TW
0

La professora d'enginyeria química de l'UIB encarregada de l'estudi de caracterització sensorial del Flaó que impulsa la Conselleria de Agricultura i Pesca, Susana Simal, va assegurar avui que aquest departament ha dissenyat una eina per quantificar la qualitat dels flaons d'Eivissa.

Segons Simal, aquesta eina té com a objectiu que des de la indicació geogràfica, en cas d'obtenir-se la Denominació d'Origen, pugui dur-se a terme un control “no només des del punt físic-químic sinó també sensorial”.

Així va matisar que es contemplen més de 30 paràmetres diferents per definir quines són les característiques “d'una manera molt objectiva” perquè un jurat de tast pugui valorar el producte. La proporció entre massa i farcit, textura, altura o aspecte de la superfície, són alguns dels paràmetres que conformen un flaó d'Eivissa, va argumentar.

L'eina consisteix en un manual que descriu tots aquests factors fonamentals que caracteritzen la qualitat, així com la metodologia que hauria de seguir el jurat de tast i de quina manera es tradueix aquesta valoració en una nota, va detallar a Europa Press.

Es tracta d'un procés que haurien de seguir tots els elaboradors adscrits si s'obté denominació d'origen i un consell regulador en aquest àmbit hauria de fer anàlisis periòdiques per comprovar que la qualitat fisica, química i sensorial és la corresponent.