Avui tothom a la processó
Més de 2.000 persones són les que desfilen a la processó, dita per la gent de la Vila la més típica de Mallorca. També hi acudiran prop de 100 polítics de tots els colors, que no es volen perdre aquesta cita anual, que començà essent religiosa i es convertí més aviat en pagana.
Vilafranca fa festa amb la XV Fira del meló
El caràcter emprenedor dels vilafranquers queda més que palès amb la celebració de la XV Fira del meló, en què aquest producte és el gran protagonista. El pagès Antoni Verd, propietari de s’Hort Verd d’Es Cruce que ven productes de foravila directament al consumidor, n’és un exemple clar.
Els 10 zíngars que queden al poblat de Ca n'Angelí només tornaran al seu país amb un contracte útil per trobar feina
A Vasile Crizanta no li parleu de somnis, ni li vengueu esperances, tampoc il·lusions de recerca de quelcom millor. Fa temps que ho perdé tot i ja no creu ni en la seva Romania ni en les oportunitats que ofereix l’Europa d’Occident. Ella, de 18 anys –això diu–, s’ha fet major massa aviat i somriu a mitges amb totes les dents empastades d’aquell or barat de postguerra. És de les poques supervivents que resisteixen al poblat zíngar de Ca n’Angelí, la comunitat de barraques que aguanta miraculosament en aquesta terra, seca i d’herbes mortes, a la perifèria de Ciutat.
Manacor retrà homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil
El municipi de Manacor està fent passes de gegant cap a la reconciliació i el reconeixement a totes les víctimes de la Guerra Civil, tot un exemple de consens entre els partits polítics del que n’haurien de prendre mostra més d’un. La junta de portaveus de l’Ajuntament de Manacor ha acordat la redacció d’una moció per la memòria històrica, consensuada arran d’una proposta del PSOE, en què es preveu l’organització d’un acte institucional d’homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil.
Lucero va donar feina a Fornalutx
El brau Lucero, d’uns 320 quilos i tres anys, va protagonitzar ahir dematí un correbou entretingut i multitudinari de devers mitja hora de durada. Poc després de les 8.00 hores, l’animal va arribar a l’Alqueria, des d’on va fer el recorregut de cada any, que va finalitzar a la plaça després de ser passejat per diversos carrers. Va ser aleshores quan la jove Cristina Cladera el va coronar amb llorer, per continuar amb una antiga tradició de la vila.
Carles Campuzano: “A Madrid el PSC fa sucursalisme”
Carles Campuzano i Canadès (Barcelona, 1964) és diputat al Congrés dels Diputats de Madrid per Convergència i Unió. Els darrers dies ha estat a Mallorca per mantenir diverses reunions amb l’Obra Cultural Balear. Amb ell parlam de finançament i de política balear.
Reconversió de la Platja de Palma
Margarita Nájera: “A la Platja de Palma manquen més les idees que no els recursos”
Una vegada que s’ha consumat el seu nomenament com a gerent del Consorci de la Platja de Palma i comissionada del Govern de l’Estat per al projecte, Margarita Nájera comparegué ahir en públic per tal de mostrar la il·lusió pel nou repte polític i per assegurar, una vegada més, que no l’accepta perquè li permeti sortir de manera airosa de la Conselleria de Treball i Formació davant un difícil context econòmic.
Zapatero anuncia que les pensions mínimes pujaran un 6 per cent el 2009
El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui que les pensions mínimes pujaran el 2009 un 6 per cent, i ha precisat que amb decisions d'aquest tipus és com ell respon a les dificultats econòmiques. Zapatero ha fet aquest anunci en la seva intervenció en la festa minera organitzada per UGT a la localitat lleonesa de Rodiezmo, en la qual, cada any des que és cap de l'Executiu, ha avançat una pujada especial de les pensions mínimes.
Els darrers fills il·lustres arriben diumenge que ve
El passat 25 de maig, dBalears va començar a entregar els fascicles del col·leccionable Fills il·lustres de Palma. Després de tres mesos i mig i de 187 noms, aquesta col·lecció quedarà completa amb les seves darreres pàgines, que acompanyaran el diari del proper diumenge dia14 de setembre.
Eivissa:cruïlla entre cultures
Grecs, carteginesos, romans, vàndals, bizantins, visigots, musulmans, catalans... Al llarg dels segles, Eivissa ha estat terra d’acollida de gent ben diversa que arribava a la major de les Pitiüses per establir-s’hi o bé com a enclau de comerç. El subsòl de l’illa és qui millor testimonia els vestigis d’aquelles civilitzacions i ens ajuda a entendre millor com foren les seves contradres.
Espanya inicia amb èxit el seu camí cap a
Sud-àfrica
David Villa, el màxim golejador de l’Eurocopa, va iniciar amb èxit el camí de la selecció cap al Mundial 2010 i va firmar una diana de fantasia per derrotar per la mínima la rocosa Bòsnia Hercegovina i passar a la història com a autor del triomf 300 d’Espanya amb el gol número 200 en una fase prèvia mundialista.
Partits de Regional Preferent
P.CALVIÀ 0AT.RAFAL 1 PLATGES DE CALVIÀ: Juanan (1), T.Oliver (1), Escala (0), Olivares (1), Josele (1), Dani (1), Juanjo (1), Sastre (0), Ferragut (•) (0), T.Martínez (1), Willy (1).
Partits de Tercera Divisió
CALA D’OR 0CAMPOS 2 CALA D’OR: Gaspart (2), Petete (2), Martí (2), Nicolau (2), Vicente (2), Miquel (•) (2), Mut (2), Cifre (2), Fullana (2), Ángel (2) i Iniesta (2).
Etapa per al francès Moncoutie a la Volta a Espanya
El ciclista francès David Moncoutie (Cofidis) guanyà l'etapa d'avui de la Volta a Espanya en imposar-se, en solitari, en el recorregut entre la capital del Principat d'Andorra i l'estació de muntanya espanyola de Pla de Beret. Rere el ciclista gal van arribar a més de mig minut els espanyols Alejandro Valverde (Caisse d'Espargne) i Alberto Contador (Astana); mentre que el nord-americà Levi Leipheimer (Astana) recupera la samarreta d'or que va vestir al final de la cinquena etapa.
Hamilton, penalitzat, cedeix la victòria a Massa
El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ha estat sancionat avui pels comissaris esportius del Gran Premi de Bèlgica amb 25 segons de penalització per haver-se saltat la variant d'entrada a meta en la volta 42 guanyant avantatge. El brasiler Felipe Massa (Ferrari) és el guanyador de la cursa, per davant de l'alemany Nick Heidfeld (BMW) i tercer és Lewis Hamilton. Fernando Alonso ha arribat en quart lloc.
Zapatero vol “tancar les ferides” de la Guerra Civil
Durant la intervenció en el XI Congrés del PSM (Partit Socialista de Madrid) el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, sortí ahir en defensa de la investigació oberta pel jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón sobre la Llei de memòria històrica.
El Govern planeja regular el suïcidi assistit aquesta legislatura
El Govern vol regular el suïcidi assistit abans que acabi aquesta legislatura. El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, ha anunciat avui que l'Executiu ha iniciat una reflexió sobre la legalització del suïcidi assistit i no descarta que es pugui consensuar una modificació del Codi Penal per permetre que un malalt pugui rebre ajuda per posar fi a la seva vida abans del final de la legislatura.
Sou congelat
És una bona mesuracongelar el sou del Govern,des d’un punt de vista externno és cap remei però cura,que la crisi no s’aturani la situació millorai és la gent emprenedorala que s’obrirà camíi congelant podrà omplirla seva conservadora.
No vagi per dit
Concurs de creditors des de MancorPer Mancor de la Vall ha causat sorpresa que Guillem Coll, president del PP local i constructor, hagi presentat concurs de creditors de la seva empresa, Serra de Tramuntana. Aquesta entitat havia fet o encara està fent tres o quatre promocions de xalets adossats al poble (hi ha altres constructors) i durant els darrers anys ha treballat molt a Lloseta i també a Santa Margalida. Guillem Coll és corda i poal amb el batle, Bernadí Coll (PP), el qual l’oposició acusa d’haver pràcticament exhaurit el terreny urbanitzable del poble els darrers cinc anys. Bernadí repartí llicències a balquena, mirà cap una altra banda davant la xaleteria en rústic, i ara vénen les glopades.
Servilisme
Després de l’aprovació unilateral dels Estats Units, Alemanya va ser el primer país europeu que va reconèixer la independència de Kosovë. Des d’un punt de vista respectuós amb el dret a l’autodeterminació, la decisió va ser impecable.
El fracàs d'una Diada
Fa uns anys el Consell de Mallorca va instaurar el dia 12 de setembre com a Diada oficial de Mallorca. La decisió es prengué en contra de la tradició històrica. Només perquè calia cercar una data que no esmussàs tant com ho fa el 31 de desembre a aquells que abjuren de la seva història. Com a coartada pseudohistòrica s’adoptà una data que, encara avui, la gairebé totalitat dels mallorquins i mallorquines ignoren què es commemora exactament.
Son Real
Si dic que el nord-est de la costa mallorquina, de cap Formentor a cap del Freu, forma un tot homogeni pensareu que és una obvietat. Per tant, vos diré que veig les dues badies com dos grans ulls, de mirada oriental, guardats per rocoses muntanyes d’ulleres lila que obertes a la sortida de sol contemplen el vaivé del mar i amb ell l’arribada de noves gents des de la foscor del temps.
En temps de tribols
En temps de tribulacions (tribols com es diu en "modalitat menorquina", segons el decimonònic diccionari Ferrer) no convé fer canvis ("no hacer mudanza" recomanava el díctum jesuític). Tanmateix, qualque canvi s’haurà de fer si el Govern espanyol vol atacar la malaltia de la crisi econòmica, que està pujant la febre un dia rere l’altre.
Desídia i incompetència
Dimecres passat es va fer públic que estaven ben avançades les negociacions entre el Govern de les Illes Balears i Microsoft per a instal·lar un centre d’innovació turística al Parc Bit.
Viure? Existir?
Aquest món que ens ha tocat viure sembla que, de cada dia que passa, més tendeix a instal·lar-se dins els àmbits d’un infaust, injust, perillós efecte pendular, en el sentit que els rics són més opulents, van més lluents i grassos de butxaca de cada dia que passa, (parl dels grossos de ver, no de les mitges virtuts pretensioses) i els pobres deu reals del mateix però en sentit contrari, van instal·lant-se progressivament dins la misèria més degradant, més injusta.
Manacor, a la fi la reconciliació
Han hagut de passar 72 anys des que les forces republicanes desembarcassin a Porto Cristo i Manacor ves incrementada la terrible repressió que patí perquè, a la fi, arribi l’homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil, així com la retirada dels darrers símbols feixistes.
Dejunis, Bullicis, Estranyeses
Ja sabíem que arribàvem a Alep, una de les ciutats més importants de Síria, en una època de l’any una mica especial, quan faltaven pocs dies perquè acabés el mes del Ramadà, el novè i el més sagrat del calendari islàmic, durant el qual els musulmans de tot el món han de complir un dels cinc preceptes establerts per l’Alcorà...
Miots vinaters
Fa algunes setmanes que, de forma compassada, ha començat la verema, un ritual que cada cop afecta un col·lectiu més gran de gent de les Illes. Vermar ha subtituït altres rituals pagesos tradicionals com collir olives, ametlles o fer matances. Al voltat de la vinya la nostra cultura conserva tota casta d’històries i de curiositats, moltes de les quals escassament o parcialment conegudes.
Pilcher a Mallorca
Sleeping tiger és una novel·la del gènere popular o popularista, altres li diran literatura de quiosc, de Rosamunde Pilcher, una autora de qui ens donen molt poques dades biogràfiques. Viu a una granja escocesa, es dedica a l’horticultura i a la literatura des de fa més de quaranta anys.