algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
13°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Actualitat»Opinió

M. Rajoy despulla els mitjans

Tomeu Martí | 17 gener 2018

La tasca dels mitjans de comunicació hauria de ser, principalment, la de retratar la realitat i traslladar a la ciutadania aquells fets que li són útils per mantenir-se informada.

Actualitat»Opinió

La hipocresia com a requisit

Tomeu Martí | 15 gener 2018

El més curiós dels debats recurrents sobre si l'única llengua pròpia de les Illes Balears és necessària per accedir a segons quin lloc de feina, és que, de sobte, entre els partidaris de bandejar-la sorgeixen grans declaracions d'amor a la llengua catalana

Actualitat»Opinió

Any 2018, per una nova represa

Tomeu Martí | 02 gener 2018

Un poble com el nostre, que no disposa d'un estat al seu servei, ha de defensar els seus interessos col·lectius des de l'autoorganització de la seva gent.

Això implica que els impulsos col·lectius que ens fan avançar no siguin regulars, sinó que tenguin alts i baixos.

Avançam, però ho feim a batzegades.

Actualitat»Opinió

El 31D i els Jordis

Tomeu Martí | 29 desembre 2017

S'ha celebrat la Nit de la Cultura amb el lliurament dels Premis 31D, molt encertats i merescuts tots ells.

Sense menysvalorar-ne cap, trob encertadíssim l'atorgament d'un dels premis a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Enhorabona a qui ho va proposar i enhorabona a la Junta de l'OCB per recollir la proposta.

Actualitat»Opinió

L'Europa en la que podem confiar

Tomeu Martí | 28 desembre 2017

Durant el procés previ al referèndum d'autodeterminació de Catalunya celebrat l'1 d'octubre, en que el SÍ a la independència va guanyar amb un 90% dels vots, hi va haver un riquíssim debat a diversos nivells i sobre diverses qüestions.

Una d'aquestes qüestions va ser el paper que jugaria Europa (moltes vegades parlam d'Europa quan volem dir la UE) en el procés.

En general, i resumint molt, l'independentisme va sobrevalorar molt el paper que jugaria 'Europa'.

Actualitat»Opinió

El vot independentista creix

Tomeu Martí | 25 desembre 2017

L'1 d'octubre, malgrat els atacs policials, militars i cibernètics, es va poder fer un referèndum d'autodeterminació al Principat de Catalunya.

Actualitat»Opinió

Una victòria èpica de l'independentisme

Tomeu Martí | 22 desembre 2017

L'independentisme català ha vençut Felip VI, Rajoy, el 155, la violència policial i la feixista i la por. El guanyador de les eleccions és l'independentisme republicà i el perdedor les forces unionistes monàrquiques.

Actualitat»Opinió

Una possibilitat per a l'independentisme

Tomeu Martí | 19 desembre 2017

Malgrat que els mitjans de comunicació a base de notícies manipulades i d'enquestes que de tan cuinades han sortit cremades, l'escenari d'una victòria de les formacions espanyolistes es pot descartar.

Actualitat»Opinió

Biel Barceló, MÉS i tres veritats incòmodes

Tomeu Martí | 16 desembre 2017

No li dec res a Biel Barceló. Li agraesc la seva cordialitat i el seu tarannà dialogant. Sens dubte, en aquella distinció que es fa als EUA entre coloms i falcons, ell serie l'exemple més extrem de colom. Diré, però, que el tenc per una persona honesta i ja sabem que els polítics, com la dita sobre la dona del Cesar, a més de ser honrats, ho han de semblar.

Actualitat»Opinió

Mitjans públics

Tomeu Martí | 12 desembre 2017

La bona notícia és, sens dubte, la posada en marxa de la nova ràdio pública valenciana À Punt que s’ha estrenat aquest dilluns, quatre anys després de l’apagada de RTVV.