algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

10 fets al voltant dels atemptats del 17A

Tomeu Martí | 18 agost 2018

El 17 d'agost de 2017, horabaixa, es va produir l'atropellament massiu i deliberat a La Rambla de Barcelona que va provocar la mort de 15 persones. L'atac, que tengué una rèplica a Cambrils, després resultaria connectat a una explosió a Alcanar el dia abans i a tot el que ja sabem.

Actualitat»Opinió

Cercant les claus

Tomeu Martí | 15 agost 2018

Hi ha un vell acudit que conta que una nit, un home que camina pel carrer se'n troba un altre, davall una farola, mirant enterra com si cercàs qualque cosa i li demana: «heu perdut res?»

Actualitat»Opinió

Morir d'insuficiència

Tomeu Martí | 05 agost 2018

Cada vegada que hi ha una mort tràgica, a causa d'una imprudència, d'una temeritat o d'una maldat extrema, hi ha mobilitzacions no només de dol, sinó també d'aquelles que s'endinsen en la política, normalment per demanar un enduriment del codi penal 

Actualitat»Opinió

Preu per preu, Països Catalans

Tomeu Martí | 27 juliol 2018

L'independentisme català modern, des dels seus inicis a l'any 1968, amb l'escissió dels joves del Front Nacional de Catalunya i la fundació del Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans,

Actualitat»Opinió

Felip VI arruix!

Tomeu Martí | 25 juliol 2018

El proper dia 3 d'agost el rei Borbó ha convocat «representants de la societat de les Illes Balears» perquè li vagin a retre vassallatge en una 'recepció' que es farà al Palau de l'Almudàina, actualment ocupat per l'exèrcit espanyol.

Actualitat»Opinió

Llompart i els Països Catalans

Tomeu Martí | 23 juliol 2018

Aquest 2018 celebram l'Any Josep Maria Llompart que està resultant un èxit, per la implicació de les institucions, però, sobretot, gràcies al moviment popular que ha organitzat actes a tots els racons de Mallorca.

Actualitat»Opinió

Quan el balconing no tenia nom

Tomeu Martí | 20 juliol 2018

Un dels nostres primers articles a la secció d’opinió d’aquest diari, devers el 1997, parlarem d’una curiosa i cridanera pràctica d’alguns dels visitants a la nostra benvolguda terra. Aquells a qui els ciutadans d’aquestes contrades hem convingut en anomenar amb el simpàtic apel·latiu de 'guiris', per ventura deshumanitzant-los una mica.

Actualitat»Opinió

'La Hinteligencia Militar'

Tomeu Martí | 19 juliol 2018

En els temps de la insubmissió al servei militar (aclarirem pels menors de trenta anys, que fins l'any 2001 tots els mascles joves estaven obligats a passar un any fent de soldat a l'exèrcit espanyol, i que hi hagué una sèrie de joves que ens negàrem a complir amb aquesta obligació i a aquesta acció se l'anomenava insubmissió), bé idò això, fa una trentena d'anys, va tenir un cert èxit un llibre titulat 'La Hinteligencia Militar'. Avui encara es pot trobar per internet i, per tant, vos el recoman.

Actualitat»Opinió

18 de juliol, #MandelaDay: Llibertat presos polítics

Tomeu Martí | 17 juliol 2018

El novembre de 2009, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 18 de juliol 'Dia Internacional de Nelson Mandela' en reconeixement de la contribució aportada per l'expresident de Sud-àfrica a la cultura de la pau, la llibertat i la diversitat.