Si avui som el que som és perquè venim de l'homo tapiens, un personatge ancestral del qual la cultura de les tapes i els pintxos és hereva. Eduardo Suárez del Real, gerent de Caeb-Restauració i poeta, inaugurà amb aquesta metàfora Tapalma ahir al Casal Solleric. Les seves paraules sonaren alhora que el cuiner Pepe Pintos il·lustrava sobre un llenç el seu concepte de cuina. Precisament, els organitzadors donaren el sus a la fira fusionant la gastronomia amb la poesia i la pintura. Ara bé, quan acabà el recital fou el moment en què les autoritats s'hagueren de posar els davantals i confeccionar alguns dels pintxos presents a la trobada. Miquel Nadal, conseller de Turisme, s'oferí ràpidament per a la tasca ja que, si quedava quiet, tothom li demanava per la crisi d'UM a les institucions. I alerta! Amb el menjar no es juga.
Nadal preparà la tapa d'arròs basmati juntament amb l'entusiata cuiner Shawin Awal, mentre que Cristina Cerdó, presidenta de l'IMFOF i inseparable del conseller, mostrà la tècnica per muntar el pastís de formatge i bacallà amb Esteban Aguirre, del Neo Colonial. De fet, Cerdó sembla una adepta de les broquetes i així ho féu saber. "Les petites essències es guarden en flascons petits", assegurà. També rememorà com els seus padrins sortien a fer el vermut del migdia "i els variats, és clar, tot i que ara han derivat en aquestes petites tapes". Al cap i a la fi, tot depèn de com sigui de bo el producte primari, com deia ahir Juan Mari Arzak en aquestes pàgines.
La mateixa opinió en tenen Toni Mas, el president de Restauració (organitzadora de la fira), i Biel Company, president d'Asaja, que tantes vegades ha regalat productes de l'hort en les mateixes portes del Casal Solleric.
Amb tot, ahir no era un dia de reivindicació per a Company, que es divertí en una animada conversa amb Tomeu Servera, president d'Afedeco. Servera va tastar un vi del celler Som i diversos pintxos però no hi havia truita espanyola, l'aperitiu del qual es declara profunda devota la consellera insular Isabel Oliver. Tanmateix, de tapes, n'hi ha tantes com idees tingui una persona. Ara bé, ja en coneixem l'origen: els antics Homo tapiens, que en aquestes hores de glamur tornen urbanites en camí de tapeart.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.