cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 16°
15°

Proposen un nou tribut per als habitatges buits de Palma

MÉS per Palma proposa un nou tribut per a combatre els habitatges buits i «compensar la baixada fiscal per als més rics que proposa el PP». Davant la creixent crisi de l’habitatge a Palma, que afecta especialment les famílies de classe mitjana, MÉS per Palma presenta una nova proposta fiscal destinada a «corregir les desigualtats que generaran les rebaixes d'imposts del PP». «El PP baixa impostos a l’1% de la població més rica de les Illes Balears, però vol que en pagui el 99 % restant, la gent normal. Amb ells les persones que no arriben a final de mes continuaran pagant igual», ha declarat Neus Truyol, portaveu de la formació.

La creació d'un nou impost sobre els habitatges buits és una mesura per a «fer front a l’especulació immobiliària que manté moltes cases desocupades i preus molt alts per a les famílies». Vol garantir que els recursos municipals no es redueixin a costa de rebaixes impositives a una minoria privilegiada, han assenyalat.

Les rebaixes fiscals del PP rebaixen la qualitat de vida

MÉS ha explicat que les rebaixes d'imposts proposades pel PP, en lloc de beneficiar les famílies de barris com Son Gotleu, La Soledat o Pere Garau, suposen un benefici fiscal per a les grans fortunes que resideixen a barris més exclusius. Mentre les famílies de classe mitjana continuaran pagant els mateixos imposts o tendran rebaixes mínimes, els propietaris de múltiples habitatges de gran valor gaudiran de reduccions enormes. «Aquesta situació accentua les desigualtats entre els barris i entre els veïnats», denuncien.

Un impost per a frenar l'especulació amb els habitatges buits

El PP elimina els recàrrecs de l’IBI als habitatges buits de Palma. Davant aquest retrocés, MÉS per Palma fa una proposta perquè paguin més els qui tenen els seus habitatges tancats. «No podem permetre que hi hagi cases sense gent i gent sense casa», ha remarcat Truyol.

Un dels elements clau de la proposta de MÉS per Palma és gravar els habitatges buits amb un impost progressiu per a incentivar que els propietaris els posin en el mercat de lloguer o de venda. La proposta inclou un gravamen de:

  • 1,5% el primer any que l'habitatge estigui buit.
  • 3% el segon any.
  • 5% el tercer any i successius.

Per exemple, en el cas d’un pis buit de 150 m² al centre, suposaria un pagament de 1.875 € el primer any que l'habitatge estigui buit, 3.750 € el segon any i 6.250 € el tercer any i posteriors, si el pis continuàs desocupat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ley justa, fa 1 dia
Dad seguridad total, rápida y segura al propietario y veréis como muchos pisos salen al mercado.
Bajo ningún punto de vista es justificable que un moroso pueda estar dos o más años en una vivienda que no es suya sin pagar nada.
Todos los que hablan de "un bien de primera necesidad", que solución dan?
Valoració:1menosmas
Per De Asprer, fa 1 dia
Millor seria bonificar rentes de lloguers justos per llogueters de primera residencia.
Llogar la teva vivenda no surt a compte.
Valoració:-1menosmas
Per guillem, fa 1 dia
Està bé la proposta de gravar els habitatges a on no hi ha ningú empadronat o que hi visqui, però me tem que no basta per afrontar la crisi d’habitatge que patim a les Illes.
L'habitatge és un bé de primera necessitat per tenir una vida digna i per això les autoritats han de disposar d’un parc d’habitatges modests i senzills de titularitat pública, per permetin cobrir aquesta necessitat amb règim de lloguer.
Dit això, és indecent acaparar habitatges i especular amb ells.
L'habitatge no ha de ser un bé d'inversió dels grans tenidors i els fons d’inversió o fons voltors.
Cal un IBI progressiu, semblant al de les tarifes progressives de l'aigua per tal d’evitar el consum abusiu.
El primer habitatge hauria de tenir un IBI bonificat, el segon un preu raonable, el tercer un petit gravamen, el quart un poc més i així successivament, fins arribar a un punt que no sigui rendible pels inversors i els fons voltors, acaparar tants d’habitatges buits com passa en l’actualitat.
Valoració:2menosmas
Per ACirer, fa 1 dia
Se sap perfectament. No tenen consum elèctric ni d'aigua. Ni residus. Els ajuntaments ho saben perfectament. I no seria la primera ciutat del món a aplicar aquesta mesura. No cal arrabassar-se els cabells, tampoc.
Valoració:4menosmas
Per arruix, fa 1 dia
Proponer un nuevo tributo o aumentar los que ya existen es propio de mentes muy privilegiadas. Solo está al alcance del 1 por ciento de la población mundial.
Y, curiosamente, alguien del 1 por ciento mundial, pulula por estos pagos.
¡Somos desgraciados!
¿Y al que vende casas a extranjeros, qué tributo de vas a enflocar, bona al.lota?
La crisis habitacional, de la que tanto os gusta hablar, pero bien comoditos en vuestra casita, se debe a una avalancha realmente desproporcionada que sufrimos desde hace al menos 10 años y nadie ha hecho nada para pararla. Cuantos más impuestos pongas, menos viviendas habrá en el mercado. Algo tan fácil de entender, pese a vuestra inteligencia, todavía no lo habéis entendido.
Arruix
Valoració:1menosmas
Per Maikel, fa 1 dia
I qui decreta que un pis o casa és buit o ple perquè comenci a tributar, eh cracks? A qui posareu per controlar, eh estalinistes? Un segurata que vigili comptadors? Una càmera de TV? Un comissari soviètics dels vostres en el portal? No us enterau de res...
Valoració:5menosmas
Per catalinero, fa 1 dia
La gente tiene pisos vacios porque no se atreve a alquilar, las leyes favorecen a los okupas y morosos
Valoració:-1menosmas
Per Mal moment, fa 1 dia
Mal moment per parlar d'habitatges buits, plens, per llogar o per vendre... a estrangers. Anau a demanar-ho als senyors Apesteguia i Alzamora. Fa estona que vàreu perdre la credibilitat.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente