Etiqueta 'producció balear'
Imatge d'arxiu d'un escorxador.

Polí­tica

El 80% de la carn que comercialitza Mercapalma és de fora (i a l’alça)

El consum de carn produïda a Mallorca continua en caiguda lliure. Segons les dades publicades per Mercapalma aquesta setmana, la distribució de carn mallorquina caigué un 8,2% el 2011. Per contra, la carn externa prossegueix l’ascens imparable i la seva quota de mercat s’eleva un 17,2%. Concretament, Mercapalma distribuí l'any passat just 3.274 tones de carn local. La tendència a la baixa és evident. No debades, l'any 2008 la venda de carn local se situava en 3.750 tones, o sigui, un 14% més.  

Ander Zurimendi25/06/12 0:00

Balears

Cervesa a petita escala

Tot i que cultura, gastronomia i manera de viure caminen cap a l'homogeneïtzació, en aquest segle XXI algunes escletxes deixen marge per a l'esperança. Com ara les cerveses artesanals, fetes en l'àmbit local, d'escassa presència a l'hostaleria i que estan renovant el camp de les begudes des de fa pocs anys. Quasi un producte gurmet que, tanmateix, cerca la seva expansió.

Ander Zurimendi11/09/11 0:00