cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Nou cas de discriminació lingüística en una botiga Primor: si parles català ni t'entenen ni t'atenen

La redacció del dBalears ha pogut conèixer un cas de discriminació lingüística que ha succeït aquest dimecres al centre de Palma, concretament al Primor del carrer Sant Miquel. Una ciutadana s'ha dirigit en català a les treballadores de la botiga de cosmètica i, en repetides ocasions, l'han volgut forçar a canviar de llengua per poder ser atesa.

«He demanat un arrissador de pestanyes, fent el gest d'arrissar-me les pestanyes, i la dependenta m'ha dit 'no te entiendo'». A continuació, l'acompanyant d'M. M. li ha dit 'un rizador de pestañas' i la dependenta li ha indicat que els trobaria al fons de la botiga.

«Arrissador - Rizador, Pestanyes - Pestañas, no hi ha tanta diferència, damunt fent el barbarisme», ha lamentat M. M. Quan ha tornat a la cua per pagar, ha demanat que li cobressin amb «targeta» i la caixera li ha dit: «'¿el qué?'», amb aires de superioritat i gairebé cridant. La clienta ho ha repetit diverses vegades, fins que una altra treballadora s'ha dirigit a la caixera i li ha traduït: «'tarjeta'».

«Només senties anglès a dins la botiga, i de ben segur que la treballadora els atén perfectament. M'he sentit en una situació molt vulnerable». No és la primera vegada que es denuncien casos de discriminació lingüística en aquesta cadena de perfumeries: el passat mes de desembre una ciutadana va anar a comprar a la botiga Primor del Festival Park, situat al municipi de Marratxí, i les dependentes van dir-li que no tenien per què entendre el mallorquí. A més, es van negar a donar-li un full de reclamació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 9 dies
@escardapenes

Hombre, tractorista, cómo estás?.
Cómo va la cosecha?.
Estas lluvias os están yendo bien para el campo, o vas a tener que volver a ejercer en tu cátedra de lengua catalana de la UOC?.
Valoració:-13menosmas
Per escardapenyes, fa 9 dies
A la guapi La medalla d'or per idiota la tens tú, amés vitalícia de per vida, i + el certificat de tarat mental, cap de buina, mira que te vaig avisar, no mengis buines, ara ja no tens arreglo.
Valoració:10menosmas
Per Miki, fa 10 dies
Tota aquesta gent amb aires de de superioridad si no entenen la llengua de on están que els fotin fora pero que San penssat..vinga adeu i apreneu la llengua de on esteu visquent vagos i ganduls
Valoració:16menosmas
Per Claro que sí guapi, fa 10 dies
@Gregorio

Mira si llegas a ser corto expresándote, que hasta los tuyos te ponen negativos.
Corto y con un nombre feo, feo.
Pero feo de narices.

@Xisca

Si hablas catalán igual que lo escribes, no creo que fuera un problema de discriminación lingüística.
Yo creo que no supieron ni qué idioma hablabas.
Madre mía, le has quitado la medalla de oro a @escardapenes.

@Figaflor

Ya tardas, bocachancla.
Cuñao.
Valoració:-36menosmas
Per Maria, fa 10 dies
No sé a on arribarem. A la nostra terra, no poder parlar la llengua que ens van mostrar els pares i padrins. M'entristeix molt.
Valoració:30menosmas
Per Xisca, fa 10 dies
Jo me ve passar el mateix a la botiga de les avingudes. No hi he tornat.
Valoració:31menosmas
Per Goriet, fa 10 dies
Jo crec que és un complot orquestrat per algun troll monolingüe ignorant i maleducat.
Valoració:-14menosmas
Per Carme, fa 11 dies
Idò hi hem d'anar i he de demanar en català.
Valoració:38menosmas
Per Figaflor, fa 11 dies
Ens hauríem de posar d'acord i anar-hi un darrere l'altre demanant coses en català. Quan un surt de la botiga, hi entra l'altre i així un parell d'hores cada dia. Segur que és molt més efectiu que queixar-se'n en un comentari
Valoració:48menosmas
Per Pepet, fa 11 dies
A Lluc,forn i botiga,vaig demar un descafeinat de máquina,la canbrera,"en español,que no entiedo:
Jo alsant un dit,descafeinat(a poc a poc)de màquina,senyalant-li,la cafetera,"a que no és tan dificil" ben a poc a poc..
El va fer,ben emprenyada,i m'enfot,fart de espanyolassos,i amants de la "madre patria",que ens volen compixar.
Valoració:50menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente