algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Denuncien «ingerències del Govern» a la ràdio i televisió públiques amb la voluntat de «convertir IB3 en Telemadrid»

234839

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Ares Fernández, ha denunciat una «pèrdua greu de la pluralitat» de la ràdio i televisió públiques de les Illes Balears, pel fet que «amb les ingerències polítiques des del Consolat de Mar a IB3 volen convertir l’ens públic en Telemadrid».

Fernández ha detallat el recull de nombrosos exemples en el darrer any: «Varen començar amb l’eliminació de les tertúlies polítiques de la televisió, per a després continuar imposant l’homogeneïtat ideològica en tertulians i col·laboradors, amb una línia comuna de crítica al Partit Socialista i de lloança al Govern de Prohens, com mostra la secció matinal de Javier Alarcón al programa Al Dia d’IB3 Ràdio».

Aquestes ingerències han culminat amb el fitxatge de Miguel Ángel Ariza, «conegut per demanar el vot per al PP a la ràdio pública, pels seus atacs i insults a les xarxes socials i per ser el director d’un mitjà privat com és Okdiario», ha remarcat.

Durant el ple del Parlament, Fernández ha denunciat «l’especialitat d’aquesta pàgina digital i del director per a assenyalar, atacar i difamar al Partit Socialista», davant la qual cosa «no hem sentit dir res al Govern», i per això ha demanat a la consellera de Presidència «si ha estat ordre directa la seva contractació», perquè «des del Consolat Prohens i Jurado dicten, i Albert Salas no ho nega».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Opinió, fa 1 dia
En la meva opinió, aquest sr. gaudeix d'una impressionant manca d'expressió personal, que és just el contrari del que se li suposa a un comunicador. Llavors els motius de tot plegat, de la seua permanència , deuen ser uns altres.
Valoració:1menosmas
Per indignat, fa 2 dies
@pep toni
No sé quin problema tens amb que a IB3 més noticies de Menorca que no de Mallorca?
Els mallorquins hem de començar a entendre que les illes balears són alguna cosa més que Mallorca.
Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa 2 dies
Que torni la subtitulació en català dels informatius, la llevaren i ens han deixat als sords sense possibilitats de poder entendre el què diuen. És un escàndol perquè la llei els obliga i se la passen pel forro. Un atemptat més contra la llengua i els sords. OK diario és d'en Inda, és nefast com a periodista i una mala persona, algú de VOX o PP haurà punyit per col·locar n'Arica. Si hem d'acabar com Telemadrid, millor tancar IB3!
Valoració:1menosmas
Per Felanitxer, fa 2 dies
En Miquel Àngel Ariza és tot el contrari d'imparcial, a més de que pot arribar a ser ofensiu amb facilitat. No encaixa a una televisió pública.

En tot cas, dBalears, estaria bé saber per quin lloc de treball l'han fitxat.
Valoració:7menosmas
Per pep toni, fa 3 dies
Però si ja és TeleMenorca. Totes les noticies són de per allà. Mallorca pinta poc a ib3.
Valoració:-13menosmas
Per Mascaró de S. Llodrà, fa 3 dies
Què curiós que els mateixos que intenten fer-nos creure que la nostra llengua pròpia és "imposada" (?!) al nostre propi país, i que segons ells la llengua prepotent, superior i sempre amb supremacia, ha d'ésser el castellà o espanyol, son els mateixos que "demanen" que es tanquin els pocs canals que emeten en la nostra llengua.

El què hem de fer és seguir els canals que emeten en la nostra llengua -malgrat les dificultats i els xovinistes espanyols, sempre hi ha i haurà qualque programa o documentari o sèrie etc interessant ( fins i tot "a la carta")- i alhora fer que millorin.

És un insult la comparació de canals que és poden sintonitzar en espanyol o castellà vs els que hi ha disponibles en català / valencià.

Què els xovinistes espanyols encara en vulguin fer mofa i "tancar" tot allò que els hi sona a català / valencià, no solament els mitjans de comunicació, ho diu tot d'ells, quina mena d'individus son, resten ben auto-retratats.

Encara més, demaneu als que consumeixen canals en espanyol o castellà quin "nivell" tenen la majoria de canals i programació en castellà o espanyol...
Valoració:15menosmas
Per Emigrante, fa 3 dies
Ciérrenla ya !
Valoració:-19menosmas
Per Beisbol, fa 3 dies
No havia vist tan groller mai! Molt pitjor q les d’en Berlusconi
Valoració:9menosmas
Per indignat, fa 3 dies
@Ignasi de Borja
clar, i reduir encara més la presència de la nostra llengua als mitjans de comunicació.
El que necessitam és que els professionals puguin fer la seva feina sense que CAP partit polític els comani.
Valoració:15menosmas
Per Ignasi de Borja, fa 3 dies
Per mi podrien tancar demà mateix IB3. No la trobaria a faltar.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente