La jutgessa manté la imputació a l'exbatle de Capdepera per prevaricació
L'exbatle de Capdepera i actual regidor d'Urbanisme, Bartomeu Alzina (PSOE),va declarar ahir dues hores al Jutjat número 2 de Manacor com a imputat per prevaricació administrativa. La jutgessa, Martina Mora, ha obert un nou expedient en haver quedat demostrat que les tasques de reforma de l'hotel Son Moll es feien sense llicència i l'exbatle ho sabia. Alzina coneixia que les obres que es duien a terme per augmentar la categoria de l'establiment turístic no tenien tots els permisos i així i tot no es varen paralitzar. La jutgessa vol esbrinar per quin motiu no s'aturaren i si això va suposar un enriquiment per part del màxim responsable municipal en aquells moments. La prevaricació administrativa pot suposar, segons estableix el Codi Penal, una pena d'inhabilitació per càrrec públic de 7 a 10 anys.
Mentides i retrets per una feina a Son Servera
"Tot ha estat molt clar i net, i si tens dubtes, ens dus als jutjats". Aquesta fou la invitació que va cursar el batle de Son Servera, Antoni Servera, al PP en el ple extraordinari sol·licitat pels populars per esbrinar què va passar amb la renúncia al lloc de feina pública de la filla de la regidora del PSOE Dori Moreno. Servera ho va fer després que l'exregidora de personal Conxi Peña (que en aquells moments era dins el Govern) denunciàs públicament que "l'edil socialista en qüestió havia canviat un membre del Tribunal per posar-hi la dona del regidor de Policia". A més, va parlar d'una "presumpta informació privilegiada, ja que curiosament la seva filla es presentava a les places que vàrem treure". També donà a conèixer l'ultimàtum que havia fet al batle: "O arreglau aquest tema o me'n vaig del govern". Ahir, Penya parlava des de l'oposició. Va ser un ple molt tens en el qual tothom es va dedicar a treure's els pedaços bruts, de salvar-se i de mirar cap a una altra banda. Ningú no va donar el net de res i el PP se n'anà amb la sensació que havia "estat enganat" i que "hi havia moltes irregularitats en aquest tema".
Els preus de l'escoleta pública de Sant Llorenç pugen fins a un 50%
Els preus de l'escoleta municipal de Sant Llorenç per a nins de 0 a 3 anys patiran una pujada d'un 50%. Ahir es va aprovar en el ple ordinari aquest increment enmig de dures crítiques de l'oposició. L'increment variarà en funció del tram d'edat i les tarifes seran progressives. Així, per a mitja jornada els nins d'0 a 1 anys passaran a pagar un total de 150 euros, en el tram d'1 a 2 any la pujada és d'un 45% i en pagaran 135; i de 2 a 3 anys el preu és de 120 euros, la qual cosa suposa un increment d'un 20% respecte a la tarifa actual. El preu de la matrícula es fixa en 40 euros.
Capdepera fa una immersió festiva a l'època medieval
No és una fira més. El mercat medieval de Capdepera convida a una immersió en el passat, a un viatge a l'època medieval, al temps de cavallers i donzelles, d'amors i desamors, on l'artesania tenia nom propi. Tal vegada sigui l'entorn amb el castell al fons, una gastronomia de primera o una bona recreació, però allò cert és que qui va a Capdepera hi torna.
Capdepera s'erigeix en un bastió europeu
El municipi de Capdepera ha fet una passa endavant per entrar a la història. Aquest cap de setmana, de manera oficial, es va erigir en un bastió europeu gràcies a l'adhesió a dues xarxes europees de ciutats emmurallades: El Foro Ibérico de Ciudades Amuralladas (FICAM) i Walled Towns Friendship Cercle. Ara ja podrà intercanviar experiències i compartir preocupacions amb altres ciutats que tinguin les mateixes característiques. L'acte de presentació d'aquesta adhesió es va fer a la Casa del Governador dins el castell de Capdepera aquest diumenge aprofitant la el Dia d'Europa. Hi assistiren el batle, Josep Gallego, i altres autoritats locals i insulars, a més dels representants d'ambdues xarxes europees. Aquesta és una fita molt important per al municipi, ja que suposa que podrà tenir una visió més propera d'Europa i relacionar-se amb altres municipis a través de la seva similitud, les muralles, per poder explotar-les de manera turística i comercial. Aquesta corporació també inpossibilita l'obtenció de subvencions econòmiques per a la recuperació i manteniment de les murades. D'altra banda, suposa que es pugui participar en els diferents encontres, simposis, intercanvis i activitats oganitzades, com els tornejos de golf.
El PP de Son Servera demana explicacions
El Partit Popular de Son Servera, a l'oposició, ha anunciat que sol·licitarà un ple extraordinari per tal de demanar explicacions sobre el cas de la filla de la regidora del PSOE que ahir denunciava a aquest mitjà que "havia estat obligada pel batle Antoni Servera a renunciar a una feina de funcionària al PAC per tal d'evitar que es parlàs d'amiguisme".
Crida per salvar la temporada
És una crida des de la desesperació. L'Associació hotelera de Cala Rajada, les associacions del municipi, de veïns, comerciants, bars de nit, restauradors, taxistes, constructors, de pares i mares i la confraria de pescadors han fet un front comú per denunciar la "preocupació pel futur incert del municipi" i llançar, una vegada més, un ultimàtim a les institucions. Aquest és el missatge: "Si no es du arena a la platja de cala Agulla, les conseqüències seran dramàtiques". Estan cansats d'esperar i de reiivindicar actuacions. Se senten enganats i anuncien que estan disposats a arribar fins on faci falta. "Farem mobilitzacions", anunciava ahir el president de l'associació hotelera, Joan Massanet. Els representants de diferents sectors parlaren del "declivi turístic", que atribueixen no només a la greu crisi internacional, sinó també "a la caòtica situació en la qual es troben les platges, especialment la de cala Agulla, atractiu principal". Denunciaren que "estam a punt d'entrar en ple mes de maig i les platges no s'han fet netes, encara no hi ha concessionari, no hi ha xibius ni gandules". També feren referència que "no hi ha ordre públic, perquè no es fa complir la normativa contra la botellada. Si les institucions no es consciencien que el turisme és el motor de la productivitat, ens veuran abocats a un pou sense fons".
Imputat l'exbatle per la tragèdia de Son Moll
La magistrada del Jutjat número 2 de Manacor ha citat a declarar l'exbatle de Capdepera Bartomeu Alzina (PSOE) com a imputat per presumpta prevaricació administrativa en l'esbucament de l'hotel Son Moll, en el qual perderen la vida quatre treballadors. L'exprimer edil, també responsable de l'àrea d'Urbanisme, haurà de testificar en els jutjats de Manacor el proper dia 28 de maig. Quan passaren els fets, l'hotel es reformava per augmentar la categoria, però les actuacions que s'hi duien a terme no tenien llicència. La finalitat d'aquesta imputació, segons ha pogut saber aquest diari, és esbrinar per què no es paralitzaren les obres, si no tenien permís, i si darrere això hi podria haver algun interès lucratiu, qüestió que desmenteix Alzina, a qui li va agafar "totalment per sorpresa" la citació. "No entenc molt bé el motiu de la citació, però aniré a declarar i n'explicaré la meva versió. Està clar que no hi ha cap interès personal en no aturar les obres ". "Respect la decisió de la jutgessa, però jo declararé el que ja vaig defensar en el seu moment: i és que hi havia tres butlletins de denúncia i per tant el promotor era conscient que no podien fer obres sense llicència".
La platja de Cala Millor, estibada de grumers
Nombrosos exemplars de grumers de l'espècie Velella Velella (conegudes popularment amb el nom de barquetes de Sant Pere) varen aparèixer ahir morts a la platja de Cala Millor davant l'expectació de turistes i residents. Es tracta d'un organisme que viu del plàncton, habitual en aquestes dates, i que un exemplar pot arribar a assolir fins a vuit centímetres de diàmetre. Aquest és un fenomen que, segons els tècnics, tot i ser normal durant la primavera, sí que va aixecar preocupació a la costa de Cala Millor, ja que en un primer moment, per l'aparença, es va pensar que podia tractar-se d'hidrocarburs que podrien ser perjudicials i va ser quan es va aixecar la veu d'alarma. Posat el tema en coneixement del Govern balear, una brigada de quatre persones del Centre de coordinació de les aigües, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, efectuava la retirada d'aquests grumers i avui s'hi afegirà un altre grup més per tal d'accelerar les tasques de neteja. Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Son Servera posaren el tema en coneixement del Govern balear, que va actuar de seguida. Ambdues institucions volgueren deixar clar que es tractava d'un fenomen habitual a la primavera i que "són organismes inofensius per a la salut i l'única conseqüència és l'olor que poden arribar a provocar. És per això que la Conselleria decidí que s'actuaria de manera immediata".
Protecció per a Artà ran de mar
El Consell de Mallorca ha iniciat l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de zona arqueològica del conjunt de jaciments de cala dels Camps, al terme municipal d'Artà. Aquesta iniciativa obliga l'Ajuntament de la localitat a suspendre la tramitació de les llicències municipals de parcel·lació o d'enderrocament a la zona afectada i també la suspensió dels efectes dels permisos ja concedits. Qualsevol obra que s'hi hagi de dur a terme necessita l'autorització prèvia de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori.
La natura desfà part del paisatge de Cabrera
Hi ha fenòmens naturals que són difícils d'explicar fins i tot per als experts. El paisatge litoral emblemàtic de Cabrera ha canviat la fesomia des de fa unes setmanes. Dos elements molts característics han passat per ull sense que ningú, ara per ara, en trobi l'explicació. Per una banda, l'arc de pedra típic d'un dels illots de Cabrera, na Pobra, i per l'altra, una punta molt pronunciada ubicada vora la cova blava, que era un distintiu de la zona, han quedat totalment trastocats.
Vius amb les acampades il·legals al Llevant
La Guàrdia Civil del Seprona, les brigades verdes municipals i els policies locals vigilaran ben de prop les zones de la Duaia (cala Torta, cala Estreta i cala Mitjana) i la costa de Capdepera durant aquesta Setmana Santa per tal d'evitar les acampades il·legals, tan freqüents en aquestes dates. El costum de passar aquests dies, en què ja guaita el bon temps, devora les cales verges, en un entorn natural i privilegiat, està molt estès a la zona del Llevant i, tot i les prohibicions expresses d'acampar-hi, són molt els "valents" que agafen barca i bolic i hi van a la recerca d'aventura.
El procediment del carril bici serverí “és irregular”
El polèmic carril bici de Son Servera continua estant damunt full. A l'espera que l'Ajuntament de la localitat faci públics els resultats de l'auditoria, s'han realitzat noves denúncies i s'ha tornat a qüestionar la gestió municipal d'aquesta infraestuctura. El Partit Popular de Son Servera ha interposat un recurs de reposició contra l'acord de ple del 18 de febrer que aprovà la compra del solar afectat pels treballs corresponents al primer tram del carril bici. Els informes dels tècnics conclouen que el procediment d'adquisició no ha estat el més adient, perquè "és necessària la disponibilitat dels terrenys per part de l'Ajuntament per poder executar-hi les obres". El carril bici fa temps que està enllestit, però encara no s'havia signat amb els propietaris la cessió de les terres. Per això, ara l'Ajuntament ha duit a aprovació del ple un conveni per adquirir-les. L'equip de govern l'aprovà i el PP l'ha recorregut. El grup majoritari a l'oposició entén que el procediment seguit per a la realització d'aquesta nova infraestructura ha estat "irregular des de l'inici" i aquesta acusació es fa "basant-nos en informes tècnics".
Turisme hi posa el seu gra d'arena
Allò que no ha volgut fer el Govern central ho farà l'autonòmic. Ja no hi ha volta enrere. Sembla que la solució a un problema històric és més a prop. Cala Agulla aquest estiu tindrà més arena. La consellera de Turisme, Joana Barceló, va informar ahir al Parlament que el projecte de regeneració amb arena extreta de la mateixa platja està en marxa i que se li dóna la màxima urgència. L'objectiu és que a l'estiu la platja tingui arena i es pugui millorar la imatge d'aquesta zona tan degradada des de fa anys. Aquesta va ser la resposta de la consellera Barceló a una pregunta formulada en la sessió parlamentària d'ahir per part de la diputada d'Unió Mallorquina Maria Antònia Sureda. La decisió d'assumir el projecte va ser fa unes setmanes en una reunió a Madrid amb responsables del Ministeri de Medi Ambient. El projecte ha estat rebutjat pel Ministeri, però així i tot la responsable de Turisme va manifestar a aquest mitjà que està totalment "convençuda" que Costes autoritzarà aquesta actuació.
El convent de Son Carrió serà l'eix social del poble
L'antic convent de Ca les Monges de Son Carrió, construït l'any 1905, serà l'eix social i cultural del poble. Es convertirà en un edifici d'ús públic que acollirà centre de dia, biblioteca i una sala multiusos que permetrà recuperar l'antiga capella. El projecte ja està en marxa i suposa una inversió molt important per a aquest nucli de Sant Llorenç, perquè donarà sortida a una important demanda social, a la vegada que implicarà una reactivació i dinamització cultural al centre del poble.
Sant Llorenç s'apunta al foment de la bicicleta
Amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta, d'apostar per l'esport o bé pel passeig com una passa més cap a un turisme natural, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar construirà un carril bici que comunicarà la platja de Cala Millor amb la Coma. Es tracta d'escurçar distàncies entre ambdós nuclis costaners i que tant els turistes com els visitants puguin deixar aparcat el cotxe durant el dia i gaudeixin de l'aire lliure i del paisatge que ofereix la costa llorencina. La filosofia és obrir totes les possibilitats per fer més atractiva la visita dels turistes i també el dia a dia dels residents. El projecte té un pressupost de 118.906 euros i disposa de la subvenció del Govern central a travès del Pla d'inversions estatals. És previst que l'obra es pugui adjudicar a final d'abril o a principi de maig i el termini d'execució és de tres mesos. L'actuació es durà a terme a diversos carrers que comuniquen les platges del centre urbà de la Coma i Cala Millor. Així, les intervencions es faran a l'avinguda de les Palmeres a la Coma (en el tram comprès entre els carrers Baladres i la platja de la Coma) i al carrer Baladres (en el tram compres entre l'avinguda de les Palmeres a la Coma i el carrer Castell a Cala Millor).
Principi d'acord sobre la regeneració de cala Agulla
Després de molts estira-i-arronses, s'ha arribat a un principi d'acord per regenerar cala Agulla amb arena extreta del mateix fons marí. En aquest moment només estan pendents de l'autorització del Ministeri de Medi Ambient, ja que Demarcació de Costes ha cedit a la pressió popular i defensarà aquesta opció davant Madrid. Això és el resultat d'una reunió que es va realitzar a Presidència entre l'Ajuntament de Capdepera, l'associació hotelera Cales de Capdepera, la Conselleria de Medi Ambient i representants de Demarcació de Costes. Tanmateix, podria ser una solució temporal al mal estat en què es troba la platja, que milloraria la imatge almenys durant aquesta temporada turística. Es tracta de la mesura que va oferir la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear l'estiu passat, quan va presentar una alternativa a la regeneració amb arena procedent de Banyalbufar, menys perjudicial segons es desprenia de l'informe d'un tècnic contractat per la direcció general de Qualitat Ambiental.
Brega de galls a Capdepera per la “paràlisi” municipal
A un mes de donar el sus a la temporada turística, les platges del municipi de Capdepera no tenen concessionària. De moment queda enlaire la instal·lació dels xibius, les gandules i els para-sols i per si això fos poc, també hi queda pendent el salvament marítim. I, mentrestant, els dirigents gabellins en lloc d'intentar arribar a acords per treure endavant una bona plica convertiren el ple en l'escenari d'una brega de galls en la qual el batle, que va haver de fer d'àrbitre, es va quedar gairebé tot sol, abandonat pels seus socis de govern. Pujades de to, retrets, insults, acusacions, peticions de dimissions i alçades de cul resumeixen la crònica d'una sessió que passarà a la història per la tensió. En el ple ordinari d'ahir dematí s'havien de debatre les noves pliques per la concessió dels serveis a les platges, però la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, va anunciar que es deixaria sobre la taula perquè "hi havia defectes de forma". En aquest moment explotà la tensió i el que va passar després convertí la sessió en un espectacle de circ.
Son Servera tindrà una administració electrònica capdavantera a Mallorca
Els veïns de Son Servera es beneficiaran d'una administració electrònica de qualitat, a l'altura dels països més avançats. L'Ajuntament de la localitat ha posat en marxa un ambiciós pla de modernització municipal que suposarà un canvi radical en el funcionament intern del consistori i en especial en la relació entre la institució local i els ciutadans abans que finalitzi l'any.
L'ametla, protagonista de la Fira de Son Servera
L'ametla es convertí en la protagonista de la primera fira de l'any. Son Servera acollí una mostra dedicada a aquest element, que a Mallorca ha aconseguit ajuntar més de tres mil productors amb el distintiu d'Ametla mallorquina per obtenir un fruit ple del caràcter, del clima i de l'esperit mallorquins. Les cases de ca l'Hereu acolliren aquesta mostra, que incloïa una variada oferta de receptes artesanes a partir d'aquest producte. Els visitants hi podien assaborir pa dolç i blanc d'ametla, un còctel que presentaren els alumnes de l'Escola d'Hoteleria a base de llet d'ametla amb un crocant elaborat amb el fruit. També hi havia cosmètics ecològics preparats amb ingredients naturals que tenien aquest mateix element com a base.
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- Ataquen amb pintura el bust d’homenatge a Joan Mascaró i Fornés