algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

PP i VOX tomben una iniciativa que proposava expropiar pisos buits

234335

La Comissió d'Ordenació Territorial, Habitatge, Mobilitat, Mar i Cicle de l'Aigua ha rebutjat aquest dimecres, amb els vots en contra del PP, Vox i el diputat no adscrit Francisco Cardona, una iniciativa presentada per Unides Podem que instava el Govern a expropiar l'ús dels habitatges buits registrats a les Balears.

La proposta, defensada per la diputada Cristina Gómez, també demanava que es publicassin periòdicament les dades del Registre d'Habitatges Buits.

La Comissió, però, sí que ha donat llum verda a una proposició no de llei (PNL) del PP que insta el Govern espanyol a considerar incloure com a beneficiaris del descompte de resident els fills menors d'edat de pares o mares separats legalment que resideixin a la península, sempre que el progenitor no custodi sigui resident de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fabelet, fa 5 dies
@ Mascaró de S. Llodrà:

El text de la notícia és el que és ("[...]una iniciativa presentada per Unides Podem que instava el Govern a expropiar l'ús dels habitatges buits registrats a les Balears"

Si el DB no ha matisat deu tenir les seves raons, una d'elles, sí, podria ser que considera que ja matisarà el el lector, que deu saber el que vós dieu.

També podria ser que el DB no hagi matisat perquè Cristina Gómez no va matisar en fer la proposta (cosa estranya, però, en principi possible). Si ella va matisar i el DB no ho ha recollit, no em sembla bé per part del diari digital, car es un assumpte prou important per a afegir el que vós dieu, i no fer-ho suposa, crec, manca d'objectivitat
Valoració:4menosmas
Per ergo, fa 5 dies
Si quieres expropiar, además de demostrar que está ajustado a derecho, paga el justiprecio correspondiente y después, expropia.
Expropiar por "mis pistolas" y pagar el valor de lo expropiado dentro de 10 años, tiene un nombre: ROBO.
Valoració:1menosmas
Per Mascaró de S. Llodrà, fa 5 dies
N'hi ha que pareix que no vos assabenteu o no voleu assabentar-vos mai de com funciona el món. Segurament per a qualcuns suposa massa esforç.

D'entrar sense autorització dins d'un habitatge habitat, sigui residència permanent o segona residència o residència no habitual, se'n diu violació de domicili.

Entrar dins d'un habitatge buit, sense que ningú hi habiti i que no constitueix una llar, sovint sense altes de subministraments d'aigua, electricitat... aleshores és una usurpació, un delicte diferent segons la legislació espanyola vigent.

Pens que l'expropiació de pisos buits" que proposen de fa temps qualcuns partits i associacions, independentment que s'hi estigui d'acord o no, i de com es faria la llei o norma, es refereix a habitatges buits per exemple, expropiats, pisos buits propietat de bancs (els quals sovint no tenen pressa en recuperar pisos usurpats, fins i tot la propietat bancària no se n'assabenta fins que qualque veïnat els avisa), pisos propietat de Sareb (una "entitat privada" amb 45% de capital públic), grans empreses amb gran nombre de propietats immobiliàries, ço és "grans tenidors", que fan negoci i especulen amb un bé necessari, de primera necessitat per a les persones, viure en una llar digna, un dret protegit (solament en teoria) per l'article 47 de la sacra constitució espanyola.

Una altra cosa diferent son habitatges buits, per exemple que ha heretat qualcú o qualcuna família o diversos propietaris, i temporalment encara no en saben que fer, llogar-lo, anar-hi a viure, vendre'l, o habitatges buits pendents de fer-ne reformes etc.

Tot això agreujat per pertànyer a un estat amb lleis no adaptades al nostre temps i amb unes polítiques nefastes, de fa decennis, en qüestió d'habitatge assequible i d'habitatge social o protegit.
Valoració:4menosmas
Per Pst, fa 5 dies
PP i VOX governant contra el poble
Valoració:7menosmas
Per arruix gomasio, fa 6 dies
Hay que empezar por el de la Gómez.
¿Esta miembra, está en sus cabales?. Para los comunistas expropiar significa lisa y llanamente robar.
Valoració:-4menosmas
Per Fabelet, fa 6 dies
"Unides Podem", un partit sempre tan generós, amb les coses dels altres.

No dubto que hi pot haver casos en què sigui justificada l'expropiació d'un habitatge, però expropiar habitatges buits pel fet d'estar buits -sense escoltar les raons del propietari- només ho pot proposar gent d'una frivolitat que fa feredat.

Els avantatges de la propietat privada han demostrat, en la història, ser molt superiors als seus inconvenients.

Ves per on, Vox supera Unides Podem en bon judici i en coneixement de la realitat de les coses.
Valoració:-5menosmas
Per De Asprer, fa 6 dies
La propietat privada no es toca. Ni expropiació ni ocupas!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente