Etiqueta 'denominació d'origen'
Sin fechar | image

/balears/balears/2017/01/30/298128/xifres-optimes-per-comercialitzacio-oli-mallorca.html

La comercialització de la Denominació d'Origen d’Oli de Mallorca es va incrementar un 28,50 per cent.

El conseller Gabriel Company; el president de la Denominació d’Origen, Josep Oliver, i el representant d’Olis Jornets, Mariano Planas. Foto; J.Torres.

Part forana

La DO Oli de Mallorca ha multiplicat les vendes per sis en 10 anys

La Denominació d'Origen (DO) Oli de Mallorca fa 10 anys i celebra, amb l'edició d'un segell de correus commemoratiu, el que considera un progrés positiu des que es posà en marxa la marca, amb unes vendes que s'han multiplicat per sis i, segons el president de la DO Oli de Mallorca, "una gran millora de la qualitat de l'oli". De fet, tot i que d'ençà que s'aprovà el reglament de la DO els productors es veieren obligats a "fer canvis molt importants en el sector", alguns dels quals "no foren fàcils d'entendre per tothom", i s'augmentà el nombre de controls de qualitat, avui el 56% de l'oli elaborat ja ha aconseguit la DO, amb un increment, en 10 anys, del 21%.

Anna Mascaró02/08/12 0:00

Economia

Balears beu més i millor vi

L’eufòria, si bé continguda, s’intueix entre els representants de la Conselleria d’Agricultura davant les bones perspectives del vi de Mallorca. Només el passat any 2007, el consum de begudes de la terra va créixer un 5,9%. I sobretot, recalquen, en l’àmbit alimentari; o sigui, en la compra d’botelles de vi a botigues, supermercats i grans superfícies.

Ander Zurimendi27/05/08 0:00

Tendències

La Conselleria d'Agricultura dissenya una eina per mesurar la qualitat sensorial del flaó d'Eivissa

La professora d'enginyeria química de l'UIB encarregada de l'estudi de caracterització sensorial del Flaó que impulsa la Conselleria de Agricultura i Pesca, Susana Simal, va assegurar avui que aquest departament ha dissenyat una eina per quantificar la qualitat dels flaons d'Eivissa.

Agències05/08/08 0:00

El gust saborós i amarg de l'oliva mallorquina es molt apreciat pel consumidor.

Part forana

L'oliva mallorquina tindrà Denominació d'Origen

L'ADN de l'olivera mallorquina ha confirmat que es tracta d'una varietat autòctona. Així es desprèn d'un estudi per caracteritzar la nostra oliva elaborat per la Universitat de les Illes Balears. L'objectiu del treball, finançat amb 15.000 euros pel Govern, era determinar la viabilitat de sol·licitar una Denominació d'Origen per diferenciar l'oliva mallorquina. L'anàlisi ha permès concloure que aquesta qualitat diferenciada és atribuïble al medi geogràfic i que, per tant, és factible tramitar la dita declaració. Els investigadors han fet feina en la línia d'acreditar-ne les característiques singulars i el vincle amb el medi geogràfic.

Lluc García10/08/11 0:00