algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Memòria de Mallorca proposa que es nomeni Pilar Sánchez Llabrés Filla Il·lustre de Palma

234611

L'associació Memòria de Mallorca ha registrat una petició a l'Ajuntament de Palma perquè declari la militant socialista i feminista Pilar Sánchez Llabrés, que va ser assassinada el 1936, Filla Il·lustre de la ciutat.

Nascuda a Palma el 1903, el setembre del 1936 va ser detenguda, violada i assassinada per un grup de falangistes. El seu cos va aparèixer a Sencelles.

El 2022, el Govern va instal·lar al seu barri una llamborda de la memòria. El 2018 i el 2020 es varen excavar diverses fosses a Sencelles per a intentar trobar les seves restes, però fins ara no han estat localitzades.

L'associació assenyala que Pilar Sánchez va ser una dona que va defensar els valors democràtics, els drets laborals i els drets de les dones i que en va ser un exemple per a la ciutat: «Va pagar amb la seva vida haver-se significat i manifestat per aquests principis que són bàsics en un estat de dret, i per això el feixisme la va assassinar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Trenet, fa devers 4 hores
Arruix:
No. Em referesc a Mallorca, no a Menorca. A l'illa germana hi hagueren desastres dels dos bàndols. A Mallorca només d'un. A Menorca la repressió va durar molt de temps.
Caldrà aclarir el que va passar. A Europa van fer els deures. Amb excepció dels Balcans on fa trenta anys la història es repetí. Els vostres exabruptes estan en la línea dels Balcans.
I així no hi haurà pau.
Valoració:0menosmas
Per arruix, fa devers 15 hores
Trenet.- Supongo que te refieres a un tal H. Quiñones y un barco que estaba en el puerto de Mahón.
Esta señora no hizo nada de nada para la ciudad de Palma. Se encontró con unos hijos de puta vestidos de mamarrachos. Otros vestidos de otra manera, hicieron barbaridades iguales o peores.
Ya está bien. Con unos y otros esta maldita guerra incivil no terminará nunca. Hasta el pequeñito de las gafitas habla de... Franco en sede parlamentaria.
Lee un poquito.
Valoració:-10menosmas
Per Trenet, fa devers 20 hores
Sr de Asprer.
Estam parlant de Mallorca. No d'altres costats. Aquí, una colla de impresentables es lliuraren a una matança inaudita. Mentre els mallorquins no aclarim que i perquè va passar no hi haurà pau.
Valoració:6menosmas
Per De Asprer, fa devers 21 hores
Moltes persones han mort en el anonimat defensant els drets basics. A tots dos costats. Como deia mo mare ... nomes es pot tenir pau passant pagina i no obrint ferides.
Ya es hora de pensar en els vius ...
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente