cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El batle de Palma formalitza l'agermanament amb Perpinyà aliant-se amb l'extrema dreta francesa

El Partit Popular de Palma ha formalitzat aquest dimecres un agermanament amb la ciutat de Perpinyà, governada per Louis Aliot, figura clau de Reagrupament Nacional, el partit aliat de VOX a l’Estat francès.

MÉS per Palma ha considerat aquest gest com un exemple de la connexió entre el PP i l'extrema dreta a nivell europeu. La portaveu de la formació, Neus Truyol, ha afirmat que «aquest agermanament no és només simbòlic, sinó una clara mostra que el batle Martínez i el PP opten per una ideologia que fomenta la divisió i la polarització, en lloc de defensar els valors de convivència que han estat sempre al centre de la nostra societat».

La formació municipal també alerta que, mentre el PP afirma defensar els drets socials i la cultura pròpia, les seves accions contradiuen aquestes declaracions. Truyol ha assenyalat que «Aliot reprimeix els col·lectius migrants, les persones vulnerables i la cultura catalana a Perpinyà, mentre que el PP segueix el mateix camí a Palma».

Per la seva banda, el regidor ecosobiranista Miquel Àngel Contreras Ramis ha criticat que les dues forces de dretes «ni tan sols han emprat la llengua pròpia de les dues ciutats». Així, el portaveu adjunt de MÉS per Palma ha considerat que l'aliança està «fonamentada en l'anticatalanisme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Amengual, fa 7 dies
Vergonya, cavallers del p.p.
Valoració:3menosmas
Per La famiglia, fa 9 dies
Dons més que germans aquests pareixen cunyats.
Valoració:1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa 11 dies
I Sor Lessenne no hi va?
Valoració:7menosmas
Per Guillem, fa 11 dies
Els agermanaments entre pobles i ciutats, s'ha de fer per unanimitat dels representants institucionals, no d'una part.
Valoració:7menosmas
Per Qualsevol, fa 11 dies
Una pregunta. Veig que parlaven francès-castellà. Que feien ús de traductors? No sabien que tenen una llengua comuna, fruit de la història compartida que pretenen reivindicar? Per cert, qui ho escriu en francès signa Georges Puig, un llinatge bastant nostrat. Molt trist tot plegat.
Valoració:11menosmas
Per Felanitxer, fa 11 dies
Això d'anar a Perpinyà a honorar un rei de Mallorca en castellà no té per on agafar.
Valoració:13menosmas
Per Nene, fa 11 dies
Viva el Rey Sancho
Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa 11 dies
El PP s’alia amb Vox o altres extremes dretes de sa mateixa manera que l’AKP turc de n’Erdogan s’alia amb s’MHP de s’estrema dreta turca
Valoració:-9menosmas
Per Mascaró de S. Llodrà, fa 11 dies
S'ha de saber que fins ara el principal partit de la dreta, centre-dreta, democràtics, francès Les Républicains LR (antiga UMP de Jacques Chirac) ha rebutjat qualsevol relació amb el partit ultra i d'extrema dreta d'Aliot, Rassemblement National, antic FN o el partit dels LePen (El propi Aliot és, o ha estat, parella de Marine LePen).

Una volta més es fa palès que el PP és una rara avis dins del panorama europeu, així malgrat que facin part del Partit Popular Europeu (com Les Républicains LR), el deix i l'herència franquista de la seva fundació l'any 1976 per set exministres de governs de franco, (d'on s'escindí vox), sempre aflora, no l'amollen i se'ls hi fa palesa tothora.

És a dir el PP espanyolista de Palma ha formalitzat un agermanament amb Perpinyà, ara governada pel Rassemblement National partit aliat de vox a l’estat francès.
Mentre que durant anys quan a Perpinyà hi governaven els "socis" del PP, és a dir Les Républicains LR, l'antiga UMP, no havien pensat mai en fer cap "agermanament" amb els seus "suposats" socis (?!)... Ara sí amb els de Le Pen ?

Qualcú se n'ha adonat d'aquest "detallet" ?





Valoració:9menosmas
Per Toni, fa 11 dies
Mes es va aliar a unes eleccions amb els de Bildu.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente