nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

PP i VOX censuren les revistes ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’, ‘Camacuc’, ‘Llengua Nacional’ i ‘El Temps’ de la biblioteca de Borriana

És ben trist i significatiu el cas de Jesús Albiol, nou regidor de cultura de l'Ajuntament de Borriana, al País Valencià, la primera vegada que entra en una biblioteca és per intentar censurar diverses revistes, entre les quals, dues de caire infantil.

L'equip de govern del PP i els neofeixistes ha ordenat la retirada de les revistes ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’, ‘Camacuc’, ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’ de la biblioteca de la localitat. El regidor de Cultura, de VOX, Jesús Albiol, va ser l'encarregat d'anunciar la censura i, de fet, va intentar retirar els exemplars d'aquestes revistes de la biblioteca, cosa que els responsables del servei li varen impedir si no els ho comunicava oficialment per escrit.

La resposta

«Trist i preocupant, però trobarem maneres d'arribar als nins perquè puguin continuar llegint i divertint-se en català», ha manifestat ‘Cavall Fort’ a les seves xarxes socials.
La revista catalana ‘Sàpiens’ també ha contestat a la publicació del dirigent ultra i ha assegurat que si la mesura ve «per qüestions econòmiques», li podrien fer arribar «sense cost» aquesta publicació a l'ajuntament de Borriana. «També ens comprometem a oferir una subscripció gratuïta a totes les entitats de Borriana que ens ho demanin. La llengua i la cultura no han de ser mai eines d'enfrontament, sinó de concòrdia. Visca la cultura!», han publicat en les seves xarxes ‘Sàpiens’.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
arruix:Amb el teu comentari ens fas saber que mai,mai no has llegit cap d´aquestes revistes.Ves a donar un vol per la platja o a fer una cervseta si no saps que fer.
Valoració:7menosmas
Per Inframon, fa dervers d'un any
No ens equivoquem. Els bullyes que entren aquí son infants malcriats que reclamen l'atenció que ningú les dona a la seva vida real, que es monòtona i avorrida fins a la mort. L'excusa del català, l'adoctrinament,...només és un símptoma, no la causa. Aquests són els que ara volen educar els nostros infants .
Valoració:7menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Andreu et alteri, cuantas burradas se os ocurren.
Valoració:-3menosmas
Per Andreu, fa dervers d'un any
Així varen començar a Alemanya als anys 30.
Valoració:12menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
LA LLIBERTAT QUE APLIQUEN ELS NAZI-FATXES ES PODER PROHIBIR ALS DEMÉS. Són uns desgraciats , amb totes les lletres !
Valoració:14menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Cavall Fort i L'Infantil, en temps de la dictadura franquista, van ser unes revistes que ensenyaren al jovent autòcton a llegir en català. Avui els hi estem immensament agraïts !!!!!!!
Valoració:15menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
I què en sabeu vosaltres dels nins valencians?? me referesc als tres mosquits ppepperoni .
Vomitant odi i mala llet en tot el que diven, sou una espècie repugnant que cada dia i en tots els temas i heu de posar la vostra cagada en tot lo referent a la llengua i cultura catalana.
Només vos falta dir que les Rondalles Mallorquinas
també estan per adoctrinar. Feis oi al rei pporc.
Necessitem fer-nos enfora de gent com aquesta.
Salut i força a la llengua i cultura catalana.
Valoració:13menosmas
Per A. Cirer, fa dervers d'un any
Energumens a les institucions.
Odien tot allò que no entenen, començant per la cultura.
Valoració:13menosmas
Per Raspa, fa dervers d'un any
Quan estudiava a un seminari de s'Arenal ara fa uns 60 anys, els alumnes que volien es podien subscriure al Cavall Fort, un còmic d'aventures (bàsicament), escrit en català i sense la més mínima connivència amb cap tipus de condicionament polític. I tot sigui dit, l'únic medi escrit que teníem per poder aprendre la nostra pròpia llengua a ca nostra. Això que diu aquest "arruix" és absoluta mentida. No serà que és un vulgar censurador dels temps de la misèria franquista?.
Valoració:14menosmas
Per clar que sí, fa dervers d'un any
efectivament, EL TEMPS, ÉS UNA REVISTA CATALANA, perquè està feta a VALÈNCIA!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente