El director general del Tresor i Política Financera, José Vicente Marí Bosó, explicà que aquest anunci de suport financer "és bo per a l'economia espanyola, per a l'economia de les Balears i per al futur de la zona euro" i, a més, posà de manifest el compromís dels estats membres amb el projecte de l'euro.
Marí destacà que suposa que el Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB), que ja prestava capitals a les entitats financeres, obtindrà ara finançament "a unes condicions molt millors que les que actualment té el mercat" per poder recapitalitzar aquelles que ho necessitin.
Així mateix, subratllà que el préstec estableix condicions financeres però no fiscals ni macroeconòmiques.
"Bàsicament, allò que ha volgut a dir l'Eurogrup és que les reformes estructurals fetes en la nostra economia, tant pel Govern central com pel balear, durant aquests mesos són positives, necessàries i suficients per aconseguir el que volem tots, que és reactivar la nostra economia", afirmà el director balear del Tresor. Marí recordà que el FROB ja dóna ajuda a les entitats des de fa gairebé tres anys, però ara ho farà en millors condicions, i assenyalà que les entitats financeres ubicades a les Balears "són fortes".
En aquest sentit, detallà que "la Banca March presenta la millor dada de solvència de la banca europea i que Caixa Colonya de Pollença és una de les úniques dues caixes no forçades a entrar en els processos de fusió, perquè amb la seva capitalització era suficient, cosa que demostra que no sempre una major mida implica millores o més eficiència en la gestió". En relació amb la caixa de Balears Sa Nostra, Marí apuntà que està integrada al grup BMN i, per tant, està en procés de recapitalització.
"Jo crec que les nostres entitats financeres sortiran bé i reforçades de tot aquest procés de reestructuració de capital", assenyalà.
Segons l'opinió de Marí, la comunitat balear té una economia forta i les darreres dades ho demostren: "L'any passat vàrem créixer per sobre de la mitjana nacional i la previsió d'enguany és de creixement (del 0,3%) en comparació amb les previsions de recessió de l'economia espanyola", afirmà.
De la seva banda, el conseller de Presidència, Antonio Gómez, va dir ahir, a través del seu compte de Twitter, que el préstec per recapitalitzar les entitats financeres suposarà l'enfortiment de l'economia "amb el consegüent benefici d'empreses i persones".
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
L'economia balear s'enfortiria amb el concert econòmic pel qual no poden fer feina els parits d'obediència madrilenya.
Ens vénen una intervenció econòmica de la UE com un gran èxit. S'han pensat que som beneits? Si han hagut de demanar aquest monstruós crèdit ha estat perquè no els ha quedat altre remei, perquè són tan incompetents que ha hagut de ser la CE qui els ha obligat a demanar-lo. "En quin mal moment vaig guanyar les eleccions!" deu pensar el president d'espanya i amb motiu, perquè la competència del seu govern en matèria econòmica fa aigua de per tots els costats.
Com potser que una hipoteca de 100.000 milions d'euros per poder tapar es robatoris de bankia i companyia sense que es lladres i estafadors hagin de pagar un cèntim, sigui una cosa bona??? De sempre s'ha dit que pagar hipoteques era una mala cosa i aquesta l'haurem de pagar tots perquè es qui han malversat, robat i estafat es puguin quedar amb so fruit de ses seves malifetes. Sa barra els creix cada dia més d'un pam.