Etiqueta 'carn'
Imatge d'arxiu d'un escorxador.

Polí­tica

El 80% de la carn que comercialitza Mercapalma és de fora (i a l’alça)

El consum de carn produïda a Mallorca continua en caiguda lliure. Segons les dades publicades per Mercapalma aquesta setmana, la distribució de carn mallorquina caigué un 8,2% el 2011. Per contra, la carn externa prossegueix l’ascens imparable i la seva quota de mercat s’eleva un 17,2%. Concretament, Mercapalma distribuí l'any passat just 3.274 tones de carn local. La tendència a la baixa és evident. No debades, l'any 2008 la venda de carn local se situava en 3.750 tones, o sigui, un 14% més.  

Ander Zurimendi25/06/12 0:00

Horitzons

“El maneig extensiu permet produir carn de més qualitat”

L’agricultura ecològica i la gestió sostenible de les pastures és l’opció que ha triat Antoni Vicens a Campos per produir una carn de qualitat excepcional.

Mateu Morro03/01/09 0:00

Imatge d'una granja de xots a Mallorca.

Polí­tica

“Els animals no continuaran parats ni un dia més a les granges”

Els ramaders han passat a l'atac i, davant el tancament de tres escorxadors de Mallorca i de la planta de tractament de residus càrnics de Llucmajor, avisen que "els animals no continuaran aturats ni un dia més a les granges" i amenacen amb "mesures de força" si la situació no canvia. Mentrestant, les institucions i els escorxadors afectats mantenen el contacte per trobar una solució a l'eliminació de residus càrnics. A la planta de Llucmajor es tracta una quantitat molt superior a l'adequada i s'ha aturat l'activitat perquè ha quedat saturada. Unió de Pagesos assegurà ahir que és "un cas més d'abandonament i despreocupació davant els problemes del sector primari".

Joan Busquets26/08/10 0:00

Part forana

La carn, nou Producte Local

Els productors carnis de les Illes ja poden adherir-se a la marca Producte Local amb la qual el Govern balear distingeix davant del consumidor local els productes frescos produïts a les Balears mitjançant un sistema de control de qualitat.

Elena Ballestero21/01/11 0:00