Etiqueta 'Mostra de Cuina'

Tendències

La Mostra de Cuina se'n va a la part forana

En comptes de tapes, s'hi oferiran menús a molt bon preu: 12 euros. Foto: Jaume Morey La Mostra de Cuina ha aprofitat la celebració del 25è aniversari per reenfocar la seva organització. I és que vint anys no són res, que deia aquell tango, però igualment certa és la màxima de renovar-se o morir. Així que la Mostra abandona el Palma Arena, escenari de l’any passat, i se’n va a la part forana, a la recerca, potser, de les essències més genuïnes. No debades, el lema de l’edició d’enguany (que es durà a terme del 15 d’abril al 3 de maig) és "Més mallorquina que mai". Segons Antoni Mas, president de la branca de Restauració de CAEB (organitzadora de l’esdeveniment), "s’havien de fer un replantejament seriós". Tot i assegurar que el balanç de 24 anys de mostres és "molt positiu, també era un secret a veus que la continuïtat de la fira perillava des de la poc concorreguda edició de l’any passat al Palma Arena".

Ander Zurimendi08/04/09 0:00

Tendències

Arribar a menys gent, però amb més intensitat

La Mostra de la Cuina Mallorquina s’ha descentralitzat enguany i en comptes de tenir lloc en un escenari tancat de Palma (Fires i congressos; Palma Arena), se’n va a la part forana. Així, en lloc d’una mostra, n’hi haurà 19, tantes com pobles participants. Mateu Villalonga, del restaurant binissalemer de Can Arabí, creu que el canvi d’escenari té tants inconvenients com avantatges. Entre els aspectes positius, destaca que els plats seran de més qualitat, perquè els elaboraran a la seva cuina habitual.

Ander Zurimendi09/04/09 0:00

La Mostra es presentà al restaurant Casa Jacinto.

Tendències

Sus a la Mostra de cuina

Arriba a Mallorca la XXVII edició de la Mostra de cuina, que comença demà i el la qual participen 38 restaurants de l'Illa per poder "explorar Mallorca amb el paladar". La consellera insular d'Economia i Turisme, Isabel Oliver, i la presidenta de l'Associació de Restauradors de Mallorca (CAEB), Pilar Carbonell, presentaren ahir l'acte, en el quan enguany es retrà homeatge a Tomeu Esteva, mestre Tomeu, finat l'any passat. Per això, set restaurants han programat una sèrie de menús degustació composts per les distints receptes del reconegut cuiner. Durant la presentació, Oliver subratllà la necessitat de posar en valor la gastronomia de l'Illa. La reponsable del departament insular d'Economia i Turisme reiterà el suport a la Mostra i recordà que és, actualment, l'esdeveniment gastronòmic "més important de tota l'illa". Després de la bona acollida -per part d'assistents i de restauradors- de la passada edició, enguany es repetirà el mateix format i la Mostra es trasllada als locals dels establiments participants.

dBalears03/05/11 0:00

Recepta de mestre Tomeu Esteve, pitera de pollastre farcida de fruites.

Tendències

El millor aparador del patrimoni gastronòmic

La XXVII Mostra de cuina mallorquina va tancar ahir les portes al restaurant Menestralia, a Campanet, i ho va fer reivindicant més que mai la importància de la seva presència com a aparador del patrimoni gastronòmic de l'Illa. Enguany s'han servit 38.000 menús, que els clients han pogut degustar als 38 restaurants que han participat en les jornades culinàries. Les xifres són, segons la presidenta de l'Associació de restauració de Mallorca, Pilar Carbonell, "positives, tot considerant les dificultats econòmiques del moment". Carbonell va expressar "la inquietud dels restauradors per no disposar d'un recinte on desenvolupar la mostra", però va assegurar que continuaran treballant "per aconseguir recollir bons fruits en el futur". Van assistir a l'acte la consellera d'Economia i Turisme del Consell, Bel Oliver; el director insular de Promoció i Economia, José Antonio Santos, i el president d'Asaja, Biel Company, entre d'altres. En el transcurs de l'acte es va retre homenatge al mestre Tomeu Esteve, de qui es va destacar "la intensa tasca com a cuiner i professor" i "la important empremta que va deixar en la gastronomia balear".

M. Serra18/05/11 0:00