La reestructuració financera deixa Balears amb 145 oficines menys
La reestructuració del sistema financer espanyol ha deixat les Balears amb 145 oficines menys. Així es desprèn de les dades oficials del Banc d’Espanya..
Mariano Rajoy diu que 2013 serà "un any molt dur"
El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat que 2013 serà un any «molt dur», però confia que l'economia espanyola pugui millorar a partir del segon semestre, gràcies a la «correcció del rumb» i als «sacrificis» que estan assumint els espanyols. Durant el balanç del seu primer any de Govern en el Palau de la Moncloa, Rajoy va afirmar que cal «no enganyar-se ni enganyar» als espanyols, per la qual cosa va assegurar que l'economia seguirà en «recessió» durant «algun temps», encara que es va mostrar confiat que començarà a millorar a partir de la segona meitat del proper any. Segons Rajoy, les reformes que ha engegat el Govern estan començant a donar «alguns fruits».
El BCE comprarà bons sobirans si els estats demanen prèviament el rescat
El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha confirmat aquest dijous que comprarà deute sobirà dels estats amb problemes de l'eurozona, com és el cas d'Espanya, amb l'objectiu de garantir la «irreversibilitat» de l'euro. La intervenció, emperò, estarà subjecta a «estrictes condicions», supervisades pel fons Monetari Internacional (FMI), i haurà d'anar precedida per una petició d'ajuda al fons de rescat de la UE per part dels Governs beneficiaris.
Rajoy i Merkel es reuneixen a Madrid 'sense novetats' sobre el rescat a Espanya
El president espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut avui a Madrid una visita de la cancellera alemanya Angela Merkel. En una posterior compareixença davant la premsa, Rajoy assegurat que no hi ha novetats sobre l'eventual petició de rescat per part de l'estat, a pesar que el Banc Central Europeu (BCE) ja ha dit que comprarà bons entre 1 i 3 anys de forma il·limitada si aquesta petició es produeix. «Quan tingui alguna novetat se la contaré. Encara no he tingut temps de llegir la compareixença de Mario Draghi», ha dit Rajoy. El BCE comprarà bons sobirans si els estats demanen prèviament el rescat
El president afirma que Balears no necessita 'a dia d'avui' cap ajuda financera
'Cada territori segueix el seu full de ruta', ha indicat el president Bauzá. Foto: Arxiu. El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha tornat a reiterar amb rotunditat que la comunitat no demanarà el rescat financer a l'Estat perquè "avui no ho necessita". En ocasió d'un acte a la Universitat balear, el mandatari autonòmic ha assenyalat als periodistes que aquesta pregunta "no és nova i la resposta tampoc ho serà", en al·lusió a què fa uns dies ja va dir que Balears no realitzarà aquesta petició al Govern central. Seguint el fil d'aquest tema, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha descartat avui a Madrid la possibilitat que Espanya hagi de rebre un rescat total, malgrat que la prima de risc hagi superat aquest mateix matí la cota històrica dels 640 punts bàsics, amb una rendibilitat per sobre del 7,5%.
El deute dels bancs espanyols amb el BCE segueix disparat
El deute de les entitats espanyoles amb el BCE es disparà fins els 337.206 milions d'euros el juny, cosa que suposa un increment del 17% respecte als 287.813 milions comptabilitzats el maig i el tercer rècord històric consecutiu, segons dades del Banc d'Espanya.
L'Eurogrup assoleix un «acord polític» sobre les condicions del rescat bancari
Els ministres d'Economia de l'Eurozona han assolit aquest dimarts de matinada, després de nou hores de negociacions, un «acord polític» sobre el memoràndum amb les condicions per al rescat de fins a 100.000 milions d'euros a la banca espanyola, segons ha informat el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker. El memoràndum es completarà i se signarà durant la segona meitat del mes i el primer tram d'ajuda per valor de 30.000 milions d'euros estarà llest a final de mes «en cas de necessitats urgents en el sector bancari espanyol». El termini de devolució del préstec serà de fins a 15 anys, amb una mitjana de 12,5 anys, segons ha afegit Juncker.
Europa accepta la recapitalització directa de la banca espanyola
Els caps d'Estat i de Govern de l'eurozona han obert la porta a la recapitalització directa de la banca espanyola per part del fons de rescat de la UE, la qual cosa comporta que el préstec ja no comptabilitzarà com a deute nacional. La recapitalització directa podria ser possible a partir de finals d'any, ja que Alemanya exigeix que abans es creu un supervisor bancari europeu únic, un paper que jugarà amb tota probabilitat el Banc Central Europeu (BCE). Eufòria al parquet madrileny per la major apujada de l'Íbex 35 en dos anys Mario Draghi (BCE): 'Per ser creïbles ho hem d'acompanyar d'una condicionalitat estricta'
Eufòria al parquet madrileny per la major apujada de l'Íbex 35 en dos anys
L'Ibex 35 s'ha anotat la seva major apujada des de maig de 2010, amb un repunt del 5,66% al tancament del mercat, després de l'impuls que han generat els acords assolits a la cimera europea.
Espanya llança l'SOS perquè Europa li rescati els bancs
El ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha fet la passa formal i ha adreçat aquest dilluns al president de l'Eurogrup una carta on sol·licita assistència financera per a recapitalitzar els bancs que ho necessitin.
Brussel·les demanarà el tancament dels bancs problemàtics com a condició per al rescat
La Unió Europea demanarà a l'estat que tanqui les entitats problemàtiques com a condició per rescatar els seus bancs amb una bossa de fins a 100.000 milions d'euros
Les Balears i el rescat
Els cent mil milions europeus que rebrà el Govern Rajoy per sanejar els bancs a canvi d'una supeditació a Brussel·les cada pic més gran o serveixen per reactivar l'economia o enfonsaran més Madrid i el conjunt de l'Estat.
Armengol critica Bauzá per romandre a París mentre el sistema 's'enfonsa'
La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, ha acusat el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, d'"irresponsable" per romandre aquest dilluns a París quan l'estat es troba immers en "greus problemes econòmics".
El rescat “enfortirà” l’economia illenca, segons l'Executiu balear
El Govern balear insistí ahir a qualificar com a molt positiu l'anunci del préstec de fins a 100.000 milions concedit pels ministres de Finances de la zona de l'euro a Espanya per recapitalitzar i sanejar el sector financer.El director general del Tresor i Política Financera explicà que aquest anunci de suport financer "és bo per a l'economia espanyola, per a l'economia de les Balears i per al futur de la zona euro" i, a més, posà de manifest el compromís dels estats membres amb l'euro.
Europa rescata la banca espanyola amb 100.000 milions d'euros
Fins a 100.000 milions d'euros. És la xifra màxima que l'Eurogrup ha garantit com a ajuda després de la petició de l'Estat d'assistència per als seus bancs amb dificultats. L'ajut tindrà una sèrie de contrapartides limitades en el sector financer. El Govern espanyol assegurà, per part seva, que "no hi ha el mínim rescat" a l'Estat, perquè es rebrà "un préstec en condicions molt favorables" que s'injectarà en les entitats financeres a través del Frob. L'Executiu de Rajoy ha demanat finalment, després de diverses hores de converses entre els ministres de Finances de la zona euro, assistència per als seus bancs amb dificultats. L'Eurogrup, per la seva banda, ha garantit al Govern espanyol una ajuda de fins a 100.000 milions d'euros amb una sèrie de contrapartides limitades en el sector financer.
Un rescat entre l’escepticisme i l’eufòria
El Govern, el PP, les patronals i alguns economistes valoren molt positivament el rescat de la banca anunciat ahir pel ministre d'Economia, Luis de Guindos. En canvi, l'oposició i els sindicats se'n malfien, temen que siguin els ciutadans els que paguin amb més retallades els errors dels bancs. De Guindos no aclarí gran cosa, ahir vespre, quan anuncià un rescat que es nega a anomenar rescat. Just admeté que "el Govern espanyol demana finançament europeu per poder recapitalitzar els bancs que ho necessitin". No parlà de xifres i insistí que les condicions s'imposarien als bancs, no als ciutadans. Parlava de l'auxili europeu com si fos sols un "préstec" amb molt bones condicions.
Un rescat blan?
Després de nombroses gestions del Govern espanyol encaminades a obtenir un rescat blan, limitat, de la banca, sembla que l'objectiu s'ha aconseguit si més no en bona part. D'una banda, s'espera que el rescat (amb l'aportació d'una suma elevada de recursos) no es farà directament...
Sáenz de Santamaría: «no hi ha una decisió presa sobre el rescat bancari»
El ministre De Guindos i la portaveu i vicepresidenta del Govern, a una roda de premsa. Foto: Reuters. La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que «no hi ha una decisió presa» sobre la petició d'un rescat europeu a la banca espanyola, i ha indicat que s'ha d'esperar a conèixer abans el veredicte dels informes independents sobre les necessitats de capital i sanejament del sector. Aquesta és la primera resposta del Govern de Rajoy, sobre les veus que aquest matí asseguraven que Madrid demanaria activar el mecanisme europeu de rescat aquest mateix cap de setmana per recapitalitzar els seus bancs. El Banc d'Espanya decidirà si exigeix més capital a la banca a partir del 31 de juliol
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc