muy nuboso
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

MÉS critica l'ampliació de la Via de Cintura i acusa el PP d'apostar per omplir de cotxes i fum les carreteres de Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha rebutjat la intenció del departament insular de Mobilitat i Carreteres d'afegir un carril més a la Via de Cintura. Alzamora assegura que el projecte «suposa tornar a un model antiquat, allunyat de la realitat, i que només traslladarà els embossos d’un punt a un altre».

L'ecosobiranista ha mostrat preocupació per la «dèria malaltissa del PP de continuar omplint de cotxes i fum les carreteres de Mallorca» i ha insistit en què totes les propostes en matèria de mobilitat anunciades fins ara només contemplen facilitats per incrementar l'ús del vehicle privat. Alzamora ha recordat que a aquesta mesura cal afegir-li l’intent de suprimir el carril Bus-VAO, la construcció del segon cinturó de Palma o el rebuig dels fons europeus per posar en marxa un tramvia que connectés Palma amb l’aeroport.

Ha matisat que «la millora de la mobilitat passa inexorablement per assumir les competències en matèria de transport terrestre, només d'aquesta manera el Consell podrà dissenyar i executar de manera ordenada i global un sistema públic de transport que integri, a més, la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca», ha reclamat Alzamora.

«L'ampliació de la xarxa viària crea una demanda induïda i provoca un efecte crida per a utilitzar el vehicle privat. El PP deixa clar quin és el seu model: més cotxes, més trànsit i més contaminació» ha assegurat el conseller de MÉS. Alzamora ha tornat a reclamar «un transport públic regular i de qualitat durant tot l'any que no estigui pensat només pels turistes i que sigui una alternativa real per a la població resident a l'illa», ha sentenciat el portaveu.

Alzamora també ha criticat l'elevat cost que suposaran les obres d'ampliació de la Via de Cintura. Ha considerat que es tracta d'una «obra faraònica», i ha recordat que la ronda d'Artà demanava una despesa de 5.300 euros per cada metre de carretera construït. «La quantitat desproporcionada que el Consell de Mallorca destinarà a materialitzar el projecte implicarà, en aquest cas, un increment 25 vegades superior», ha estimat. «Aquests 800 metres van pel camí de convertir-se en un nou túnel de Sóller, i ja sabem com va acabar», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa 15 dies
Fer o ampliar carreteres per millorar el trànsit és com aixamplar el cinturó per enmagrir. Tindrem més cotxes encara.
Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa 16 dies
Els quintacolumnistes, quan hi ha una bona proposta de les esquerres, sempre troben pedres en el lleu i si no retreuen fets passats del qui les proposa per tal d’evitar fer pinya en contra de les males propostes del enemic.
Valoració:-6menosmas
Per Maikel, fa 16 dies
Quin desastre de partit: prometem i després, quan governen, fan just el contrari... Perden milers de votants i s'en toquen els 🥚🥚. I són expulsats del Govern Balear després de fer el ridícul 8 anys. Esper que els pares fundadors: Serra, Sampol, Morro & Ferrà, etc. posin algun dia una mica d'ordre a aquesta xaranga d'estalinistes que només fan 2 coses: propaganda barata i cobrar cada mes.
Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa 16 dies
L'any passat tenguérem 41 morts i milers d’accidents de conseqüències greus per accidents a les carreteres de les Illes Balears.
No estaven aturats per els embossos a les autopistes i la major part dels morts no disposaven d'alternativa efectiva de transport públic per el seus desplaçaments.
No convindria canviar el discurs i fer alguna cosa en contra d’aquesta carnisseria provocada pels desplaçaments massius en cotxe i copiar un poc més la planificació dels països més civilitzats d'Europa ?
Valoració:0menosmas
Per Fracàs, fa 16 dies
Els que anaven errats no canvien d'opinió, simplement passa que quan estan a l'oposició fan el paper que el manual del costum polític diu que els correspon.
Valoració:2menosmas
Per Mètric, fa 16 dies
Aquesta no és la solució! Els embussos continuaran igualment!
Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa 16 dies
Sols els idiotes s'irriten o lamenten que els que anaven errats canviïn d'opinió.
Valoració:-7menosmas
Per autitos, fa 17 dies
Alzamora: ¿Qué clase de autito tienes tú, tu mujer o tus hijos?. Seguro, seguro que alguna cosita tenéis.
¡A que sí!
Valoració:2menosmas
Per Fracàs, fa 17 dies
L'autopista de Campos que construíreu, per exemple. Quan governau desmentiu la propaganda que feis estant en l'oposició, més que res teòrica.
Valoració:5menosmas
Per licordenou, fa 17 dies
Per fi, ara han trobat una cosa que va fer millor el pacte. Així anau bé. En aquest tema almenys teniu coherència i credibilitat. Potser no és un tema guanyador, però almenys no és xerrar del que vosaltres vàreu fer pitjor. O espera, Autopista a Campos.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente