Notícies del dia 30 de octubre de 2004
Illes Balears / Balears
Pascual defensà el seu pressupost en una comissió informativa per la qual passaren tots els consellers.

Balears

El Consell pagarà el segon cinturó de Palma en cas que Madrid no ho faci

El Consell de Mallorca s'endeutarà per finançar el segon cinturó de Palma si finalment no rep els doblers del Govern central. El conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pascual, considera «irrenunciable» aquesta infraestructura perquè «és imprescindible» per descongestionar els accessos a Palma, ja que enllaçaria Alcampo amb la carretera de Valldemossa. A més, explicà que havia planificat les seves actuacions viàries pensant que aquesta obra es farà. El projecte costa 33'6 milions d'euros. Altres iniciatives del Consell són la construcció d'un tercer carril a la via de cintura i convertir el camí de Jesús en una via de quatre carrils per facilitar l'entrada i la sortida de Palma.

Quim Torres

Illes Balears / Cultura
Illes Balears / Esport
Ara / Estat Espanyol
Els presidents de les diferents comunitats.

Estat Espanyol

L'Euroregió neix com un grup de pressió

Les Illes Balears, Catalunya, Aragó, Midi-Pyrénées i Llenguadoc-Rosselló constituïren ahir l'Euroregió Pirineus-Mediterrani com a espai de cooperació entre comunitats i amb la voluntat d'obrir-se a altres pobles. En aquest sentit, el president balear, Jaume Matas, demanà respecte envers la decisió del president valencià, Francesc Camps, de no unir-se al projecte comú. L'acte tingué lloc al plau de Pedralbes (Barcelona), i els seus integrants no amagaren la intenció d'unir esforços per convertir-se en un grup de pressió davant la unió en una Europa ja sense fornteres.

Josep Maria Sastre

Ara / Món
Els 25 governants de la Unió Europea i els seus ministres d'Exteriors posen per a la foto de família.

Món

Els 25 signen la Constitució Europea

Els caps d'Estat i de Govern, com també els ministres d'Afers Estrangers dels vint-i-cinc països europeus, van firmar ahir a Roma el Tractat que estableix la primera Constitució de la Unió Europea de la història, 47 anys després del naixement de la Comunitat Econòmica Europea (CEE). Per aconseguir el text, han estat necessaris més de dos anys de debats sobre què volen fer junts els actuals 25 països que integren la Unió, el major projecte polític i econòmic del món. La recta final va estar marcada per la lluita pel poder, en intents desesperats perquè la representació de cada país a les institucions comunitàries reflecteixi que aquest invent és una estranya combinació entre estats i pobles.

CAROLINA PÉREZ

Opinió / Opinió