Etiqueta 'vi mallorquí'

Tendències

Superar la “riojitis” per fomentar el vi mallorquí

La cinquena reunió del Consell del Vi, que tingué lloc ahir a les instal·lacions dels cellers Ferrer, deixà un bon gust al paladar dels assistents. I no tan sols per la qualitat, evidentment, de les botelles que regaren el dinar. Tant les Administracions públiques com el sector vitivinícola mantenen vigent l’estratègia expansionista del vi de Mallorca. Tot i la crisi econòmica, i contra les pitjors previsions.

Ander Zurimendi13/01/09 0:00

Tot apunta que enguany la collida de raïm serà una de les millors.

Part forana

Bones previsions

Encara que els ciutadans ens queixem en moltes ocasions de la climatologia que ens acompanya, aquesta és molt sovint la que ens proporciona els majors plaers de la vida. S'espera que la collita de raïm per elaborar el vi mallorquí sigui aquest 2009 una de les millors dels darrers anys i amb una qualitat excepcional. I tot ho devem a la climatologia. Segons Pere Calafat, president de la Denominació d'Origen de Binissalem, "les intenses pluges durant l'hivern i el bon temps durant la primavera i l'estiu han fet que el raïm sigui molt sa i no presenti cap fong, cosa que es tradueix en bon vi". Encara que es preveu que la producció de raïm de les vinyes inscrites en la DO Binissalem augmenti considerablement respecte de l'any passat, la varietat que menys es recollirà serà la de mantell negre, que encara sofreix les conseqüències del 2008. L'any passat es va viure una situació un tant crítica arran de les intenses pluges que van caure durant maig i juny i que provocaren un atac de míldiu en algunes varietats.

Magdalena Serra07/08/09 0:00

Tendències

El vi de la terra, més a prop

Ben aviat els restaurants de Mallorca podran disposar d'una carta de vins mallorquins. Es tracta d'una iniciativa del Consell de Mallorca, cellerers i restauradors que té com a objectiu promocionar el vi autòcton. I és que la Direcció insular de Promoció Econòmica ha editat 14.000 cartes -en català, castellà, anglès i francès-, que es distribuiran entre els restaurants i els cellers de l'Illa. Els establiments que s'adhereixin a aquesta iniciativa rebran 10 unitats d'aquesta carta, en la qual posaran a disposició dels clients els diferents vins de la terra que ofereixen.

Margalida Ramis06/10/10 0:00