'Peixos. La pel·lícula', la primera gran producció en llengua de signes catalana de la història
El tràiler de Peixos. La pel·lícula, la primera gran producció cinematogràfica en llengua...
Les mesures impulsades a la Reserva Marina de Llevant dupliquen la població de peixos vulnerables
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca...
Branded Content
Els monstres més aterridors de l'oceà
L'oceà conté un món de possibilitats i de coses que l'ésser humà encara...
Mascotes silencioses
El segle XVI, el xinès Xang Xien Te va escriure el que és considerat el primer manual d’aquariofília del món: Chu sha yü p’u (El llibre del peix vermelló). En aquest es descriu amb detall no només el famós "peix daurat", un dels primers emprats pels afeccionats als aquaris, sinó també com mantenir en bon estat un dipòsit d’aigua, més freda o més calenta, com netejar-lo i ventilar-lo i, en definitiva.
Medi Ambient investiga la mort de peixos a la Gola
La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha obert una investigació per aclarir la causa de la mort fa dos dies de diversos alevins de llobarro al parc humit de la Gola del Port de Pollença. La directora de l'espai natural de l'Albufereta, Carolina Encinas, va explicar ahir que tot apunta a un abocament orgànic, probablement de fecals, com a desencadenant de l'incident.
Slow Fish crida a no comprar salmó, emperador ni tonyina vermella
Tot i que no estan en risc d'extinció imminent, la sobrepesca ha minvat les reserves d'algunes espècies marines. Fins ara, la campanya més coneguda a les Illes és la d'evitar la compra de tonyina vermella, però han ampliat la llista a més espècies, concretament a l'emperador, el bacallà de l'Atlàntic i el salmó del Nord. La crida a evitar la compra d'aquests peixos prové d'Slow Fish (peix lent, de l'anglès literalment), una entitat agroecologista nascuda a la vora d'Slow Food. La germana gran, de fet, és l'entitat coneguda internacionalment i que treballa per uns aliments tradicionals, respectuosos amb el Medi Ambient, sans i ecològics. Margalida Solivelles, membre d'Slow Food a les Illes, destaca que el més important és el mètode de pesca. "Cal potenciar les arts menors, en contra de la d'arrossegament, que causa estralls a la mar". Els motius per evitar la compra d'aquestes espècies són variats. En el cas de la tonyina vermella, per exemple, no hi ha generació de reserves d'aquest animal.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula