nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

I les idees, Le Senne, com fas comptes esqueixar-les?

Aquest dimarts, Gabriel Le Senne va perpetrar un acte violent. Violència simbòlica i violència real. Va atacar les propietats, l'espai i la dignitat d'una diputada.

El violent Le Senne va arrabassar i esqueixar una fotografia de tres víctimes del terror franquista, com si volgués arrabassar-los, de nou, la vida, tal i com varen fer els seus avantpassats (que en el seu cas és literal).

El violent Le Senne, en una acció més pròpia d'un macarra de baixa estofa que d'un president del Parlament, va esqueixar la imatge de n'Aurora Picornell i les Roges del Molinar, com si volgués esqueixar la pau, la convivència i les normes democràtiques.

Al violent Le Senne li fa nosa la imatge de les persones torturades, violades i assassinades pels franquistes, amb certa lògica, perquè els assassins armats, torturadors i violadors eren, literalment, els seus.

Al violent Le Senne li fa nosa, també, la bandera LGTBI, amb certa lògica, també, perquè els seus principis arnats, de romandre tant de temps dins l'armari, no contemplen el respecte per la llibertat.

El violent aprenent de Le Pen, amb el seu atac, pretenia denigrar la figura i la memòria d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar, però, lluny d'això, fa més gran el mite. Allò que sí ofèn i denigra és la Institució que representava. Perquè amb el seu gest, ha renunciat i, a la pràctica, ja no ostenta la presidència de l'assemblea de representants de la ciutadania de les Illes Balears.

«Podreu matar homes, dones, infants com el meu que encara no han nascut. Però, i les idees? Amb quines bales matareu les idees?» varen ser les darreres paraules d'Aurora Picornell abans de ser assassinada.

I les idees, Le Senne, com fas comptes arrabassar-les i esqueixar-les?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Andreu, fa 3 mesos
Han passat dècades i més dècades i lamentablement la democràcia no ha aconseguit desarrelar els sentiments autoritaris, totalitaris i fonamentalistes. Estam en un període històric que s'assembla massa a les dècades 20 i 30 del segle passat. Sortosament a mi ja em queda poc per veure, però em sap greu pels que venen darrere.
Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa 3 mesos
Ben mirat, ha set com quan en Khomeini publicà sa “fatwa” que ordenava s’assassinat d’en Salman Rushdie per haver escrit “Els versos satànics”, que tothom volgué llegir es llibre. En Rushdie encara és viu i encara el poden matar (de fet, fa poc que ho intentaren), mentre que n’Aurora Picornell i ses roges des Molinar ja fa anys que són mortes, però encara hi ha molta gent viva que podria morir segons com anassen es esdeveniments
Valoració:7menosmas
Per Lluís Lorenzo García, fa 3 mesos
Le Senne es mereix un Valle de Los Caídos a Conillera. Ha fet més publicitat per Picornell que tots els anys de Llei de memòria històrica. Jo el convidaria a una entrega de premis de la Internacional Comunista a Beijing o Caracas.
Valoració:-3menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 3 mesos
Si hi ha qualque cosa un poc positiva del gest intolerable en democràcia i agressiu del feixista, poca-solta i ultra LeSenne, és que ha potenciat la imatge i el coneixement de la barbàrie que patí Aurora Picornell i moltes altres persones. Ara tot d'una hi ha molta més de gent que coneix, el malaurat episodi d'Aurora, i la seva família, i en parla.
Fins i tot les vendes i lectures de la biografia : "Aurora Picornell (1912-1937) : De la història al símbol" ben segur augmentaran i de retruc hi molts d'articles, idò, molta de gent serà més conscient de la barbàrie, de la incultura, grolleria i inutilitat de l'extrema ultra dreta que representen el PP-vox i fins i tot potser hi haurà qualque ex-votant que se n'avergonyirà, en la intimitat, d'haver-los votat si té prou dignitat i sentits comú i cívic.

Certament si el feixista LeSenne no hagués fet la seva performance en seu Parlamentària, amb la qual encara es retratà més i hom sap millor qui és, la sessió parlamentària hagués transcorregut sense transcendència, de fet ningú sap quins "altres" temes varen tractar a la seu Parlamentària el proppassat dimarts.

Visquin la Democràcia i els Drets Humans !
Valoració:3menosmas
Per Andreu, fa 3 mesos
"Perquè amb el seu gest, ha renunciat i, a la pràctica, ja no ostenta la presidència de l'assemblea de representants de la ciutadania de les illes Balears". Discrep: per a mi no ha estat mai el president del Parlament.
Valoració:9menosmas
Per Ala-vés, fa 3 mesos
Prohibits els cartells?
Prohens exhibint cartells de Puigdemont i etarres
Arrimadas... madó cartellets
Louser Bauzá amb cartellets de profugo...
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa 3 mesos
@Guillem Le Senne serà intolerant, però no manco que les diputades socialistes que estaven a la mesa del parlament. Han convertit el parlament en un circ. I n'hi ha molt de pallassos
Valoració:-32menosmas
Per I tant, fa 3 mesos
Martí.-
No es necesario leerte, pues sabemos por donde vas a salir.
En el Parlament está totalmente prohibido exhibir fotos o documentos de cualquier ideología.
¿Que dirías si Le Senne pusiese sobre su mesa fotos de Carrillo o de los mil violentos de antes del 36 que se cansaron de asesinar?
No Tomeu. Las cosas no son así. Hay que pasar página de una vez por todas y no ventilar "es caliu". Mirando al pasado, perdemos el presente y jamás alcanzaremos el futuro.
A mi tampoco me gustan las maneras de Le Senne, pero salió de las urnas. Como tantos de la acera de enfrente, empezando por la tal Garrido y/o la otra.
Valoració:-23menosmas
Per peppinzell, fa 3 mesos
molt ben dit! aquest canalla sense cap vergonya és un paràsit que no es mereix estar el lloc on esta i q sols representa als assassins no tan sols d'idees sinó de vides també
Valoració:13menosmas
Per Jo, fa 3 mesos
El Parlament de les Balears, amb personatges com aquest, consentit per la bleda de la Prohens, que amb això demostra que per conservar la poltrona, tot s'hi val... està tan denigrat, que ja no ho pot estar més...aquest personatge patètic, hauria d'estar en una cort de porcs, amb perdó dels animals...és el lloc que millor li escau...mai a un Parlament, que tal com diu la paraula, s'hi va a parlamentar.. no a fer espectacles de xulo-pu..s
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente