Son Servera, més vigilat
El municipi de Son Servera estarà més vigilat gràcies a la instal·lació de set càmeres de videovigilància a dos punts de la localitat, dos indrets neuràlgics on es concentra molta activitat al llarg del dia. Es tracta de la plaça Mallorca de Cala Millor i la zona de jocs del carrer Formentor de Son Servera. L'objectiu d'aquesta mesura dissuasiva és augmentar la seguretat al carrer i sobretot fer front a una sèrie d'actes vandàlics que s'hi han registrat en diverses ocasions.
No tomaran res més
Madrid no tomarà cap altra plataforma (piscina, mollets o solàriums) construïda dins la zona de domini public, marítim i terrestre a la Costa dels Pins. El projecte de condicionament i millora dels accessos a la mar del Ministeri de Medi Ambient, que ahir va presentar el delegat de Costes, Celestí Alomar, a l'ajuntament de Son Servera, preveu una sèrie d'actuacions de desbrossament, neteja i instal·lació de passarel·les utilitzant els accessos existents, però no inclou cap altra demolició a part de la que ja s'hi ha duit a terme i que ha suposat l'esbucament de la piscina, d'una pèrgola i d'una caseta vora la finca dels Marañón. "Aprofitam els accessos existents per millorar-los amb l'objectiu que la gent pugui anar a la mar de manera més fàcil i limitam al màxim els impactes", exposà Alomar. El projecte inclou bàsicament l'actuació en tres zones de la Costa dels Pins i una de Cala Bona, just devora l'hotel Levante. S'hi tomarà una caseta, on hi ha els transformador i un mur per condicionar-hi el pas amb una rampa i passarel·la.
Son Servera homenatja la fortalesa del poble
Fa quasi dos segles que a Son Servera moriren 1.040 persones a causa de la pesta que assolà la comarca. Només quedaren 768 residents, que foren els que reconstruïren socialment el poble. Va ser l'1 de febrer de 1821 quan es va aixecar el cordó sanitari establert per evitar que s'estengués l'epidèmia. Per això, any rere any, els veïns reten un homenatge a la valentia i a la fortalesa del poble. Així es dóna curs a una promesa del poble serverí per recordar i transmetre de generació en generació els esdeveniments que en marcaren la història. El teatre la Unió va acollir els actes institucionals de la festivitat de Sant Ignasi. El batle, Antoni Servera, va recordar els avantpassats i va lloar la "valentia d'aquesta gent". En el marc de la celebració, també s'entregà el premi d'investigació Metge Joan Lliteres, gràcies al conveni entre la Conselleria de Salut i l'Ajuntament de Son Servera. Així mateix, els alumnes de l'Institut de Son Servera participaren en el concurs de poesies i gloses sobre Sant Ignasi 2010 per donar d'una manera artística la visió que tenen els infants sobre la pesta. Els guanyadors foren Xisca Martín, Pere Ginard i Maria Sansó.
Injecció d'oxigen per a Artà
El Parc Natural del Llevant rebé ahir una injecció d'oxigen, aire jove i fresc per a la recuperació forestal de la finca de Totdéu, una zona molt castigada pels efectes devastadors dels incendis dels darrers anys. Un miler de pins i d'ullastres varen ser plantats pels escolars del col·legi Casablanca, del municipi de Palma, en una activitat posada en marxa per la Fundació +O2 i la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. Amb aquesta actuació s'hi rehabilita la coberta vegetal i s'eviten els processos d'erosió causats pel foc en aquest indret ubicat al Parc del Llevant. La Fundació +O2 és un ens privat que té com a objecte el medi ambient de les Balears. El president, Bernat Cifre, explicà que "és integrada per nou empreses ambientalment responsables. Es va crear l'estiu de 2009. Un dels primers projectes ha estat contribuir a la reforestació d'aquest lloc". Afegí que la voluntat d'aquestes societats és "convertir-se en una entitat de referència en els problemes de l'entorn a les Illes. Parlam d'un espai obert i d'un fòrum de debat de tots els plans relacionats amb la conservació i la preservació de la natura".
Sant Llorenç dissenya la seva estratègia contra les drogues
Amb l'objectiu de fer un front comú a les drogues, prevenir-ne o minvar-ne els efectes nocius del consum, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha elaborat un pla municipal en el qual implica tot el teixit associatiu del municipi, la Policia Local, els centres de salut i les escoles per eradicar aquest fenomen tan estès en l'actualitat.
Guardià del patrimoni
El patrimoni arquitectònic, etnològic, arqueològic, paisatgístic i natural del municipi d'Artà ha quedat protegit per llei. L'integren un entorn natural privilegiat, un valuós i divers recull pel que fa a l'orografia, la geologia, la hidrologia i uns importants valors culturals i arqueològics.
Una auditoria aclarirà si hi hagué irregularitats amb el carril bici
Serà una auditoria externa la que aclarirà finalment si hi hagué cap irregularitat en la construcció del carril per a bicicletes de Son Servera i quin cost final té. Així ho ha anunciat l'equip de govern després que el PP, a l'oposició, fes pública la decisió de posar el tema en mans de la Fiscalia i apuntàs cap al PSOE per haver estat l'impulsor de les obres. Segons denunciava fa formació conservadora, les tasques haurien costat el doble del previst. El pressupost inicial era de 800.000 euros i al final puja a 1,7 milions. Ahir, l'exbatle Josep Barrientos, acompanyat dels seus regidors socialistes, defensà aquesta actuació i, si bé reconegué errors en el procés administratiu, es mostrà "molt tranquil". "Assumiré totes les responsabilitats que derivin d'aquestes errades" , a més de sentenciar que "segons els juristes, tot s'ha fet dins la legalitat". Per evitar qualsevol suspicàcia, l'equip de govern ha decidit contractar aquesta auditoria, que s'iniciarà la setmana que ve i a la qual es destinaran 15.000 euros. Barrientos es mostrà satisfet de veure com han quedat les obres i recordà que "han significat un canvi molt important per a Son Servera".
Capdepera, en marxa
El municipi s'ha posat en marxa de bon de veres i ha fet una passa endavant en una aposta ferma i forta per un turisme actiu i cultural. L'Ajuntament de la localitat, gràcies al suport de la Conselleria de Turisme, ha engegat un ambiciós pla que durà el nom de Capdepera a tot arreu i que permetrà donar a conèixer els trets culturals del municipi alhora que se'n millorarà l'oferta turística.
L'equip de govern i l'oposició controlaran la despesa de l'Ajuntament de Son Servera
Una comissió integrada per membres de l'equip de govern (Independents per Son servera, PSOE, Els Verds-Esquerra i UM) i de l'oposició (PP) controlarà les despeses de l'Ajuntament que siguin superiors als 1.000 euros. Aquesta és una mesura que s'ha adoptat per plantar cara a la crisi econòmica actual. Es tracta d'un òrgan que es reunirà cada quinze dies per analitzar i estudiar les partides que superin aquesta quantitat.
Bellpuig: qui espera...
L'ermita de Bellpuig, a Artà, continua deixada de la mà de Déu. El procés de degradació hi va de cada pic a més sense que ningú no se'n faci càrrec. Fins ara, tot han estat promeses i bones intencions, però de moment no s'ha fet res per millorar-ne l'aspecte i per frenar-ne aquest deteriorament continu.
El patrimoni històric i cultural de Son Servera, més protegit que mai
Els veïns de Son Servera tenen el seu patrimoni històric i cultural més protegit que mai. Monuments, cases antigues i jaciments arqueològics no podran ser desvirtuats gràcies al nou catàleg d'edificis i de béns d'interès aprovat en sessió plenària per unanimitat.
Cala Rajada recupera la patrona de la mar
A final d'estiu del 2000, la imatge de la Mare de Déu del Carme va ser profanada a Cala Rajada. La talla, de marbre, que presidia l'altar de la parròquia del Carme, va ser víctima d'un acte vandàlic. Va ser completament destrossada i no es va poder recuperar. Només va quedar-ne el cap, que va ser traslladat a Barcelona, però no es va poder restaurar. Així, els devots i fidels perderen l'escultura de la patrona, la que vetla pels mariners. Ara, deu anys després, una nova imatge torna a presidir la parròquia gràcies a la dedicació, a l'entrega i a la intensa feina feta per Assumpció Gomila, religiosa del Verbum Dei, que ha estat l'autora de la nova escultura de la Verge del Carme que ja és damunt l'altar i que serà beneïda pel bisbe el proper dia 2 de gener.
El Govern atura l'ampliació de la platja de la Colònia de Sant Pere
El Ministeri de Medi Ambient haurà de fer marxa enrere. La platja de la Colònia de Sant Pere no serà ampliada, tal com havia aprovat Madrid aquest estiu, per l'impacte ambiental i perquè afectaria hàbitats protegits. Així ho ha sentenciat el comitè de Xarxa Natura 2000, que ha emès un informe totalment desfavorable d'aquest projecte de recuperació i estabilització de l'arenal del municipi d'Artà, que suposa la construcció d'una platja amb un nou dic de 170 metres de longitud.
I de cop... teatre
I un bon dia, de cop decidiren que havien de fer teatre. Totes quatre coincidiren a dir que les emocions i els sentiments que duien dins les havien de treure a escena. Així, foren agosarades, deixaren els temors i amb molta d'il·lusió, entrega i ganes de passar-ho bé s'arromangaren de valent i muntaren la pròpia companyia.
Els Verds-Esquerra i UM denuncien l'incompliment d'una sèrie d'acords i exigeixen que es recondueixi la situació o posaran el càrrec a disposició del batle
El pacte de Son Servera (Independents per Son Servera-Cala Millor-Cala Bona i la Costa dels Pins, PSOE, Els Verds-Esquerra i UM) viu hores baixes. La situació que s'hi respira actualment és "incòmode". Així ho han denunciat dos dels integrants que han demanat que es recondueixi la situació o han advertit que posaran els seus càrrecs a disposició del batle.
Gallego agafa el timó gabellí
Han hagut d'esquivar un fort temporal, però a la fi, després de sis mesos a la deriva, el vaixell ha arribat a bon port. Ara, torna a emprendre una travessia nova i ho fa amb un altre capità. Josep Gallego (UCAP-UM) n'agafava ahir el timó i era investit batle de Capdepera gràcies als vuit vots del seu equip (UCAP-UM, PSOE i PSM-Entesa) i amb els dos vots d'EU-EV, a l'oposició. El nou primer edil va fer una crida a participar en el govern a tots aquells, "sense exclusió", que desitgin que el municipi tiri endavant, alhora que es va comprometre a treballar amb l'oposició.
Son Servera: més de 20 anys de lluita i hi arriba la variant
Més de 20 anys han hagut de passar perquè la futura variant de Son Servera comenci a ser una realitat. Quatre batles -Antoni Oliver (PSM), Damià Ripoll (PP), Josep Barrientos (PSOE) i Antoni Servera (Independents per Son Servera)- hi han insistit, han punyit i han donat la seva embranzida a aquesta nova infraestructura viària que millorarà la qualitat de vida dels serverins, atès que suporten un trànsit de 9.000 vehicles al dia pels carrers de la localitat.
Gallego, batle de Capdepera amb els vots d'EU-Els Verds
Si no hi ha canvis de darrera hora, dia 10 de desembre, Josep Gallego (UCAP-UM) agafarà el relleu de batlia, que s'havia de fer efectiu fa mig any. Serà gràcies al vot de les dues regidores d'EU-Els Verds, destituïdes el 31 de desembre passat per Bartomeu Alzina. L'anunci, per sorpresa, que el batle va fer dimecres vespre de presentar la dimissió i posar data per al ple del canvi, ha sorgit efecte. Almanco, si per una cosa ha servit, ha estat per accelerar un procés que ja dura mesos i que no s'arribava a tancar. Ahir a primera hora del matí, Gallego no va voler fer declaracions "fins que no parli amb Alzina". Més tard tampoc no va voler entrar a valorar la decisió unilateral dels socialistes, tot i que mostrà sorpresa. "En el moment en què el PSOE feia la roda de premsa, estàvem reunits amb EU-Els verds per tancar l'acord de governabilitat".
El batle de Capdepera fa el bolic i parteix
Per sorpresa, i sense avisar ningú, Bartomeu Alzina (PSOE), ha decidit fer el boliquet i partir. Així, abandonarà la batlia de Capdepera, que ocupà després de les passades eleccions amb el suport d'UCAP-UM, PSM-Entesa i EU. Els Verds. Uns suports que minvaren fa gairebé un any amb la destitució de les dues regidores d'EU-Els Verds després de l'accident de Son Moll, un fet que provocà que l'equip de govern restàs en minoria a l'Ajuntament.Per a demà, dia 4, el batle ha convocat un ple extraordinari per presentar-hi la renúncia a la batlia i "donar així compliment al pacte de govern", que marca que hauria de cedir la vara a Josep Gallego d'UCAP-UM. A més, per a dijous dia 10 es convocarà una sessió plenària per elegir el seu successor, tot i que com el mateix batle ha reconegut, "sembla que després de sis mesos de negociacions, des del partit socialista encara no hem pogut arribar als acords necessaris per fer efectiu el relleu".
Millor destinació per a les 1.500 tones de pneumàtics d'Algaida
Fa anys i anys que esperen que s'eliminin. Són 1.500 tones de pneumàtics fora d'ús que es troben en un abocador il·legal a Algaida. Aquests residus no fan cap favor a ningú i ara finalment la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, a través de la direcció general de Qualitat Ambiental, n'ha iniciat la retirada. Fa uns dies ja es donava el sus a l'abocador de Sencelles, que es troba en les mateixes condicions. La tasca durarà al voltant de quatre mesos i aquests pneumàtics seran lliurats al servei públic insular de tractament de residus sòlids urbans del Consell de Mallorca, on la destinació final serà la incineració. Ahir el director general de Qualitat Ambiental, Josep Lliteres, amb el batle d'Algaida i altres responsables municipals, assistí a l'inici de les tasques.
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- Ataquen amb pintura el bust d’homenatge a Joan Mascaró i Fornés