El TaPalma 2024 se celebrarà del 27 de novembre al 1r de desembre a diversos establiments de la ciutat
El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presidit aquest dimarts, al saló de plens de...
El concurs TaPalma se celebrarà el pròxim mes per «allargar la temporada turística»
El concurs i ruta de tapes i còctels TaPalma celebrarà la seva edició d'enguany...
50.000 persones tasten TaPalma
La fira de les tapes es consolida any rere any i són molts els ciutadans que no se la volen perdre. D'ençà que s'inaugurà, dijous, i fins ahir migdia, prop de 50.000 persones han assistit a la VI edició de TaPalma, una fira gastronòmica que es consolida any rere any. Amb preus màxims de 2 euros per tapa, són molts els ciutadans que passegen per les diferents rutes establertes per fer un tast de les miniatures culinàries que els restauradors elaboren amb cura i originalitat. Per part seva, Pilar Carbonell, presidenta de l'Associació empresarial de restauració de Mallorca de la CAEB, qualificà l'edició d'enguany de "correcta" i assegurà que el nombre de visitants "s'ha incrementat lleugerament" respecte de l'any passat.
Palanganes d'exotisme a Tapalma
El pont del Pilar és ja sinònim de Tapalma. I arribada aquesta data, la fira dóna el seu particular sus a la gastronomia. I és que, des d'ahir vespre, els 52 bars i restaurants que participen a Tapalma ja han omplert les seves barres amb desenes de broquetes. La fira, que durarà fins el dilluns 11, està repartida en cinc rutes: Santa Catalina, la Llonja, el Centre, plaça d'Espanya i l'anomenada zona Entrerutes. Cada broqueta costa 2 euros, i la beguda (cerveses petites -zurito-, o tassons de vi) no pot costar més de 1,20 euros. Abans que els bars obrissin les portes, Tapalma havia celebrat al matí la seva inauguració.
Tapalma i la febre del pintxo
La febre del pintxo continua a Palma. Si els bars que elaboren aquestes broquetes s'han multiplicat en els darrers mesos, ara també arriba Tapalma. La sisena edició de la fira té lloc entre el 7 i l'11 d'octubre, coincidint amb el pont del Pilar. Enguany seran 52 bars els que prenguin part de la fira, distribuïts en 4 grans rutes: Santa Catalina, la Llonja, el centre i la plaça d'Espanya. A més a més, tres locals més allunyats entre si conformen l'anomenada zona Entrerutes.
Ummo guanya el TaPalma d'or
Igor Rodríguez, TaPalma d'or, Carlos Aba, de bronze i Cristian Baques, de plata. Foto: T. Ayuga TaPalma ha tancat les portes amb uns resultats molt positius, que es poden resumir en dues xifres: s'han servit 138.216 tapes durant els cinc dies de la fira i hi han passat al voltant de 48.500 persones. Aquestes xifres demostren el gran interès social, tant per als ciutadans de Palma com per als visitants, que crea aquest esdeveniment. El restaurant Ummo, amb la tapa Calamar petit farcit, polenta d'arròs, melmelada de pebrot blanc i salsa biscaïna, s'ha enduit el primer premi o el TaPalma d'or 2009. Còctel mediterrani, del restaurant forn de Sant Joan, i Tardor a Mallorca - gelat tebi de rap, del restaurant Santa Eulàlia, han aconseguit el TaPalma de plata 2009 i el TaPalma de bronze 2009, respectivament. Es Baluard Els guanyadors es donaren a conèixer ahir horabaixa a Es Baluard.
Venim de l'Homo tapiens
Si avui som el que som és perquè venim de l'homo tapiens, un personatge ancestral del qual la cultura de les tapes i els pintxos és hereva. Eduardo Suárez del Real, gerent de Caeb-Restauració i poeta, inaugurà amb aquesta metàfora Tapalma ahir al Casal Solleric. Les seves paraules sonaren alhora que el cuiner Pepe Pintos il·lustrava sobre un llenç el seu concepte de cuina. Precisament, els organitzadors donaren el sus a la fira fusionant la gastronomia amb la poesia i la pintura. Ara bé, quan acabà el recital fou el moment en què les autoritats s'hagueren de posar els davantals i confeccionar alguns dels pintxos presents a la trobada. Miquel Nadal, conseller de Turisme, s'oferí ràpidament per a la tasca ja que, si quedava quiet, tothom li demanava per la crisi d'UM a les institucions. I alerta! Amb el menjar no es juga. Nadal preparà la tapa d'arròs basmati juntament amb l'entusiata cuiner Shawin Awal, mentre que Cristina Cerdó, presidenta de l'IMFOF i inseparable del conseller, mostrà la tècnica per muntar el pastís de formatge i bacallà amb Esteban Aguirre, del Neo Colonial.
A la tardor, Tapalma
S'acaben l'estiu i els dies de sol i platja. Però, a canvi d'això, tornarem a gaudir del caliu que desprenen les tavernes els vespres de pluja i foscor. No hi ha res de millor que prendre part de Tapalma per fer aquesta transició climàtica i social. La cinquena edició de la fira gastronòmica tindrà lloc a Palma entre dimecres i diumenge de la setmana que ve (del 7 a l'11 d'octubre).
TaPalma tanca amb èxit: més de 75.500 tapes en quatre dies
Més de 75.500 tapes i broquetes durant els primers quatre dies de fira. Aquest és el balanç de TaPalma, la IV Fira internacional de tapes que ahir tancà les seves portes amb una bona acollida. Segons informà ahir l’organització, els 41 locals de Palma que han participat en l’esdeveniment s’arribaren a veure desbodarts en algun moment per l’elevada afluència de clients.
Assaig general dels pintxos
La ciutat despertarà de la suau letargia estiuenca i sortirà a recuperar la vida al carrer.Aquest i no cap altre és l’esperit que impregna la IV edició de TaPalma, la fira del pintxo que acolliran 45 bars, tavernes i restaurants de la capital. Serà del 8 i el 12 d’octubre i l’associació empresarial de Mallorca espera superar els 32.000 visitants de l’any passat.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc