Un altre ajornament de l'entrada en vigor dels 'imposts verds'; ara fins a l'any que ve
Els responsables de l'àmbit econòmic del Govern ajornaren per a la tardor l'entrada en vigor dels anomenats 'imposts verds' tot just abans de tancar l'anterior curs polític. Ara que el pròxim està a punt de començar coneixem que aquests tributs que han aixecat molta polsaguera entre empresaris i consumidors afectats no es posaran en marxa de manera efectiva fins al 2014.
El petit comerç alena
La complicada situació que travessen els comerços de les Balears s'ha alleugerit una mica durant el passat mes d'abril, en el qual l'Arxipèlag experimentà la major pujada de vendes del sector en el marc estatal, amb un punt més pel que fa al mateix mes de 2012.
L’agonia del petit comerç
Un dels sectors que pateix amb més duresa l'actual crisi econòmica és el petit comerç. En els darrers anys n'han tancat moltíssims, alguns amb una tradició de generacions, i s'han perdut molts de llocs de feina.
El petit i mitjà comerç de Palma, un malalt a punt d’ingressar a l’UCI
Fa gairebé un any que Pimeco reclama al Consell de Mallorca l'elaboració d'un pla director sectorial d'equipaments comercials de Mallorca per tal de posar ordre al territori en l'àmbit comercial. La manca de regulació afecta especialment Palma, on està previst que s'implantin 174.000 metres quadrats de noves grans superfícies a llocs com el Coll d'en Rabassa, les Fontanelles o Cas Pastor. No només Pimeco ha demanat un poc d'ordre, sinó que el Parlament també instà a elaborar el pla director, que mai no arriba. "És una lluita que tenim des de l'agost del 2012", assenyala Bernat Coll, president de la patronal. "El Consell sempre surt amb l'excusa que no hi ha recursos ni tècnics per elaborar el pla. L'agonia del petit comerç
Els negocis podran fer obres i obrir sense necessitat de llicència
La nova llei vol facilitar l’obertura de negocis a les Balears. Foto: T. Ayuga. Els negocis de Balears podran fer obres (que no siguin estructurals) i iniciar la seva activitat sense haver de demanar llicència d'obres i llicència d'activitats. Bastarà amb una declaració responsable dels promotors. Així ho contempla el projecte de llei d'activitats aprovat ahir en Consell de Govern i que ara haurà d'aprovar el Parlament. Un projecte que, segons l'Executiu és "pioner" i que pretén "dinamitzar l'economia". La principal novetat de la llei és que serà la primera de l'Estat en unificar els expedients d'obres i d'activitats en un de sol.
El 91% del petit comerç mallorquí no millorà les seves vendes el passat mes de febrer
El 91% dels petits i mitjans comerciants de Mallorca no aconseguiren millorar les vendes registrades el gener durant el passat mes de febrer, segons expliquen els resultats d'un baròmetre que Pimeco ha realitzat entre els comerços de la confecció, el calçat i els complements de l'Illa.
El comerç mallorquí ha perdut un 19% des de l’inici de la crisi
Els comerciants auguren un 2013 difícil i esperen que sigui un punt d’inflexió. Foto: Arxiu. La mala situació econòmica asfixia el petit i mitjà comerç de Mallorca. Segons l'informe anual de Pimeco, d'ençà que ha començat la crisi els comerciants han perdut prop del 19% del volum de vendes, i els pronòstics per als dos primers trimestres de 2013 no són gaire més encoratjadors. Segons les dades de la patronal, en el 2012 els minoristes varen tenir un volum de negoci de 3.004 milions d'euros, xifra que suposa uns 101 milions menys que el 2011, quan s'assoliren els 3.105 millons de negoci. Ara bé, si es compara amb el 2007, quan s'inicià la caiguda en picat del sector, les dades encara són més alarmants. Aquell any el volum de negoci fou de 3.700 milions, nombre que implica que en sis anys s'han perdut 296 milions, el 18,8%.
La 'barra lliure' de rebaixes fa vendre menys a quasi 7 de cada 10 petits comerços
Els grans descomptes no han fructificat, de moment, com un reclam vàlid a l'hora d'incrementar les vendes. Foto: M.À.C. El 68% dels comerciants minoristes de Mallorca assegura que ha venut menys durant la primera setmana de rebaixes liberalitzades, del 7 al 13 de gener, pel que fa al mateix període de l'any passat. , segons ha informat la Patronal del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco). La patronal assegura, a més, que el canvi normatiu de les rebaixes ha provocat una situació de "desconcert i incertesa". Segons un baròmetre que els representants dels petits comerciants han realitzat entre els negocis de la confecció, el calçat i els complements de l'illa, just un "8% del comerç tradicional mallorquí" ha millorat el seu inici de rebaixes si ho comparem a l'any passat.
Rebaixes arreu
Grans i petits comerços ja tenen penjat el cartell de rebaixes. Malgrat la liberalització, la majoria de franquícies i grans operadors de les Balears han optat per començar les d'hivern el 7 de gener, com és habitual. A més, molts petits i mitjans també les començaren ahir. Això no obstant, el darrer mes són molts els establiments que ja han fet ofertes i promocions per atreure clients en el marc de la campanya de Nadal. D'altra banda, la nova normativa estatal estableix que a partir d'enguany les botigues poden fer rebaixes en qualsevol període de l'any, per la qual cosa el 2 de gener molts establiments ja en penjaren el cartell.
“Desconcert” dels clients en les primeres rebaixes de l’any
Molts comerços de Palma ja penjaren ahir el cartell de "rebaixes", un fet novedós que provocà el "desconcert general" entre els clients, segons les patronals del petit i mitjà comerç Pimeco i Afedeco. I és que a partir d'enguany els establiments poden oferir els descomptes quan vulguin, d'acord amb la nova normativa estatal que ha entrat en vigor just fa dos dies. D'aquesta manera, desapareixen les tradicionals rebaixes d'hivern que, per norma, començaven dia 7 de gener i que molta de gent esperava. Aquesta mesura no agrada al petit i mitjà comerç, que la qualificà ahir de "desgavell innecessari". Per això, proposaran un "acord general" que determini l'inici del període de rebaixes d'hivern a Mallorca.
Les patronals del comerç diuen que les rebaixes liberalitzades són un «desgavell»
Les patronals del comerç Afedeco i Pimeco han acusat aquest dimecres el Govern balear de «provocar un desgavell totalment innecessari» acatant la liberalització del període de rebaixes imposada per l'Executiu de Rajoy, i han anunciat que reclamaran un «acord general» del sector per a aquest nou any a Mallorca. Ambdues patronals han reclamat en un comunicat que els representants dels diversos comerços de Mallorca siguin qui estableixin, segons les necessitats dels seus clients, quan comencen les rebaixes d'hivern, i no ho faci «una normativa d'àmbit estatal», que té a veure poc amb el comportament de la població de l'illa, afirmen. Afedeco i Pimeco han lamentat que el primer dia en el que els comerciants podien fer rebaixes s'hagi caracteritzat pel «desconcert general dels clients».
El petit comerç ha perdut enguany 120 milions en vendes
El president de Pimeco, Bernat Coll, ha advertit aquest dilluns que enguany els comerços tancaran «amb 120 milions menys» de beneficis que la xifra amb la qual ho feren el 2011, i aquell any, ja s'havien reduït en 47 milions d'euros pel que fa a un any abans.
El petit comerç surt encès d'una trobada amb el vicepresident Aguiló
Els dos representants dels empresaris del comerç, a una anterior trobada a la seu de la vicepresidència econòmica. La Federació d'Empresaris de Comerç de Balears (Afedeco) i l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) han avançat avui una passa més cap al desacord i el conflicte que fa temps que mantenen amb la vicepresidència econòmica del Govern, i en concret amb el seu titular, Josep Ignasi Aguiló. Els representants dels comerciants han mantingut avui una trobada amb Aguiló, per a conèixer amb més detall els pressuposts i els nous imposts que afecten la seva activitat, i el seu resultat no es pot dir que hagi estat del tot fructífer, en bona part per la controvèrsia generada fa temps al voltant de la implantació de noves grans superfícies a les Illes. En aquest context, els empresaris han assegurat sentir-se «enganyats» i «decebuts».
El PP valida una llei del comerç que just els acontenta a ells
El Parlament ha donat validesa amb els 32 vots favorables del PP al Decret Llei d'ordenació de l'activitat comercial de Balears, el qual ha comptat amb l'oposició del PSIB i PSM-IV-ExM, així com de la patronal, els sindicats i les associacions de consumidors, que estan en contra d'aquesta normativa perquè "trenca el consens existent i està encaminada a afavorir les grans superfícies".
El comerç du al carrer el rebuig a la gestió del PP
La marxa anà des de la plaça de Cort fins a Vicepresidència econòmica.Foto: M.À.C. Poc més de 300 persones sortiren ahir al carrer per rebutjar la política comercial del Govern de José Ramón Bauzá. A la marxa, convocada per les patronals del petit i mitjà comerç, Pimeco i Afedeco, hi foren presents la plana major de PSM-IV-ExM, amb Biel Barceló al capdavant; el president de CxI, Josep Melià; i del líder d'UGT a les Illes, Lorenzo Bravo. També hi participaren les associacions de consumidors, les estacions de servei i expresidents de les patronals convocants. Els empresaris del comerç no sortien al carrer des de principis dels anys noranta, per la qual cosa els presidents de Pimeco, Bernat Coll, i Afedeco, Bartomeu Servera, qualificaren d'èxit la concentració.
Els comerciants es concentren avui contra el Govern
Les patronals del petit i mitjà comerç Pimeco i Afedeco, el Col·legi d'Agents Comercials, l'Associació d'estacions de serveis i les associacions de consumidors La Defensa i Facua convoquen avui horabaixa, a les vuit, una concentració a la plaça de Cort en contra de la política del Govern. Després de la protesta, duran un text amb les seves queixes a la Vicepresidència Econòmica. Les patronals, a més, avisaven ahir que, si el president continua sense escoltar-les, estan disposades a arribar a fer un locaut o tancament patronal. Acusen l'Executiu d'afavorir just les grans superfícies comercials i de perjudicar el principal teixit econòmic de les Illes Balears.
El petit comerç crida més de 4.000 associats a la mobilització
Des de l’inici de la crisi econòmica hi ha hagut un degoteig constant de tancament de comerços.Foto: Arxiu. Les patronals del petit i mitjà comerç, Pimeco i Afedeco, han mobilitzat els associats en les darreres setmanes perquè acudeixin a la concentració de dimarts, dia 30, a la plaça de Cort en contra de les mesures del Govern en política comercial. Les dues patronals -una adscrita a Pimem i l'altra a CAEB- han enviat més de 4.000 cartells i manifests als associats per informar-los de la protesta. Pimeco té 19 associacions a Palma i 25 a la Part Forana, a més de quatre sectorials (ferreters, petits cellers, papereries i perruqueries canines). De la seva banda, Afedeco aglutina 26 entitats de diferents sectors, des de centres d'estètica fins a magatzems de material de construcció.
Rebuig de les grans superfícies al nou impost del Govern
La Patronal i el Govern encara no han acabat de negociar el nou impost.Foto: Arxiu. La política comercial del Govern no agrada ni a grans ni a petits. L'anunci de Vicepresidència Econòmica d'un nou impost ecològic que gravarà les grans superfícies, que també afectarà les cadenes de supermercats, ha provocat el rebuig del sector. La Patronal de les grans empreses de distribució (ANGED) no va fer ahir cap valoració oficial respecte d'aquesta qüestió, però fonts d'aquestes superfícies manifestaren el seu malestar. De moment, el Govern no ha especificat els detalls del nou impost, ja que encara se'n negocien diferents aspectes. La coalició demana el cap d'Aguiló i Pacheco per la seva política amb el comerç
Les patronals del comerç criden a una concentració dia 30 d'octubre
Les patronals Afedeco i Pimeco han convocat una concentració d'empresaris del comerç de Mallorca per al pròxim dimarts, dia 30 d'octubre, a les 20.00 hores, davant l'Ajuntament de Palma en contra de les polítiques comercials del Govern, les quals "han donat carta blanca a les grans superfícies", segons han criticat.
Fracàs entre Govern i comerciants després de no assolir cap acord
Les relacions entre les patronals del petit i mitjà comerç i el Govern no quallen. La reunió d'ahir horabaixa a tres bandes (patronals, Govern i Consell) fou un fracàs, segons els presidents de Pimeco, Bernat Coll, i Afedeco, Bartomeu Servera, de la qual sortiren "decebuts". La d'ahir fou la tercera trobada en poc més d'una setmana i els comerciants esperaven alguna proposta "que no arriba". "No ens poden convocar només per dir que estudien les nostres demandes", lamentà Servera, qui sentí que des de l'Executiu "es riuen" d'ells. En la reunió de dilluns, Pimeco i Afedeco sol·licitaren una suspensió cautelar de llicències a grans superfícies mentre el Consell de Mallorca elabora un pla sectorial d'equipaments comercials per equilibrar l'existència de grans i petits.
El petit comerç vol una moratòria de grans superfícies
Afedeco i Pimeco no volen una proliferació de grans superfícies allunyades del centre urbà, com el cas de Bauhaus (foto). Foto: M.À. C. Les patronals del petit i mitjà comerç volen una suspensió temporal de llicències -o bé una moratòria- per a les grans superfícies mentre el Consell de Mallorca elabori un pla sectorial d'equipaments comercials. Així ho traslladaren ahir els presidents de Pimeco i Afedeco, Bernat Coll i Bartomeu Servera, respectivament, al vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, i a la secretària autonòmica de Promoció Empresarial, Lourdes Cardona. El Govern i el petit comerç es tornaren a reunir ahir durant prop de dues hores per intentar acostar posicionaments, després d'una primera trobada dilluns de la setaman passada. De moment, però, no hi ha acord, malgrat la voluntat d'ambdues parts de continuar negociant.
El Consell elimina les ajudes al comerç per retolar en català
El comerç ha quedat sense ajudes per retolar en català. El Consell de Mallorca ha eliminat aquesta partida des que el governa l'equip de Maria Salom (PP). L'any 2011 s'eliminà la convocatòria i enguany ja no s'ha convocada. A banda de per als rètols, els comerços rebien subvencions per a etiquetatge de bosses i altre tipus de material.
30-O: Concentració del petit comerç contra la política del Govern
El proper 30 d'octubre les patronals del petit i mitjà comerç de Mallorca han convocat una concentració en contra de la política comercial del Govern balear. Així ho acordaren ahir les juntes directives de Pimeco i Afedeco, convocants de la protesta. Des de principi de legislatura, les relacions entre l'Executiu i, en concret, el director general de Comerç, César Nuño Pacheco, i els responsables de Pimeco i Afedeco no són bones. Els presidents d'ambdues patronals han expressat les seves queixes al llarg del mandat i el 27 de setembre passat escenificaren les seves desavinences abandonat la mesa del Consell Assessor de Comerç.
Aguiló s’acosta al petit comerç sense el director general del sector
Coll i Servera abandonaren la mesa del Consell Assessor de Comerç. Foto:Arxiu. El Govern vol llimar les diferències amb les patronals del petit i mitjà comerç, després que el 27 de setembre abandonassin la mesa del Consell Assessor de Comerç. Per això, el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, cità els presidents de Pimeco, Bernat Coll, i Afedeco, Bartomeu Servera, per intentar acostar posicionaments. L'Executiu, però, no informà els mitjans d'aquesta trobada, en la qual no hi hagué el director general de Comerç, César Nuño Pacheco, de qui el petit i mitjà comerç n'ha demanat el cessament. La reunió fou "de cortesia i cordial", ja que no s'assolí cap tipus d'acord. Les patronals exposaren una vegada més les seves inquietuds a Aguiló, qui els escoltà i els tornà a citar per a la propera setmana.
Aguiló assegura que fan una política "especialment sensata amb el comerç"
El vicepresident econòmic manté que el seu equip ha obert un diàleg "intens" amb les patronals del comerç petit i mitjà. El vicepresident econòmic de Promoció Empresarial i Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que la política que el Govern duu a terme en matèria de comerç és "especialment sensata", com a resultat de la convicció que aquest sector és "un dels pilars de l'economia balear". En resposta a una pregunta parlamentària, Aguiló ha destacat que les mesures que l'Executiu balear està emprenent en aquest sentit estan dirigides a aconseguir seguretat jurídica, i a "mantenir l'equilibri entre els grans i els petits comerços". Aguiló s'acosta al petit comerç sense el director general del sector
El comerç de Palma alenà el setembre, mentre a la resta de l'illa continuen les pèrdues
El petit i mitjà comerç de Mallorca va viure una situació ambivalent el passat mes de setembre, pel que fa a la seva activitat. Segons un baròmetre de PIMECO publicat avui, la dada global de l'activitat del sector creixé un 24,3 % aquell mes, respecte al mateix de l'any anterior, el considerat com el 'pitjor' des que va començar la crisi. Així i tot, la conjuntura és més bona pels comerços de Palma, on augmenten les vendes. Els de la resta de localitats de l'illa segueixen en caiguda.
El petit i mitjà comerç planta el Govern
Govern i petit comerç de Balears han trencat les relacions; almanco, de moment. Els representants de les patronals del petit i mitjà comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera s'aixecaren ahir de la taula del Consell Assessor de Comerç. Secundaren la protesta els membres de CCOO, UGT i USO. Denuncien l'actitud del director general de Comerç, César Nuño Pacheco, per qui no se senten representats. Els presidents d'Afedeco i Pimeco, Bartomeu Servera i Bernat Coll, respectivament, lliuraren un manifest als responsables polítics a la trobada d'ahir, encapçalada pel vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, màxim responsable de la política comercial de l'Executiu. Es queixen de "no tenir suport" de l'Executiu al petit i mitjà comerç.
El comerç s’aixeca
L'escalada de la tensió entre el Govern Bauzá i Pimeco i Afedeco va viure ahir un capítol més amb l'aixecada de la cadira de les dues patronals en el Consell Assesor de Comerç...
Els comerços s’enfonsen
La situació que viu el petit i mitjà comerç balear és dramàtica. Els empresaris no poden suportar l'abús impositiu cada cop més desfermat, la desmoralització al carrer amb pèrdua imparable de clients i les pèssimes perspectives de futur.
El Govern crearà un impost per a grans establiments comercials
El nou impost per a grans superfícies entrarà en vigor l’any 2013. Foto: Arxiu. El Govern crearà un nou impost que gravarà els grans establiments comercials. Vicepresidència està elaborant l'esborrany d'una llei per crear aquest tribut, que el Govern defineix com a mediambiental. Des de l'Executiu s'insisteix també a assenyalar que els doblers recaptats es destinaran íntegrament a polítiques socials. Es pretenen recaptar al voltant de 9 milions d'euros anuals. La realitat és que l'equip del vicepresident Pep Ignasi Aguiló està negociant ara mateix amb el sector.
El petit i mitjà comerç, dolgut per no ser convidat a la reunió amb el ministre Soria
L'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha qualificat d'"error majúscul" el fet que cap representant del comerç minorista de les Balears no hagi estat convidat a reunir-se aquest dimarts amb el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que avui visita les Illes.
“L’actual política farà desaparèixer el petit comerç en dos anys”
Bartomeu Servera és el president de la patronal Afedeco, adscrita a CAEB, i està especialment preocupat pel futur del petit i mitjà comerç. Afirma que les actuals polítiques comercials, tant del Govern central com de l’autonòmic, han provocat cert malestar entre el sector, "especialment danyat per la situació econòmica i la crisi de demanda que s’ha produït". Servera entén que l'Executiu s'ha oblidat del sector que ell representa i per això critica que "durant la campanya electoral tots els polítics s'omplen la boca parlant de les petites i mitjanes empreses i de la importància que tenen per a l'economia estatal" i una vegada guanyades les elecciones ja no pensen en ells.
Les vendes del comerç minorista no milloren en temporada alta
Les vendes continuen a la baixa, concretament al sector del comerç minorista de Mallorca. Així ho indica el seu volum de negoci, que disminuí el maig uns 3 milions d'euros respecte al mateix mes de l'any anterior, amb 262 milions
Només un 5% dels comerços de Palma obre els diumenges
Els turistes que passegen per Jaume III es troben amb manco de la meitat de les botigues obertes, tot i la desregulació dels horaris. Foto: M.À.C. Només el 5% del petit comerç obre els diumenges a Palma. Aquest és el balanç provisional de la campanya de liberalització del sector comercial, que anul·là l'obligatorietat de respectar la jornada dominical com a dia de descans. Per Bernat Coll, president de Pimeco (una de les dues entitats que agrupa el petit comerç palmesà), "l'aposta per tenir oberta la ciutat els diumenges no només ha de recaure en les botigues, sinó també en l'oferta d'oci que l'Ajuntament proposi per animar el centre".
El petit comerç carrega contra l’Executiu
Patrocinadors privats i comerciants presentaren ahir la iniciativa “Una primavera de regals”. Foto: D. Amengual. El petit comerç mostrà ahir malestar amb el Govern de José Ramón Bauzá i, en concret, amb el director general de Comerç César Nuño Pacheco. Els presidents de les patronals Pimeco i Afedeco, Bernat Coll i Bartomeu Servera, foren especialment crítics amb els dirigents autonòmics durant la presentació de la campanya "Una primavera de regals", per dinamitzar el comerç local i impulsada per la Fundació Ibi Comerç. Es tracta de la primera iniciativa que no gaudeix de cap tipus de suport públic i que es du a terme únicament amb la col·laboració de patrocinadors privats. "Sabem que serà complicat, però volem demostrar que el petit comerç vol tirar endavant", manifestà Coll. En línies similars es pronuncià Servera, per qui "és absurd esperar l'Administració". Per això, aposta per mirar al futur "sense comptar amb l'ajut públic".
Comerciants i restauradors cataloguen d'èxit l'obertura en festiu del centre de Palma
Els principals representants de les empreses del comerç i de la restauració del centre de Palma consideren un èxit l'obertura de diumenges i dies festius a Ciutat, després de valorar l'activitat del primer cap de setmana del mes i el pont de Setmana Santa.
Diumenge comença a Palma l'obertura dels comerços en dia festiu
Durant la temporada alta, els comerços de la ciutat antiga de Palma podran obrir els diumenges i els festius. Foto: P. Pellicer. El president del Govern, José Ramón Bauzá, i el batle de Palma, Mateu Isern, han opinat aquest dilluns que l'obertura en diumenges i dies festius dels comerços situats entre les Avingudes i el Passeig de Mallorca i el Marítim aconseguirà que la Palma "deixi de ser una ciutat tancada" i que competirà amb altres capitals com ciutats de 'city break' i sigui una "oportunitat" perquè els turistes vinguin "en caps de setmana llargs". Després de reunir-se per acordar la declaració del centre de la ciutat com a zona de gran afluència turística, ambdós dirigents han explicat que aquesta iniciativa començarà diumenge vinent i es prolongarà fins al 31 d'octubre, i que la declaració és de l'1 d'abril fins a finals d'octubre.
El Constitucional capola les competències en comerç
La llei no permetia obrir més de dotze hores diàries en un article ara declarat anticonstitucional. Foto: Pere Bota El Tribunal Constitucional ha mutilat la Llei de comerç de 15 de juny del 2001. Pere Sampol, aleshores vicepresident del primer Govern de Francesc Antich, impulsà la Llei d'ordenació de l'activitat comercial a les Illes Balears, amb la intenció de regular un sector vital en el teixit empresarial. La sentència del Constitucional és transcendental pel desenvolupament de l'estat autonòmic. Suposa una regressió molt important dins l'àmbit competencial. Atribueix a l'Estat funcions que tant les Illes Balears com moltes altres comunitat autònomes s'havien atribuït. En aquest sentit, la sentència es pot interpretar com a recentralitzadora. La competència de comerç interior està transferida a les Illes Balears, però el Tribunal Constitucional, en nom de la lliure competència o la regulació de l'estructura i organització econòmica, limita moltíssim les atribucions de l'Executiu balear. Així, per posar-ne un sol exemple, el Constitucional diu que el Govern no pot regular el nombre d'hores diàries que pot tenir obert un establiment comercial.
Els comerços del centre de Palma podran obrir els diumenges entre abril i octubre
L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que demanaran al Govern que declari el centre de la ciutat com a zona de gran afluència turística, amb la qual cosa es permetrà a tots els comerços del centre de la ciutat que puguin obrir els diumenges entre els mesos d'abril i octubre.
El Govern vol barra lliure als comerços del centre de Palma
El Govern balear proposà ahir, per primer pic de manera oficial, declarar el centre de Palma com a zona d'especial interès turístic, la qual cosa permetria la liberalització total d'horaris comercials en aquesta àrea i, per tant, que els establiments poguessin obrir en diumenge. La proposta, que s'oficialitzà en la reunió del Consell Assessor de Comerç, no congregà suports més enllà del de les grans superfícies comercials i, en canvi, aixecà reticències en la resta, sobretot en la patronal del petit comerç (Pimeco), que s'hi oposa frontalment.
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- El Col·legi Pedro Poveda celebra la vintena edició del seu Certamen Literari
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona