Els ramaders han passat a l'atac i, davant el tancament de tres escorxadors de Mallorca i de la planta de tractament de residus càrnics de Llucmajor, avisen que "els animals no continuaran aturats ni un dia més a les granges" i amenacen amb "mesures de força" si la situació no canvia. Mentrestant, les institucions i els escorxadors afectats mantenen el contacte per trobar una solució a l'eliminació de residus càrnics. A la planta de Llucmajor es tracta una quantitat molt superior a l'adequada i s'ha aturat l'activitat perquè ha quedat saturada.
Unió de Pagesos assegurà ahir que és "un cas més d'abandonament i despreocupació davant els problemes del sector primari". En la mateixa línia es va pronunciar Asaja. El seu president, Biel Company, acusà el Govern i el Consell "d'amagar-se" i de no "preocupar-se de les obligacions dels darrers deu anys". "Ja està bé de fer el beneit, no és el moment de ser covards", recalcà Company.
El gerent de la instal·lació de Carn Illa de Palma, Joan Sastre, explicà ahir que, conjuntament amb les institucions, es realitzen unes proves per cremar residus càrnics a la planta de Son Reus de Palma. "Si finalment no funciona del tot, es poden cercar solucions mixtes i arribar a un acord", assegurà Sastre. Allò cert és que, ara per ara, ni el Govern ni els escorxadors es plantegen enviar els residus a la Península perquè resultaria molt car.
L'escorxador de Palma va tornar a obrir l'entrada d'animals ahir dematí. Sastre va aclarir que "no es pot estar amb els braços plegats perquè s'han de fer molts de sacrificis". De fet, demà es mataran animals per recuperar el dia d'ahir, en el qual la planta va aturar l'activitat.
Per part seva, davant les proves de Son Reus, Biel Company té clar que es tracta "d'un altre pegat". "No volem que es tapin els forats segons surtin. Volem accions definitives que arreglin aquesta situació, que no es pot allargar molt més", assegurà. Per tot això, els ramaders, les seves patronals i els sindicats demanen que "es trobi una solució per a aquest problema de manera urgent".
“Els animals no continuaran parats ni un dia més a les granges”
Els ramaders amenacen de prendre “mesures de força” perquè veuen com un “pegat” la solució provisional d'enviar els residus càrnics a Son Reus
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
si parlessim dels negocis dels banquers o dels especuladors de borsa, el Govern Central ja hauria posat tots els doblers dels contribuients necessaris per a solucionar el problema. Però parlem de un sector que sols beneficia a Mallorca i al seu futur i que no dona gaires beneficis als defensors i promotors de la globalització de l'economia. Guillem
Aquesta història dels cucs que mengen carn, és un altre "tinglado" montat per un d'aquests fantasmes que s'acosten als partis polítics per xuclar de la mamella. No és el primer ni serà el darrer. I per cert, de xucladors de mamelles a l'ombra de partits n'hi ha tant a les empreses públiques, semipúbliques o psedopúbliques com al capdavant d'organitzacions de pagesos (convé no oblidar-ho).
Si jo fos foraviler ho enviaria tot a pondre... Ni val s´ametla, ni sa garrova, ni ses porcelles ni es xots... Tot és una manipul·lació d´uns pocs que fan s´agost a costa dets altres... En fí, a ca una pu.. es camp mallorquí!
Qui pagarà tot el que val trasportar tota aquestes budells i butxes refrigerats cap a sa Península????? Entre tots... com sempre.