cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

MÉS i Progreso en Verde exigeixen la substitució immediata de les galeres amb cavalls per vehicles elèctrics a Palma

Neus Truyol, portaveu de MÉS per Palma, i Guillem Amengual, president de Progreso en Verde, han denunciat el patiment innecessari dels cavalls que arrosseguen les galeres a la ciutat. Han reclamat al batle Jaime Martínez i al regidor de Benestar Animal, Llorenç Bauzà, que actuïn immediatament per substituir aquestes galeres per vehicles elèctrics.

«Palma no pot ser l'última ciutat en perpetuar aquesta pràctica arcaica i cruel», ha declarat Truyol, remarcant que la modernitat i el benestar animal haurien de ser prioritats per al govern municipal. MÉS ja havia impulsat mesures per protegir els cavalls, com la prohibició del servei en alertes d'altes temperatures i la intensificació de les inspeccions a galeristes.

Amengual ha subratllat que la substitució de les galeres amb cavalls és una reivindicació històrica per acabar amb anys d'abusos. «Si el PP i VOX no volen protegir els cavalls, demanam quina és la seva alternativa per acabar amb aquest anacronisme», ha afirmat.

MÉS per Palma proposa al Ple Municipal una transició cap a galeres elèctriques, així com reformes normatives per assegurar el benestar animal i la retirada de llicències per infraccions greus. Tot i que el 2022 ja es va aprovar aquesta transició, encara no s'ha aplicat, i Truyol ha reclamat acció urgent per posar fi a aquesta crueltat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què diu?, fa devers 2 hores
Hi ha per quedar astorats. Com així no ho feren quan governaven, primer amb en Noguera de batle i després amb n'Hila? Aquesta regidora, na Truyol, està sobrepassada per la realitat.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente