Etiqueta 'verema'

Part forana

Sus a la verema de Binissalem

La verema de Binissalem ha començat aquest passat cap de setmana amb una setmana de retard en comparació al 2015

dBalears17/08/16 0:00

Part forana

Batalla de raïm a Binissalem

El municipi de Binissalem va viure ahir l’acte més esperat de les festes de la Verema: la batalla del raïm. Foto: N.R. El municipi de Binissalem va viure ahir l'acte més esperat de les festes de la Verema: la batalla del raïm. En poc més de mitja hora, 4.000 quilos de raïm varen quedar reduïts a no res, en una ‘guerra' en la qual joves, i no tan joves, es tiraren fruita fins a quedar extenuats. A les 12 del migdia, els binissalemers es van congregar davant les portes de l'Ajuntament, on Dionís, déu del vi, donà el sus a la festa. "Durant aquests dies de la Vermada no vull sentir parlar ni de crisi ni de rescats", assegurà la divinitat enmig de l'embriaguesa festiva dels presents. Després, els veïns del municipi es van desplaçar fins al poliesportiu, on va tenir lloc la gran batalla.

M.N./M.R.P.23/09/12 0:00

Tot apunta que enguany la collida de raïm serà una de les millors.

Part forana

Bones previsions

Encara que els ciutadans ens queixem en moltes ocasions de la climatologia que ens acompanya, aquesta és molt sovint la que ens proporciona els majors plaers de la vida. S'espera que la collita de raïm per elaborar el vi mallorquí sigui aquest 2009 una de les millors dels darrers anys i amb una qualitat excepcional. I tot ho devem a la climatologia. Segons Pere Calafat, president de la Denominació d'Origen de Binissalem, "les intenses pluges durant l'hivern i el bon temps durant la primavera i l'estiu han fet que el raïm sigui molt sa i no presenti cap fong, cosa que es tradueix en bon vi". Encara que es preveu que la producció de raïm de les vinyes inscrites en la DO Binissalem augmenti considerablement respecte de l'any passat, la varietat que menys es recollirà serà la de mantell negre, que encara sofreix les conseqüències del 2008. L'any passat es va viure una situació un tant crítica arran de les intenses pluges que van caure durant maig i juny i que provocaren un atac de míldiu en algunes varietats.

Magdalena Serra07/08/09 0:00

Andreu Manresa, Carme Sastre, Bel Oliver, Fernando Pozuelo i Antoni Bennàsar.

Part forana

S'enceta la verema amb bones previsions

Els productors de vi de la Denominació d'Origen Pla i Llevant estan convençuts que el raïm que recolliran a partir de la setmana que ve, depenent de les varietats, serà excel·lent en qualitat i quantitat, gràcies a les bones condicions climatològiques. Els cellers de Son Bordoy, a Llucmajor, acolliren ahir l'acte simbòlic d'inici de la verema, en el qual el pregoner, el periodista Andreu Manresa, afirmà que "la vinya és avui l'únic sector a foravila que no va de rota batuda". El president de la Denominació d'Origen, Antoni Bennàssar, assegura que cap factor, ni malalties de la vinya ni fenòmens meteorològics adversos, no fan pensar que l'anyada no sigui bona. Amb la directora del celler Bordoy, Carme Sastre, al capdavant, una representació de cellerers de la zona, el director general de coordinació d'Agricultura del Govern, Fernando Pozuelo, i la consellera insular d'Economia i Turisme, Bel Oliver, el matí d'ahir es convertí en el pròleg festiu de la recollida, encara que hi ha algunes varietats que no estaran a punt fins al mes que ve.

F.B./dB.13/08/10 0:00

Ramon Servalls i Sebastià Rubí, enmig de la vinya de la finca de Santa Maria.

Part forana

Macià Batle enceta la verema

Ha començat la verema i Macià Batle ho celebra amb una festa, com ja és tradicional, quan arriben els darrers dies d'agost. El conegut celler de Santa Maria convocà ahir desenes d'amics a participar d'aquest esdeveniment a la finca de la Torre, a Santa Eugènia, amb un berenar de verema en el qual no faltaren pa, embotits ni formatges de la terra, raïm, música i bon vi. I per protegir-se de la calor, que aquests dies pega fort, hi hagué capells de vermador per a tothom. Els amfitrions, Sebastià Rubí i Ramon Servalls, propietari i director general, respectivament, d'aquesta històrica empresa vitivinícola, que començà l'activitat el 1856 i que ha sabut combinar modernitat i tradició, declararen que enguany esperen una collita excel·lent. Servalls explicà que "entre les 150 hectàrees de vinya que controlam, recollirem un milió de tones de raïm, cosa que permetrà elaborar 650.000 litres de vi".

dBalears24/08/11 0:00