Miquel Ferrà i Martorell: «A Mallorca no existeix una tradició literària en castellà»
Miquel Ferrà i Martorell (Sóller, 1940) ha guanyat el darrer premi Ciutat de Palma de novel·la en català amb Abdallàh Karim, el predicador, una recreació del rebel rifeny Abdel Krim i un al·legat contra el colonialisme. Membre del consell editorial de Diari de Balears, amb 53 obres publicades, aquesta és la segona ocasió en què Ferrà guanya aquest guardó. L'obtingué també el 1987 amb Crònica de Guinea. Considera que a Mallorca no hi ha tradició literària en castellà en el sentit que cap escriptor illenc en aquesta llengua ha passat a formar part del cànon literari espanyol. Prova d'això és la denominació dels nous premis.
Un incendi obliga a desallotjar la residència de suboficials de Ruiz de Alda
Els veïns del carrer Ruiz de Alda de Palma s'endugueren ahir un bon ensurt. A les 13.40 hores es va declarar un incendi en una habitació del primer pis de la residència de suboficials, edifici veí al de la Prefectura Superior de Policia. L'habitació sinistrada està situada a la part posterior i foren els veïns els que donaren la veu d'alarma, en veure que es començava a cremar una persiana de fusta que era oberta. Un cop avisat el 091, i mentre es requeria la presència dels bombers, diversos funcionaris del CNP van saltar el reixat que separa la Prefectura de la residència i un d'ells va començar a apagar el foc amb un extintor.
El nivell de benestar a les Balears està per sota de la mitjana estatal
Les Balears es troben per sota de la mitjana estatal en nivell de benestar, segons un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques. Les mancances en educació i salut són les claus de l'endarreriment. Les Illes han perdut posicions els darrers vint anys i es troben lluny dels països més pròspers. L'estudi es basa en l'Índex de Desenvolupament Humà de l'ONU. No tan sols això, l'indicador de benestar humà de la nostra comunitat autònoma se situaria molt allunyant dels països del nostre entorn com Suècia, el Canadà, Bèlgica, els EUA, Holanda, el Japó, Finlàndia, França, el Regne Unit, Aùstria, Dinamarca, Alemanya, Irlanda, Luxemburg i Itàlia.
Bono abandona la marxa anti ETA a Madrid en ser escridassat i insultat
El ministre de Defensa, José Bono, es va veure ahir obligat a abandonar la manifestació silenciosa convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme en ser escridassat i insultat pels manifestants, alguns dels quals intentaren agredir-lo. Bono, que anava acompanyat de l'eurodiputada Rosa Díez, només pogué aguantar deu minuts abans de partir visiblement afectat. El ministre digué que «no venia a recollir aplaudiments, però creia que tampoc hauria de rebre insults o cops». Així mateix afirmà que «es tracta de persones que estan més instal·lades en el terreny de l'agressivitat i el fanatisme que de la democràcia». Els crits també anaren dirigits contra el Govern i contra el president Zapatero, que no hi era. A més s'escoltaren proclames de No a Zapatero el 20 de febrero. En acabar la marxa, el president de l'Associació de Víctimes, José Alcaraz, condemnà els fets ocorreguts a la concentració.