cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Prohens i els presidents dels consells demanen l’actuació urgent del Govern espanyol davant la crisi migratòria: «Les Balears són al límit»

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, i els quatre presidents dels consells insulars, Llorenç Galmés, president del Consell Insular de Mallorca; Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular de Menorca; Vicente Marí, president del Consell Insular d’Eivissa, i Lorenzo Córdoba, president del Consell Insular de Formentera, han signat una declaració institucional per demanar l’actuació urgent del Govern d’Espanya davant la crisi migratòria.

En la segona Conferència de Presidents de la legislatura que s’ha duit a terme aquest dijous al Consolat de Mar, convocada per via d’urgència i amb un únic punt de l’ordre del dia, han alertat que «les Illes Balears són al límit a causa de la manca de solucions del Govern d’Espanya». Es tracta d’una qüestió que «repercuteix directament en els serveis públics de les Illes Balears competència dels consells insulars, atès que la sobreocupació del sistema de menors està tensionant tant els diferents serveis adreçats a menors tutelats com els serveis d’atenció a persones grans o dependents». «Tenim una sobreocupació del 850% de les places específiques previstes per a menors estrangers no acompanyats. És a dir, acollim més de vuit vegades el que preveu el nostre sistema. Les Illes Balears ja es troben al límit«, ha afirmat.

A més, en la declaració institucional també es reivindica l’augment dels recursos humans i materials de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, així com l’establiment dels sistemes de vigilància (SIVE) necessaris per a una actuació ràpida i la necessitat de recursos per compensar l’esforç econòmic que ja fan els consells insulars i que han de ser aportats amb línies específiques de finançament pel Govern d’Espanya.

Per tot plegat, Prohens i els quatre presidents insulars han exposat que és urgent l’actuació del Govern espanyol respecte a un canvi d’estratègia, «per reforçar la vigilància de les nostres fronteres contra les màfies i evitar que la gent, aquests joves, es continuïn jugant la vida a la mar, així com l’arribada de pasteres a les Illes Balears», ha insistit Prohens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 9 dies
Posen es crit en el cel davant s'arribada d'immigrants pobres com rates i posen catifa an es qui vénen en "jet" privat. I no els sap molt de greu sa carestia de s'habitatge
Valoració:4menosmas
Per ACirer, fa 10 dies
Un turista per cada dos habitants: això és estar al límit.
Valoració:8menosmas
Per Nene, fa 10 dies
Expulsió del immigrants il·legals
Valoració:2menosmas
Per Mascaró de S. Llodrà, fa 10 dies
Les Illes Balears varen batre el proppassat mes de juny un nou "rècord" de pressió humana, amb 1.905.896 persones el dia 28, segons l'indicador que elabora l'Institut Balear d'Estadística Ibestat.

Quantes d'aquestes persones de la "pressió humana" son persones menors d'edat sense acompanyament adult ?

Com diuen més amunt al PP-vox sucursal ara els hi toca de complaure el PP-vox de Madrid, després parlen del "pensamineto único" i "adoctrinamiento"... dels que no pensen com ells.

No cal afegir-hi res més... o sí. No vos deixeu aixecar la camisa i entre tots pensem-hi un poc i fem servir el sentit comú.
Valoració:5menosmas
Per inca, fa 10 dies
Són els que arriben per Son San Joan els que ens tenen al límit, molts d'ells en jets privats i 1a classe, no un grapat de pobra gent que arriba aquí per partir a altres països i reunir-se amb la família en quan poden. Això que diuen no és més que propaganda racista barata per amagar la seva absoluta incompetència i submissió als especuladors i als que ens tenen sense habitatge assequible. És el govern d'aquí que prefereix invertir milions d'euros en programari Microsoft que podria anar a la salut publica o a crear HPO...
Valoració:6menosmas
Per portmanyí, fa 10 dies
La senyora Prohens diu que:
"les Illes Balears són al límit" i que és una "qüestió que repercuteix directament en els serveis públics de les Illes Balears".
Ja voldria jo sentir-la parlar amb les mateixes ganes de la massificació turística que patim. Els efectes són els mateixos però es veu que el tractament és diferent. Ara toca legalitzar vivendes túrístiques ilegals per continuar massificant. Colla d'hipòcrites !!
Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa 10 dies
Pur PPopulisme barater. Aquesta Prohens no sap què fer per complaure en Feijóo. Fum i miralls per tapar la greu massificació turística i les seves conseqüències mediambientals i de convivència que patim en aquestes illes; d'això sí que estem al límit. Hi haurà ingenus que se la creuran, encara, sobretot els seus votants i els de Vox. Caldria més que treballés pels ciutadans en lloc de perdre el temps casant bubotes. Titella inútil!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente