La febre del pintxo continua a Palma. Si els bars que elaboren aquestes broquetes s'han multiplicat en els darrers mesos, ara també arriba Tapalma. La sisena edició de la fira té lloc entre el 7 i l'11 d'octubre, coincidint amb el pont del Pilar. Enguany seran 52 bars els que prenguin part de la fira, distribuïts en 4 grans rutes: Santa Catalina, la Llonja, el centre i la plaça d'Espanya. A més a més, tres locals més allunyats entre si conformen l'anomenada zona Entrerutes.
La fórmula és senzilla: els bars omplen el tasser de pintxos (a 2 euros) i donen rellevància al maridatge amb copes de vi. I de bar en bar, fent una ruta entre amics. Independentment que la fira agradi més o menys, el seu èxit és inqüestionable. L'any passat es degustaren 138.216 tapes per part de 48.400 persones, segons dades de Restauració, que organitza la fira. Antoni Munar, director general de Desenvolupament Turístic de la Conselleria de Turisme, destacava ahir que fins i tot el Financial Times feia referència a Tapalma dins un article més ampli publicat per setembre.
Més renou?
Eberhard Grosske advertí durant la presentació, per la seva banda, que Tapalma ha de ser compatible amb el descans dels veïns. I és que les denúncies contra els bars per renou no s'aturen, especialment pel que fa al barri de la Gerreria. No debades, és tracta d'una zona que destaca per la seva oferta de bars de pintxos i la per la ruta Martiana.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Pobre barri de Santa Catalina, abans va ser territori de pambolis i ara d'això que en diuen pintxos. Posats a triar, m'estim més els pambolis.
Les properes fires poden ser la "festa de la patata" que fan els alemanys, que també tendria molt d'èxit, els "sanfermines" i "la tomatina", perquè aquí tot el que ens arriba de fora ens sol agradar molt.