Els veïns de Blanquerna no estan satisfets amb el resultat de les obres
Els veïns de Blanquerna no estan del tot satisfets amb les obres de l'eix cívic. La causa principal és la falta de senyalització del carrer, ja que segons ells no es distingeixen les voreres del carril per a trànsit rodat. A la zona es poden veure diàriament persones que travessen sense mirar. Ells comenten que el carrer és per a vianants, però els conductors diuen el contrari. Fani Coll, la dependenta del quiosc, explica que fa més de sis mesos que s'hi han acabat les obres i els veïns de Blanquerna encara "no saben si el carril és per a vianants o no ho és". Així mateix, recalca que arran d'aquest "dilema no resolt" hi haurà molts accidents a causa de la "poca senyalització". Aurora Miró, la propietària de la joieria Forteza situada a Blanquerna, afirma que l'Ajuntament de Palma ha oblidat el carrer després de fer-lo, perquè està "molt brut". Això no obstant, no tot és negatiu pels veïns. La majoria opina que, encara que no estaven gaire d'acord amb aquest l'eix cívic al començament, ara els sembla que "ha millorat bastant el carrer". Les voreres són més amples i per això els bars i restaurants poden oferir una terrassa als clients, cosa que "ha beneficiat bastant el comerç", assegura Vicente Coll, que viu a la barriada.
Reconversió de la Platja de Palma
El Consorci pretén deixar sense cotxes la Platja de Palma
El pla de reconversió de la Platja de Palma pretén, en qüestions de mobilitat, donar prioritat als vianants, als ciclistes i al transport públic. El tramvia serà el mitjà de comunicació estrella i, en canvi, s'intentarà evitar l'ús del cotxe a tot l'interior de la Platja de Palma. Per això, es crearan aparcaments dissuasius i, així mateix, es facilitarà la mobilitat per l'arc exterior de la zona. Així està plantejat el pla d'ordenació de la xarxa viària i la mobilitat. Per a arribar a qualsevol punt de la Platja de Palma l'eina principal seran les vies ràpides i per traslladar-se entre diferents barriades serà millor sortir per l'autovia i tornar a entrar-hi. "Els embossos no existiran", va dir l'arquitecte que firma el pla. En canvi, la circulació transversal serà restringida.
Tensió a Fornalutx
Escridassades, insults i fins i tot escopinades i ous fou allò que els activistes d'AnimaNaturalis hagueren de suportar ahir a Fornalutx com a resposta a la performança de protesta contra el correbou que s'havia convocat al poble. L'acte consistí en el desplegament d'una pancarta contra les festes de braus i en la simulació d'un correbou amb un home mig despullat i tenyit de bru que estava fermat amb cordes que aguantaven altres membres del col·lectiu. Mentrestant, es deien consignes per aturar les festes amb animals, com la que la primera setmana de setembre es du a terme a Fornalutx i que és la darrera de les seves característiques que queda a Mallorca. Durant l'esdeveniment es van arribar a viure moments de molta tensió.
Dos morts més
Dues persones van morir ahir a causa d'accidents de trànsit a les Balears, una a Mallorca i l'altra a Formentera. Així s'eleva a 42 el nombre de morts a les carreteres de les Illes enguany. El sinistre mortal registrat a Mallorca va tenir lloc al carrer Andreu Torrens de Palma. Un motorista sofrí una caiguda casual i s'estavellà contra un fanal, devers les nou del matí. L'individu va patir un traumatisme cranioencefàlic i quedà estirat al terra. Diversos testimonis auxiliaren el ferit i en donaren avís als serveis d'emergència. En aquell moment una ambulància del SAMIB passava pel lloc i va atendre la víctima, Jairo Hernan Quintero Betancur, de 44 anys, nascut a Colòmbia i amb nacionalitat espanyola.
Més feina, formació i reconversió turística, objectius d'UM-Calvià
Més feina, formació per als joves i reconversió turística. Aquestes són les prioritats de la candidata d'UM de Calvià, que fou presentada anit en un acte en què no escatimà crítiques al batle Carlos Delgago i en què li feren costat el president del partit, Josep Melià, altres membres de l'executiva i prop de 500 simpatitazants, que l'acolliren amb forts aplaudiments.
Aviat els camins seran per a tothom
La resolució "pacífica" del conflicte del Fangar ajuda, i molt, a posar remei als problemes de titularitat i de pas als reivindicats camins de la Plana i del Torrent de les Piques. L'Ajuntament de Manacor, els propietaris afectats i la Plataforma pro camins públics són a punt d'arribar a un acord que suposarà l'obertura dels senders esmentats.El del Torrent de les Piques, un dels més emblemàtics del municipi per la seva bellesa, veurà modificat un petit tram del traçat. En concret, s'evitarà que aquesta via transiti per davant les cases -amb l'objectiu de preservar la intimitat dels propietaris-, una solució que el Consistori manacorí ja aplicà fa una anys a Albocàsser i que tan bons resultats ha donat, si es té en compte que permet combinar a la perfecció el dret de pas amb el de la intimitat.Aquest camí sempre ha estat objecte de polèmica, perquè qui l'ha mantingut tancat ha estat la família Sureda de Son Macià, vinculada al PP, atès que Antoni és regidor d'Interior a l'Ajuntament de Manacor i Catalina, consellera al Consell de Mallorca. Aquest fet sempre ha estat posat en el punt de mira pel grup municipal PSM-Esquerra-Verds.
Detinguts sis membres d'una xarxa dedicada al tràfic d'heroïna
La Guàrdia Civil ha informat de la detenció, en el marc de la denominada 'operació Almenara', de sis supòsits integrants d'una organització dedicada al tràfic d'heroïna procedent de Palma amb destinació final a Madrid. Segons ha explicat la Benemérita en un comunicat, l'operació ha permès intervenir en tres escorcolls més de 800 grams d'heroïna, i com a resultat ha estat detingut M.K. La droga havia estat introduïda en el Camp de Gibraltar (Cadis) procedent de Palma el mes d'abril i la seva destinació final era Madrid.
Rosa Díez: "l'única obsessió del PSOE és mantenir-se en el poder"
Unión Progreso y Democracia (UPyD) ha elegit les Balears per iniciar un curs polític que veu "negre" perquè, segons ha explicat el seu líder i diputada en el Congrés, Rosa Díez, les Illes "conciten tots els problemes que té Espanya". En aquest sentit, Díez ha carregat a Eivissa contra l'Executiu autonòmic que dirigeix el socialista Francesc Antich, en considerar que és un reflex de la "debilitat i falta d'ambició" que, segons la seva opinió, exhibeix el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.
Moody's destaca el nivell de solvència de la Banca March
S'ha subratllat la capacitat d'absorció de potencials pèrdues de la Banca March. Foto: Grup Serra L'agència internacional de qualificació Moody's ha ratificat els arqueigs a curt i llarg termini de Banca March en el nivell 'P1' i en 'A2', respectivament, i destaca la seva solvència i la seva capacitat d'absorció de potencials pèrdues, així com la seva posició de liquiditat, va informar l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'agència atorga el nivell 'P1' a les entitats que tenen una capacitat superior per fer front als seus compromisos a curt termini, mentre que el nivell 'A2' a llarg termini correspon al nivell intermedi de la qualificació 'A' (que va de 'A1' a 'A3') i qualifica l'endeutament amb l'esmentat nivell com 'deute de grau mig-alt subjecte a baix risc de crèdit'.
Les Balears són l'única comunitat on les altes d'autònoms han superat les baixes
El nombre d'afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms (REPTA) ha crescut en el primer semestre del 2010 a les Balears en 5.153 treballadors, el que converteix a la comunitat en l'única autonomia on les altes han superat a les baixes en els primers sis mesos de l'any, segons ha informat l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). L'organització assenyala, d'aquesta manera, que les altes dels autònoms han augmentat a les illes en taxa interanual un 9,5 %, al registrar en el primer semestre de l'any 13.059 altes, davant de les 11.931 del mateix període del 2009 (1.128 més). En la mitja espanyola, les altes han crescut un 11,4 %, amb 26.851 altes més.
El documental, entre la història i la poesia
Una de les millors unions possibles entre la història i la poesia a l'hora de plasmar-se en una pantalla és el documental. Així va quedar demostrat en la programació de cinema de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, al Conflent, que coordinà el mallorquí Jaume Vidal, qui a més a més també ha estat el responsable d'organitzar els cursos de cinema, dedicats a l'Escola de Barcelona, al cinema palestí, al documental i que féu unes aportacions sobre cinema negre. Un dels moments estrella de la Univeritat d'Estiu va ser la presència del director Carles Balagué, que aprofità l'avinentesa per presentar-hi la seva pel·lícula La bomba del Liceu. Balagué (1949) va poder debatre amb els estudiants de Prada abans del film. El director de l'aclamada La casita blanca va explicar que "vaig arribar al documental després de fer pel·lícules de ficció" i assegurà que "actualment hi ha quatre o cinc directors que han fet bons documentals i tots molt diferents, amb la qual cosa el gènere no està monopolitzat".
L'escenari recupera la història robada
Fer repàs històric no és una cosa senzilla, i encara menys si hom pretén desgranar sobre l'escenari un període tant convuls com fou la Guerra Civil espanyola. La companyia La Fornal posa ara un vestit escènic al drama d'aquell alçament militar que acabà amb la vida de milers de persones. Entre els assassinats figura el batle republicà de Manacor Antoni Amer, Garanya, mort a Son Coletes el 1936 i eix clau de l'obra La història robada. La tragèdia de la família Garanya, però també de tot un poble, es conta ara a través de l'obra de La Fornal basada en el llibre de l'historiador manacorí Antoni Tugores La història robada. Vida i mort d'un batle republicà. Antoni Amer. Durant anys, Tugores ha revisat com degueren ser aquells anys a Manacor i com fou el destí final del batle Garanya. Ara bé, és una història que, malgrat sorgir d'un fet local, vol esdevenir univeral. "Defugim de qualsevol tic localista i travessam la frontera de la universalitat. És una història que pot interessar a qualsevol persona perquè té prou força per mostrar la naturalesa humana", explica el director de l'obra, Joan Gomila, que ha fet feina colze a colze amb Tugores per adaptar els fets històrics del llibre en un treball de dramatúrgia coherent i no només revisionista.
Resultats de Tercera Divisó
El Collera i la Penya Esportiva Santa Eulària empataren en el primer partit de la temporada. Els del Coll d'en Rabassa sumaren un punt davant l'equip dirigit per Luis Rueda, un dels aspirants al títol de la categoria. Ambdós conjunts mostraren un futbol molt pobre i demostraren que encara han de millorar.
Resultat de Preferent
El Platges de Calvià i l'Esporles es repartiren els punts en un típic duel de principi de temporada. La forta calor passà factura als dos conjunts. L'Esporles aconseguí l'empat durant el temps de descompte.
Comença el desafiament
El número u del món i primer favorit, el mallorquí Rafael Nadal, afronta una nova oportunitat a l'Obert dels Estats Units, que comença avui, per aconseguir aquest Grand Slam i formar part del selecte grup de tennistes que han estat capaços de guanyar els quatre títols més importants del calendari. Nadal no ha guanyat mai a Nova York i no ha pogut ni tan sols arribar a la final en les set anteriors presències al darrer gran torneig de la temporada, si bé en les dues darreres participacions va aconseguir els millors registres, atès que assolí en ambdues ocasions les semifinals. El seu rival en la primera ronda serà el rus Teimuraz Gabashvili, número 98 del món i amb el qual s'ha enfrontat dues vegades, ambdues l'any passat. El manacorí li guanyà els dos partits i sense cedir cap set. El jugador illenc, vencedor enguany de Roland Garros i de Wimbledon, tindrà com a rival principal Roger Federer, que ha recuperat el número 2 del món i que ha jugat de manera consecutiva les últimes sis finals de Nova York, encara que el 2009 perdé contra l'argentí Juan Martín del Potro.
Hutaròvitx dóna la sorpresa
El bielorús Iahueni Hutaròvitx (Française des Jeux) va sorprendre els grans velocistes de la Vuelta per apuntar-se, quedant per davant el líder, el britànic Mark Cavendish (Columbia), la segona etapa disputada entre Alcalá de Guadaira i Marbella, de 173,7 quilòmetres, en una jornada de calor que va complir el pronòstic d'arribada massiva."Hutaròvitx? És la primera vegada que sent aquest nom", va dir Óscar Freire a la meta.
Resultats Segona Divisió B
MALLORCA B 1SPORTING MAONÈS 1MALLORCA B: Yeray (2), Ximo (1), Kevin (2), Jaume (1), Ramon (1),Alberto (1), Aleix (2), Galera (-), Bardolet (1), Tejera (2) i Aridai (2). Jaime (1) per Bardolet, Herve (1) per Galera i Grasa (1) per Aleix.SPORTING MAONÈS: Moso (2), David Sánchez (2), Jeroni (2), Raúl Capó (2), Martí Noceras (2), Pedro Capó (2), Rubén (2), Moyano (2), Marcos (3), Irai (2) i Trujillo (3). Mourad (2) per Rubén i Méndez Canario (2) per Pedro Capó.
Hamilton venç i Alonso abandona
El pilot britànic de McLaren Lewis Hamilton va aconseguir la victòria en el Gran Premi de Bèlgica de Fórmula 1, en una cursa marcada per la pluja que Fernando Alonso (Ferrari) va haver d'abandonar quan anava en vuitena posició després de perdre el control del seu monoplaça a cinc voltes del final. Jaime Alguersuari (Toro Rosso) creuà la meta desè, però no sumà un nou punt en el Mundial perquè posteriorment fou sancionat amb vint segons pels comissaris. La prova va ser accidentada, el safety car hagué de sortir un parell d'ocasions i la pluja final provocà un ball de posicions en el darrer tram de la correguda. El nou líder del Mundial, Hamilton, fou qui millor va dur aquestes incidències i sumà el seu tercer triomf de l'any per davant de Webber (Red Bull), que ara és segon del campionat, i Kúbica (Renault). El Gran Premi de Bèlgica resultà fatal per a tres pilots que volen ser campions: Button i Alonso abandonaren i Vettel fou quinzè. Només un miracle donaria opcions a algun d'aquests tres homes. Alonso sortí a cinc voltes del final, quan era vuitè, en perdre el control del vehicle després de topar amb un peralt i obligà la sortida del cotxe de seguretat.
Coes, embossos i nervis
L'expectació que origina el fet de jugar contra els grans de la Lliga és sempre enorme i això es reflectí ahir a l'hora d'intentar arribar a Son Moix. Els embossos foren eterns, tal vegada més del que és habitual un diumenge normal. A l'autopista arribaren a ser de cinc quilòmetres i tant conductors com aficionats hagueren d'armar-se de paciència per afrontar la situació. L'Ajuntament de Palma informà la setmana passada que les obres que es duen a terme als voltants de l'estadi vermell no afectarien l'arribada a les instal·lacions. Ara bé, no es pot negar que van tenir certa influència en la llargària de les coes, unes dimensions que segur que es van veure afectades també pel fet de jugar contra el Reial Madrid de José Mourinho en aquesta primera jornada de la temporada 2010/2011. L'assistència a Son moix fou excepcional. Més de 22.000 aficionats acudiren al camp vermell per presenciar el partit contra els blancs i tantes persones dirigint-se a un lloc asseguren que hi hagi embossos. Això sí, l'afluència massiva de seguidors no lleva que l'Ajuntament de Palma triàs un moment molt peculiar per dur a terme unes obres que afectaren l'agilitat del trànsit.
La campiona retroba el bon camí (101-84)
Després de la desfeta contra França en el seu debut en el campionat del món, Espanya necessitava guanyar i convèncer davant Noza Zelanda. Els d'Scariolo venceren gràcies a una gran actuació de Marc Gasol, Rudy Fernández i Navarro en la segona part, però encara són lluny de mostrar una imatge que pot donar esperances per revalidar el títol aconseguit fa quatre anys. Però hi ha esperança, perquè ahir, davant els australs, el conjunt espanyol tingué moments estel·lars. Espanya començà el matx amb empenta (15-5 en el minut 7); Scariolo es confià i va fer sortir de la pista els titulars. Això fou aprofitat per un rival que, en el segon quart, li ficà un parcial de 20-25 per deixar el partit obert al descans (48-44), gràcies als vint punts de Penny. Això tornà la por als espanyols, que no ho veien gens clar després de l'experiència contra França el dia abans. No volien cap més sorpresa. El combinat de Sergio Scariolo inicià la represa amb ràbia i un parcial de 9-0 deixà clares les intencions dels espanyols de no voler ser sorpesos. Sota la bona direcció de Ricky i Raúl López, el domini davall els taulells de Marc Gasol i l'encert en el tir de Rudy Fernández i Navarro (màxim anotador espanyol amb 18 punts), Espanya s'escapà a poc a poc del marcador i acabà gaudint del partit, donà descans als titulars i el guanyà per desset punts d'avantatge.
Bones sensacions
Duel, gairebé de pretemporada, entre el club que més doblers ha gastat en fitxatges i el que n'ha gastat menys.Punt valuosíssim el que aconseguí ahir el Mallorca davant el Reial Madrid de Mourinho, de Florentino i dels milions d'euros, en aquesta primera jornada...
El Mallorca il·lusiona (0-0)
Aquest Mallorca ja il·lusiona. I molt! Empatar davant el Reial Madrid, farcit de grans estrelles, amb fitxatges multimilionaris i pressupost astronòmic, és un èxit espectacular. No hi havia gaire factors que convidassin a l'optimisme, però, tot i que la Lliga just ha començat, ahir es va poder comprovar, com a mínim, que aquest equip té enormes expectatives de creixement. El Mallorca és un conjunt en formació, amb molts futbolistes joves, però amb qualitat. Ah, i amb una idea clara de com s'ha de jugar. Aduriz ja no hi és. Ni Borja Valero, ni Mario Suárez, ni Josemi, ni Julio Àlvarez, ni Mattioni... però el conjunt vermell, ara amb Michael Laudrup a la banqueta, es mostrà com un equip compacte, treballat, organitzat i lluitador. I amb qualitat.
Lorenzo, tercer
Dani Pedrosa (Honda) completà el vuitè triplet del motociclisme espanyol en la història del Mundial després d'imposar-se en el Gran Premi d'Indianàpolis de MotoGP. El líder del campionat, el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha), creuà la meta en tercera posició per darrere el nord-americà Ben Spies (Yamaha), amb qui compartirà equip l'any que ve, i per davant l'italià Valentino Rossi (Yamaha). Pedrosa tornà a ser el de les grans cites i demostrà que amb una bona posada a punt es pot convertir en un dels pilots més ràpids de la graella. Lorenzo va poder fer ben poc davant el català, encara que aquest nou podi li permet mantenir-se còmodament en la primera plaça del Mundial. En contra d'allò habitual, Pedrosa no va ser dels més ràpids en la sortida i es col·locà en la quarta plaça d'un grup liderat per Spies, que començà amb força la correguda. Tanmateix, el català recuperà l'espai perdut en les primeres voltes i no es torbà a col·locar-se segon.
Violació massiva
Membres de dos grups rebels que operen a l'est de la República Democràtica del Congo van violar unes 200 dones durant un setge de quatre dies a la localitat de Luvungi. El setge va ser perpetrat per rebels de les Forces Democràtiques per a l'Alliberament de Ruanda (FDLR) i de les milícies Mai Mai, hi participaren entre 200 i 400 homes i va durar des del 30 de juliol al 3 d'agost. Els assaltants aprofitaren també per saquejar els habitatges i partiren després amb total impunitat. L'atac va tenir lloc a una trentena de quilòmetres d'una base de la Missió d'Estabilització de les Nacions Unides (Monusco), que es va torbar una setmana a atendre la denúncia, segons els responsables d'algunes ONG que treballen a la zona, entre les quals es troba el Cos Mèdic Internacional (IMC). Gairebé totes les violacions van ser perpetrades per entre dos i sis homes, sovint davant els fills i marits de les víctimes. Fins i tot alguns dels infants patiren abusos. El diari La Vanguardia informà, citant The Guardian, que els menuts tenien entre 1 i 18 mesos.
“Ens va caure una pluja de cops”
"Els policies es tiraren damunt nosaltres. Sense temps de dir res, ens caigué a sobre una pluja de cops, punyades i coces. Ens pensàvem que ens linxarien". Aquest és l'esfereïdor testimoni d'Alexis Dorta, un dels catorze activistes del grup SaharAcciones que foren retinguts a El Aaiún després de participar dissabte en una manifestació a favor del poble saharià en la qual, segons ells, foren copejats per les forces de seguretat del Marroc. Ahir de matinada viatjaren amb vaixell a Las Palmas procedents de Rabat. Un dels concentrats, Pablo Monedero, explicà que ell i altres persones havien estat retingudes prop de vuit hores i que no s'havien presentat càrrecs contra ells. Cap ni un no volgué firmar la declaració verbal presa pels agents, per por que no s'oferís "una versió tergiversada". Segons pareix, sis dels activistes resultaren ferits, però cap de manera greu. Un altre dels membres de l'associació, Japci Marrero, hi afegí que tres d'ells, que arribaren més tard al punt de trobada perquè no s'havien pogut reunir amb la resta del grup en la manifestació, foren "increpats, empesos i obligats a besar la bandera marroquina" per grups d'aquesta nacionalitat i presumptes agents de paisà.
L'atac contra la base espanyola fou coordinat per terroristes
L'atac fou obra de terroristes. Aquesta és la conclusió a la qual arribà l'OTAN després de realitzar una investigació sobre l'atemptat en què varen morir dos militars espanyols i un intèrpret que anava amb ells i el posterior intent d'assalt a la base espanyola de Qala-i-Naw, a l'oest de l'Afganistan. Segons l'informe, van ser atacs "coordinats per terroristes", va informar l'organització en un comunicat. L'acció ja havia estat reivindicada anteriorment pels talibans. La ISAF va reconèixer que Ghulam Sakhi, el membre de la Policia afganesa que va disparar dimecres passat contra els espanyols, va ser arrestat i desarmat fa un any perquè tenia "vincles amb els terroristes", encara que posteriorment va ser posat en llibertat i es va reincorporar a les files del cos policial. Segons l'informe, Sakhi, autor dels trets que van acabar amb les vides del capità José María Galera, l'alferes Abraham Bravo i el seu traductor, un espanyol d'origen iranià, era cunyat d'un "conegut terrorista de la zona". Més tard fou abatut pels soldats espanyols companys dels finats.
Elton John
Diuen que actuarà aquí.I és bo que una gran estrellatrepitgi la meravelladel nostre món mallorquí.A més, hem pogut llegirdel cantant entrevistatuna peculiaritat,que implica una gran proesa:diu que tenim calidesai sentit d'identitat.
El gentil ja és un nigul
"En Panikkar ja és un nigul". Rebem l'sms dies després del traspàs del savi de Tavertet. L'havíem conegut anys enrere, rodant Phantasticus. El cant d'en Ramon, un encàrrec de l'Institut Ramon Llull dirigit per Cesc Mulet. Raimon Panikkar s'emocionava fins a...
El nomenament
Quin esglai! Quin ensurt! Quanta tristor! Quin desastre! No pot ser! Uff! Josep Melià pateix en silenci, estreny les dents i sospira per temps millors. Aguantar, resistir és ara el gran objectiu de Melià. Josep Melià, assumida la destitució dels càrrecs públics d'UM, intueix...
Carn de batle
Quan a un poble es parla d'en "Sí-sí" es sol fer esment del batle (abans era complaent amb els qui el posaven d'home de palla i, amb això de les eleccions, sol ser-ho amb tot aquell susceptible de votar-lo). Diuen les cròniques, però, que els batles estan...
No vagi per dit
L'incendi de Son DoblonsTècnics pròxims a Medi Ambient tenen clar que l'incendi de fa uns dies de Son Doblons (entre Petra i Son Serra de Marina) té origen cinegètic. Creuen que interessa a persones que van a caçar per la zona. Amb la vegetació molt...
El comiat que incardina encara més
La professora Josefina Salord ha conclòs l'etapa de presidenta del Consell Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME). ¿Importarà que observi que li devem, pel cap prim, un esguard explícit d'agraïment per la direcció que hi ha portat a terme? Encara que, en efecte, el...
Òrgans poc democràtics
La sentència del Tribunal Constitucional en contra de l'Estatut de Catalunya i el recurs que ha presentat el Defensor del Pueblo en contra de la llei d'acollida dels immigrants catalana han provocat moltes reaccions. Alguns polítics i opinadors, com el mateix Zapatero, han...
Torna el furbo!
Molta gent es degué emmurriar per la no-retransmissió del partit de dissabte a les 22 h (a la 6 i autonòmiques), però en principi és l'excepció inaugural d'aquesta última temporada amb futbol de primera en obert, després dels acords de l'LFP (i abans amb la Federació...
Viatge de pla a Porto Colom (1949)
Parlava Josep Pla de Portocolom amb un cert entusiasme. El mateix entusiasme que havia mostrat a Felanitx... "Felanitx és una important ciutat de més de tretze mil ànimes, plena de vida. El seu terme és pla i muntanyenc alhora. La seva producció agrícola és...
El PP balear i l'inici del curs
Al nou president del PP balear, José Ramón Bauzá, l'esperen hores difícils en el curs polític que comença aquesta setmana i que desembocarà en les eleccions autonòmiques i municipals de maig. Bauzá n'assumí la presidència fa mig any en una conjuntura pèssima...
Negats dins un tassó d'aigua
Perquè la llengua del diari sigui adequada, el lector l'ha de reconèixer com a pròpia, és a dir, s'ha d'acostar al màxim a la llengua que en general es fa servir més sovint". Així comença el Manual d'estil del Diari de Balears, un opuscle anònim mai publicat però que...
El nacionalisme a Balears
El nacionalisme a Balears pareix estar més preocupat per allò que no passarà a Catalunya -la impossible segregació- i les conseqüències que podria tenir aquí que per la seva pròpia supervivència. Un exemple d'aquest estat d'ànim és l'entendridora polèmica...