorar els elements de decoració i un pèrit judicial que procedí a valorar els quadres i obres d'art". Afirmà que "els guàrdies civils han cercat per tots els racons una caixa forta, però no l'han trobada. Tampoc no hi havia joies.
Crítiques al nou model dels exàmens de la Selectivitat
El nou canvi de model educatiu que contempla la Llei Orgànica d'Educació (LOE) incideix en com han de ser els nous estudis unversitaris i, per tant, en les proves d'accés a la universitat. El juny del 2010 hi haurà els primers estudiants que hauran de sotmetre's a aquesta nova Selectivitat. Un reial decret aprovat pel Govern central estableix que cada CA "interpreti" com han de ser les proves d'accés a la universitat, això sí, complint sempre els grans eixos que estableix el Ministeri d'Educació.
13 milions per formar aturats
El Govern destinarà més de 13 milions d'euros a finançar accions formatives per a persones aturades, processos d'acompanyament per a la inserció laboral adreçats als col·lectius més vulnerables i programes de formació professional, segons va anunciar ahir la portaveu de l'Executiu, Joana Barceló, després del Consell de Govern. A través de la Conselleria de Treball i Formació, el Govern ha aprovat la concessió de subvencions per valor de 4.669.430 milions d'euros a 21 entitats per desenvolupar un conjunt d'actuacions destinades prioritàriament a treballadors en situació d'atur. Les accions són cofinançades al 50% pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu 2007-2010. Aquesta partida també inclou un fons per a la resolució a la presentació de sol·licituds d'ajuts per a transport, manutenció i allotjament, de beques quan es tracti de persones amb discapacitat desocupades i d'ajudes a la conciliació.
El sector comerç ja factura 300 milions menys que el 2008
La patronal Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ho pinta molt negre. Sosté que les empreses del sector han facturat en els nou primers mesos d'enguany 309 milions d'euros menys que el 2008, de manera que es tripliquen els ja de per si mals resultats de 2008, quan la caiguda va ser de 100 milions d'euros. A més, no es fan il·lusions per al que resta d'any, perquè el quart trimestre es presenta "sense signes aparents de recuperació".Aquestes són les xifres que maneja la patronal sectorial, que explica que la situació afecta tant l'activitat de les empreses com l'ocupació. Davant aquestes dades, té clar que el 2009 passarà a la història com un any "caracteritzat pels resultats negatius en el compte d'explotació, la disminució de la planta comercial minorista i la destrucció de l'ocupació". Els comerços minoristes de Mallorca van facturar uns 100 milions d'euros menys per trimestre fins a final del setembre passat, amb un descens de l'activitat del 12 per cent. Concretament, entre gener i març, la caiguda de les vendes va assolir els 93 milions d'euros; entre abril i juny, es va situar en els 116 milions d'euros; i entre juliol i setembre, en va acumular 100 més.
Una passejada per Estellencs
Dedicar un matí a passejar pels carrers empedrats del petit poble d'Estellencs és una oportunitat única per apropar-se als bells paisatges de la serra de Tramuntana i a interessants testimonis del passat d'aquesta contrada. El punt inicial de l'itinerari és...
Canvis a la Fundació Pilar i Joan Miró
La Fundació Pilar i Joan Miró pot quedar sense un membre de la comissió de govern. La setmana passada, un dels néts de l'artista, Emili Fernández Miró, envià la renúncia a la regidora de Cultura, Nanda Ramon. Fernández Miró hi al·lega la necessitat de renovació i de "sang jove" com a motius del comiat. Tot i això, la regidoria li ha respost la missiva demanant que es replantegi la decisió. "Nosaltres intentarem que no se'n vagi", assegurà ahir Ramon.
Homes amb dignitat de país
Les dependències de l'IES Mossèn Alcover acullen des d'ahir un petit, però a la vegada sentit, homenatge a dos grans homes d'aquest país que encara no han assolit el nivell de reconeixement popular i institucional que els pertoca, ateses les seves trajectòries. Parlam del matemàtic i exrector de la UIB Nadal Batle i del poeta Miquel Àngel Riera. L'emblemàtic institut inaugurà ahir vespre l'aula Nadal Batle, dedicada la informàtica, i la biblioteca Miquel Àngel Riera, dos espais honorífics per a dues persones que en diferents camps han deixat una empremta inesborrable. La filla de Nadal Batle, Aina, i la vídua de Riera, Roser Vallès, reberen l'afecte de professors, amics i personatges del món de la política i de la cultura que volgueren prendre part d'aquest modest acte. També hi assistiren els consellers Mercè Amer, Cati Julve, Joan Lladó; a més dels batles de Manacor i Felanitx, Antoni Pastor i Biel Tauler, entre d'altres. El filòleg Pere Rosselló recordà la figura de Riera com una persona molt vinculada a l'institut i com el millor poeta mallorquí del segle, "universalment català, mallorquí i manacorí".
Nadal rebrà el Gran Premi Serge Kampf
Nadal conrreà l'or olímpic a Pequín. El tenista mallorquí Rafel Nadal rebrà dilluns a París el Gran Premi Serge Kampf de l'Acadèmia francesa d'Esports per recompensar "la gesta més bella esportiva durant el passat any", ha informat avui la institució. El guardó, que serà lliurat pel president de l'Assemblea Nacional gal·la, Bernard Accoyer, celebra el "conjunt excepcional de resultats" de Nadal el 2008, com el quart títol consecutiu de Roland Garros, Wimbledon, la medalla d'or en els Jocs Olímpics de Pequín i el número un mundial, ha indicat l'Acadèmia en un comunicat. El manacorí s'inscriu així en la llista de guardonats, que va obrir el 1956 l'esquiador Toni Sailer i en la qual hi figuren el pilot alemany de Fórmula 1, Michael Schumacher; la nedadora francesa, Laure Manaudou; el tennista suís, Roger Federer, o el futbolista brasiler, Ronaldo.
El derbi madrileny estarà pendent de Barcelona
El FC Barcelona torna a la Lliga amb la intenció de canviar el xip i sumar un nou triomf que el reforci com a líder de la classificació, a diferència de la Lliga de Campions, encara que davant tindrà un Mallorca que hi arriba col·locat en llocs europeus i com a equip revelació del moment, mentre que el Reial Madrid estarà pendent del Camp Nou per si un triomf en el derbi del Vicente Calderón els valgués per assolir el primer lloc.
Sense por al Camp Nou
El Mallorca visita avui (20.00/Gol TV/C+ Liga) el Camp Nou immers en la pitjor crisi institucional que es recorda. L'equip ja ha demostrat que se sap aïllar de l'enrenou i cercarà augmentar les prestacions lluny de l'Ono Estadi, on encara no ha aconseguit guanyar. Davant, trobarà un conjunt blaugrana que voldrà esvair els dubtes que s'han creat al voltant seu després d'haver empatat els dos darrers partits jugats (1-1 davant Osasuna i 0-0 a Kazan). Una mala notícia per als mallorquinistes.
El futbol de ca nostra
Sóller (I)Després de tres setmanes sense entrenar, el Sóller de Fernando Cercós ha tornat aquesta setmana a la feina. A la reunió que mantingué dijous la plantilla amb la presidenta del club, Margalida Sánchez, es donà llibertat als jugadors per decidir el seu futur, ja que a curt termini, tal com els n'informà la màxima responsable de l'entitat, no hi havia possibilitat de trobar vies de finançament que permetessin acabar amb els deutes que es mantenien amb ells.
Dilluns, data límit
La situació en què es troba immers el Mallorca cada dia es complica més. Si dijous la família Martí Mingarro no es presentà a la reunió que tenia prevista amb Mateu Alemany, ahir el misser andritxol va donar un ultimàtum als representants del grup Safín perquè decideixin si continuen al capdavant de la Societat Anònima Esportiva o, per contra, cedeixen una altra vegada el control del club a Alemany davant la impossiblitat de trobar alternatives que solucionin la malmesa economia del club. L'advocat andritxol, que dilluns oferirà una roda de premsa, vol saber abans que aquesta es dugui a terme si els empresaris madrilenys han trobat altres vies de finançament o bé es fan enrere i abandonen l'aventura que emprengueren fa dos mesos, ja que se sent responsable de la situació en la qual es troba el club després de vendre'l al grup Safin. Després que Alemany no pogués cobrar els 500.000 euros del segon termini del pagament del club, el misser va posar en marxa els mecanismes jurídics per resoldre i deixar sense efecte el contracte de compravenda amb la família Martí Mingarro davant del seu incompliment i tornar a agafar les regnes del club.
Qüestió de temps
Dilluns és el dia. Serà aleshores quan Mateu Alemany comuniqui de manera oficial, en una pública i massiva roda de premsa, què punyetes fa comptes fer respecte al Reial Mallorca. És clar, ara per ara, ni el mateix Alemany sap què dirà, ja que això dependrà de...
Tornen a ser 36 al vaixell
Els tres tripulants de l'Alakrana desembarcats dijous pels pirates van tornar ahir al pesquer, segons informà el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Àngel Moratinos. El ministre, que no va voler precisar detalls sobre l'operació, assegurà que el primer ministre somali, Omar Abdirashid Ali Sharmarke, fou l'encarregat de comunicar a l'ambaixador espanyol a Kenya, Nicolás Martín, la notícia sobre els tres tripulants, que "estan bé", segons Moratinos. Aquesta arribà al final d'una jornada en la qual els familiars dels segrestats bascos, fa avui 37 dies, exigiren a les "institucions competents" que alliberassin "immediatament" els dos pirates somalis detinguts a l'Estat espanyol. A més, en roda premsa, anunciaren per a avui una concentració a les 12.00 hores a Bermeo sota el lema "Alliberau els nostres pescadors". La concentració tindrà una rèplica a Vigo, on els familiars dels mariners gallecs segrestats la convocaren per a les sis de l'horabaixa, després de la reunió mantinguda amb la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, de la qual sortiren sense haver estat informats de "res".
L'apallissen quan no duia el vel posat
Dues persones de nacionalitat marroquina, un home i una dona, van ser detingudes ahir per la Guàrdia Civil a Socuéllamos (Ciudad Real) per haver apallissat una dona també marroquina per, suposadament, no dur vel. L'agressió podria haver estat, a més, el desencadenant de l'avortament que posteriorment va patir, tot i que no hi ha una ferma relació entre els dos fets.
Un psiquiatre que no volia fer la guerra
L'autor del tiroteig perpetrat dijous a la base militar dels EUA més gran en el món, a Fort Hood (Texas), és el major Nidal Malik Hasan, segons confirmaren ahir fonts de l'Exèrcit nord-americà. El nombre de víctimes ascendia ahir a 13 i les autoritats que s'encarregaven de la investigació consideraven com a possible causa l'imminent trasllat del autor a l'estranger, en concret, a l'Iraq o bé a l'Afganistan. Mentre el president dels EUA, Barack Obama, cridava a la calma i instava a no precipitar-se pel que fa als motius que desencadenaren l'"incident", les investigacions se centraven en la vida del militar. Un cosí de Nidal afirmà al respecte que estava "mortificat" per la idea d'haver de sumar-se a una missió dels Estats Units a l'estranger, segons publicava ahir el diari New York Times. Aquest rotatiu també va informar que Hasan es troba estable i connectat a un respirador a l'hospital, on es recupera dels quatre trets que va rebre per part de la Policia.
Micheletti trenca el pacte
"Un fracàs absoltut", "tot el procés democràtic a terra". Així qualificà ahir el deposat president d'Hondures l'acord Tegucigalpa-San José, signat el passat dia 30 d'octubre. I és que dijous vespre, en una maniobra en principi no prevista, el cap de l'Executiu colpista, Roberto Micheletti, va anunciar de manera unilateral la consitució d'un "Govern d'unitat i reconciliació". "Declaram fracassat l'acord per l'incompliment del règim de facto del compromís que en aquesta data hauria d'estar organitzat i instal·lat el Govern d'Unitat i Reconciliació Nacional, que, per llei, ha de ser presidit pel president electe pel poble d'Hondures, José Manuel Zelaya", va afirmar el Govern deposat en un pronunciament. La raó del fracàs va ser la conformació d'un Govern d'unitat, que segons allò que s'havia pactat, s'hauria d'haver instal·lat com a màxim ahir i que tant el president deposat com el de facto pretenien encapçalar.
“La nostra filosofia és qualitat, bona relació qualitat preu i bon servei”
Tòfol Reus té al seu càrrec l'administració i la gestió comercial del celler Pere Seda de Manacor, de llarga trajectòria en el món del vi de Mallorca. Quan va començar l'activitat del vostre celler? Ve de molt enrere. El pare del nostre repadrí feia vi a Binissalem. Va tenir 11 fills, dels quals 7 continuaren fent-ne, algun d'ells a Xile. Un altre va tenir celler a Manacor, el meu repadrí. En els anys setanta, les tres famílies de cosins es varen unir i muntaren Pere Seda. Potser és l'únic celler mallorquí que ha entrat raïm de manera ininterrompuda durant tot el segle XX. Continuau sent una empresa familiar? Sí, som 7 socis i tots som família. Tenim un funcionament pròxim a allò que podria ser una cooperativa, cada un de nosaltres s'encarrega d'un aspecte concret de l'empresa.Quan iniciàreu la vostra orientació actual? Primer havíem fet vins de taula, però a final dels anys 80 començàrem a fer-ne de qualitat, vàrem veure que el futur passava per aquí. Introduírem a Mallorca els primers equips de fred a principi dels 80 i posàrem en marxa la gamma Copinya.
Abraçades (sero) positives
La Rambla esdevingué ahir escenari de diferents accions urbanes amb un sol objectiu: combatre l'estigma de les persones seropositives. Estudiants de l'Escola de disseny i altres membres del col·lectiu Alas idearen un grapat d'accions per fer reflexionar els ciutadans. La primera intervenció consistí a aferrar bombolles amb diàlegs ficticis damunt grans panells de publicitat. D'aquesta manera, un cartell d'Óptica Balear, on s'observen dues rialleres joves, acabà amb la llegenda d'una: "La meva al·lota és seropositiva".
Llenya vella fa bon foc
S'acosta el fred de l'hivern i començarem aviat a encendre les calefaccions i les xemeneies. Amb el fred de novembre podrem passar bons moments contemplant el foc mentre s'escalfen les estances. El foc proporciona un sentiment d'atracció que fa...
Converses en el Niza
Han tancat el bar Niza de la plaça d'Espanya de Palma. Hi he passat moltes estones, llegint, badant, mirant a través del vidres l'allau de gent que travessava les avingudes. Conversant o escoltant, al cap i a la fi, històries. A.-Saps... moltes vegades aquests...
Teresa Forcades
Quan apareix una veu sincera, el mínim que podem fer és escoltar-la. Si aquesta veu és la d'una dona, metgessa, teòloga i monja benedictina en el monestir de Sant Benet de Montserrat la podem escoltar amb la serenitat que ens dóna saber que...
Matas: queixal corrupte
Avui tenc mal de queixal.Seguit em peguen punyidesdoloroses i sentidesdins la cavitat bucal.Pel meu llinatge (quin mal!),la idea del meu cap brolla,segur que algú m'escorcollael queixal com un boiet,pensant que és un palauet...I hi tenc el túnel de Sóller.
No vagi per dit
Delgado: bandera i escortaEl batle de Calvià, Carlos Delgado, s'ha pres el terrible atemptat del 30 de juliol passat de manera molt personal. Per un costat, instal·la una macrobandera espanyola molt a prop del lloc del crim, fet que alguns consideren un...
Orfes de llum sota el sol que crema
No s'espantin. El títol no és meu. Segurament més d'un hi deu haver reconegut, mutatis mutandis, el vers maragallià que forma part de La vaca cega. Bé, no és que m'hagi posat gaire transcendent, però pens que els qui tenim la gosadia, sense...
Elogi al professor desconegut
En els darrers dies la consciència de la desfeta és més gran que mai. Els professors intenten fer el que poden per evitar la catàstrofe, però les lleis diuen que als màsters amb menció de qualitat no suspèn ningú -no hi veig la qualitat per enlloc- i que a les...
La immigració i el nacionalista senyor Fiol
Feia estona que no havia rigut tan a pler. Dimecres passat vaig telefonar a l'espai Al dia, d'IB3 Ràdio, per dir-hi la meva sobre l'actual màxim històric d'aturats a les Balears. Vaig dir que, d'aturats, per força n'hi ha d'haver, a les Balears. Si, per culpa de la...
Menys subvencions
He llegit que la regidora Cati Julve de Manacor, també consellera del Consell de Mallorca, ha proposat a l'Ajuntament de Manacor que el pròxim curs es subvencionin els llibres de text amb el Pla E del Govern central. A mi, em sembla bé que s'ajudi...
Com explicar qui era Lévi-Strauss?
Sí, ha de ser difícil, i com extemporani i fora de lloc, fer un comentari necrològic sobre Claude Lévi-Strauss, que morí aquesta setmana amb més de cent anys, però molt més ho ha de ser recordar aquell bocí de Lucreci que encapçala el seu bellíssim...
Diguem mentides
El psicòleg Paul Ekman, catedràtic a Frisco (la ciutat més mediterrània dels Estats Units, tot i que banyada pel Pacífic) es va fer famós predicant que podem conèixer què pensen els altres a través dels gestos (sobretot facials), una idea aprofitada per...
A Manacor no entrenen els sementals
Ni les egües de cria, hauríem d'afegir al títol. Esper que al final pugui justificar el perquè d'un títol que la majoria de lectors no sap a què ve. L'origen de l'esmentat article i del seu títol rau en una convidada que l'Agrícola de Manacor em féu per pronunciar...
Vint anys sense Mur de Berlín
La capital d'Alemanya celebra el vintè aniversari de la caiguda del Mur (pròleg del final del comunisme a Europa) enmig d'un ambient festiu i d'esperança. Aquell esclafit de llibertat del 1989 no amaga, però, les grans dificultats que està tenint l'Alemanya...
La crisi positiva
Educats en la cultura de la recepta i del titular telegràfics, molts ciutadans estan preocupats per saber quan acabarà la crisi, segurament convençuts que algú pot saber-ho. És probable que, mentrestant, no ens adonem que la crisi és un temps extraordinari per...
Amb la nostra indolent complicitat
Gairebé dimitits com a ciutadans, ens quedava el conhort de ser reconeguts com a consumidors. Ja sé que és una qualitat molt més baixa, però qui no es conforma és perquè no vol. La quotidianitat, però, ens demostra que ni aquesta és una qualitat que...
El Pimpinella Escarlata (1793)
"Silenci. Solitud. Desolació. I la fosca d'un capvespre de novembre, quan la boira del canal de Bristol ha allargat la seva mà sobre la terra erma, la vall i la muntanya. La darrera llum grisenca d'un ocàs ja hivernal s'ha esvaït a ponent. Terra i cel resten envoltats pels...
Cartes al director
Cartes dels lectors
Una qüestió de nacionalismeFa anys que em sorprèn Francina Armengol. No es pot negar que s'ha guanyat un lloc en el PSIB amb un sou pròxim als setanta mil euros anuals, que tot obrer socialista voldria cobrar i sobretot ara en temps de crisi. Aquesta situació econòmica actual em recorda quan Francina va criticar durament Munar per sol·licitar, en la Diada de l'any 2004, un sostre poblacional que ajudàs al control de la immigració i dels impostos.