cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
10°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

Amenaces de violència (I)

Tomeu Martí | 17 novembre 2017

Ara que ja s'ha confirmat quin era el pla A del govern espanyol per aturar el referèndum a través del CNI, convé retenir una idea que ja hem expressat altres vegades des d'aquesta mateixa atalaia: quan surti tota la veritat del que han estat fent Felipe VI, Rajoy i els seus, no només es consolidarà la república catalana...

Actualitat»Opinió

Boicot a Vueling?

Tomeu Martí | 15 novembre 2017

Aquest dissabte passat, dues dones varen ser expulsades d’un avió de la companyia Vueling, que realitzava el trajecte Barcelona-Menorca, després que aquestes dones parlassin en català a una hostessa.

Actualitat»Opinió

Quan davall la moqueta de la monarquia no hi càpiga més porqueria

Tomeu Martí | 09 novembre 2017

La desesperació fa cometre equivocacions. L'aparell de l'Estat espanyol que havia repetit tantes vegades que això del 'procés català' no anava de veres que s'ho havia cregut, se'n va adonar, molt tard, que els que anaven directes a proclamar la República catalana guanyaven la partida.

Actualitat»Opinió

Unes eleccions sense garanties

Tomeu Martí | 06 novembre 2017

Durant les setmanes prèvies al referèndum d'autodeterminació que molt a pesar del règim borbònic espanyol es va celebrar a Catalunya el primer d'octubre d'enguany, un debat que es va alimentar des de diversos sectors contraris al plebiscit era el de les garanties.

Actualitat»Opinió

L'única opció que ens deixen

Tomeu Martí | 04 novembre 2017

«La presó és l'únic lloc segur i honorable quan el teu poble viu sota un govern opressor». La idea de Gandhi és avui i aquí més vigent que mai.

Actualitat»Opinió

'Per tots els mitjans'

Tomeu Martí | 31 octubre 2017

En política, habitualment, quan algú al·ludeix a que usarà «tots els mitjans» per assolir un objectiu, es refereix a que fa comptes (o no descarta) usar la violència.

Actualitat»Opinió

'La traïció dels líders'

Tomeu Martí | 26 octubre 2017

«Crec que he demostrat a bastament en aquestes pàgines quantes coses són possibles sense vendre's als poderosos. Només cal romandre amorosament i orgànicament lligat al poble. Acostumar-se a obtenir la força política mitjançant el voler del poble, de les dones i homes de carn i os,

Actualitat»Opinió

República catalana versus 155

Tomeu Martí | 26 octubre 2017

Aquestes properes hores han de passar dos fets transcendentals per a Catalunya i també per a la resta de Països Catalans i la resta d'Europa.

Actualitat»Opinió

Eleccions a Catalunya

Tomeu Martí | 24 octubre 2017

A hores d'ara, entre greu amenaça i greu amenaça per part del CNI espanyol, el president de la Generalitat Carles Puigdemont rep pressions des de molts sectors diferents (també des del seu propi partit) perquè convoqui eleccions autonòmiques abans que es posi en marxa l'eliminació de l'autogovern de Catalunya pactada pel PP, PSOE i el partit polític Ciudadanos.