Etiqueta 'Slow Fish'
El peix espasa i el salmó són dos dels peixos més consumits.

Polí­tica

Slow Fish crida a no comprar salmó, emperador ni tonyina vermella

Tot i que no estan en risc d'extinció imminent, la sobrepesca ha minvat les reserves d'algunes espècies marines. Fins ara, la campanya més coneguda a les Illes és la d'evitar la compra de tonyina vermella, però han ampliat la llista a més espècies, concretament a l'emperador, el bacallà de l'Atlàntic i el salmó del Nord. La crida a evitar la compra d'aquests peixos prové d'Slow Fish (peix lent, de l'anglès literalment), una entitat agroecologista nascuda a la vora d'Slow Food. La germana gran, de fet, és l'entitat coneguda internacionalment i que treballa per uns aliments tradicionals, respectuosos amb el Medi Ambient, sans i ecològics. Margalida Solivelles, membre d'Slow Food a les Illes, destaca que el més important és el mètode de pesca. "Cal potenciar les arts menors, en contra de la d'arrossegament, que causa estralls a la mar". Els motius per evitar la compra d'aquestes espècies són variats. En el cas de la tonyina vermella, per exemple, no hi ha generació de reserves d'aquest animal.

Ander Zurimendi06/06/11 0:00