Immatriculacions i altres herbes
He llegit amb atenció la informació que Diari de Balears ha publicat sobre el posicionament de Mes i Podem...
Ja no ens entenem pel llenguatge…
Parlar de dictadures al voltant d’un 18 de juliol no és cosa fàcil, ni còmode, ni plaent...
Recuperació tranquila
Diumenge, 26 de juny, devers migdia, pronosticava que viuríem un dia històric...
7 de juny, Jeroni Alomar Poquet
“Els sants no van ser superhomes ni van néixer perfectes”, diumenge 5 de juny...
Un passeig pel Born
Estic segur que molts lectors d’aquest diari aprofitam aquestes jornades...
Alguna cosa està canviant
Inicialment pretenia posar que alguna cosa està canviant definitivament. Algunes coses canviaran, però ningú no en pot garantir la durada ni la profunditat.
Fora tanta por!
La política del futur que acaba d’arribar, indubtablement d’una forma accelerada i amb unes problemàtiques i incerteses no previstes, requereix actituds noves i madures.
Depressió, conformisme i indignació
Fins fa algun temps, sobretot des de les eleccions europees amb la irrupció de formacions polítiques de format nou, per ventura no havíem constatat un interès tan manifest i tan clar per la política.
A Climent Garau, des de l’admiració
Climent Garau mai no morirà. La trajectòria del patriota, pensador, pedagog, teòleg i polític és massa gran perquè la seva memòria es perdi. Per a la nostra generació ha estat com un pare, com un amic madur, com una vigia que ens activava permanentment i creativament.
Museus, país i futur
El Museu de Mallorca és, per sort, una icona i una conquesta. Una icona de la identitat i de tot allò que ens explica com a país; però també una conquesta cultural, una mostra més de que la cultura ha de tenir presències significatives i atractives que permetin mostrar als visitants i als experts allò que hem estat i som.
La política és bella
Fa temps ja que Josep Melià ens explicava la relació entre art i capitalisme. Els que descrivien aquell fenomen, amb les bogeries i les desviacions de l’art, eren precisament aquells que valoraven l’art i sabien el paper que tenia en una societat de control exhaustiu del capital.
Una nova etapa
dBalears ha estat i continuarà essent la nostra casa pairal, un mitjà que ens ha fet sentir a casa i que ens ha regalat l’oportunitat d’experimentar vivències que mai no s’esborraran. Entenc que aquest diari, al marge del seu format i de les persones que hi han posat l’ànima, no agrada a la majoria de gent del país.
Temps d’eufòria
Eufòria és el títol de la darrera novel·la de Xavier Bosch, publicada el gener de 2014, amb la intenció clara de retratar el temps present, preferentment el clavegueram d’una societat considerada com a democràtica, moderna i modèlica.
Diumenge, primàries
Falten pocs dies perquè el PSIB celebri primàries obertes. Pens, si la memòria no em falla, que és la primera vegada que un partit polític a les Illes Balears engega una experiència d’aquestes característiques.
Tendència als excessos
La mort de l’ex president Adolfo Suárez m’ha fet recordar alguns episodis del passat més recent, en alguns casos directament vinculats al nostre despertar polític. Suárez agradava més a la generació dels nostres pares que no a la nostra. En els seus gestos i en les seves polítiques hi observàvem, encara, massa brots d’un passat que desitjàvem esborrar definitivament de la història.
Sense cor, sense cervell
L’apotecari i empresari Bauzá, ocupant conjuntural de la presidència de les Illes Balears, així mateix ha tingut sort. Els seus antecessors en el partit l’han fet parcialment bo i la mediocritat de la classe patronal illenca l’està fent créixer políticament. A Madrid, Bauzá, sembla un doctor de la llei, un il·luminat, un valent, un heroi que lluita contra la maquinària de l’Estat.
Els anys passen, el dol continua
El segle XXI despertà a la vida un onze de setembre de 2001, l’instant en el qual el món inicià una etapa nova, agreujada per una nova malaltia col·lectiva.
Arran i la religió
Sense entrar a avaluar les accions dels joves socialitzats entorn d'Arran i molt menys a fer de jutge de les seves escenificacions socio-polítiques consider que val la pena prendre en consideració els gestos i els avisos que estan fent a la societat illenca. En general ens lamentam de viure en una societat indolent, caricaturitzada a través de les herbes molles que antigament feien servir per allò que tot sabeu.
- L'hoteler Miquel Fluxà, el primer mallorquí a la llista Forbes dels més rics del món
- Donald Trump declara la guerra comercial al món i imposa aranzels del 20% als productes europeus
- Vox continua donant creu
- Neix una aliança cooperativa per a impulsar comunitats energètiques a nivell estatal
- II Trobada de Dones dels Països Catalans: «Hem de fer la xarxa de dones més gran i més diversa, per a treballar pel País i per la gent que l’habita»