La Mostra de la Cuina Mallorquina s’ha descentralitzat enguany i en comptes de tenir lloc en un escenari tancat de Palma (Fires i congressos; Palma Arena), se’n va a la part forana. Així, en lloc d’una mostra, n’hi haurà 19, tantes com pobles participants. Mateu Villalonga, del restaurant binissalemer de Can Arabí, creu que el canvi d’escenari té tants inconvenients com avantatges. Entre els aspectes positius, destaca que els plats seran de més qualitat, perquè els elaboraran a la seva cuina habitual. A més a més, "els comensals arribaran a conèixer el restaurant, i no només l’estand que teníem a la fira". D’aquesta manera, serà més fàcil que hi tornin un altre pic, vaja. "Però quanta gent tindrem, això és una incògnita", reconeix.
Joan Estarellas, responsable del restaurant Santuari de Cura (Algaida), també es mostra indecís respecte del canvi d’escenari. "Jo som de la part forana i, per tant, estic content", comença Estarellas. "Ara bé, tampoc m’ho prendria com una reivindicació dels pobles". I és que, a la fi, "s’haurà de tornar al model antic d’un sol envelat". No debades, "l’afluència és molt més gran que si ens repartim", diu. Des del restaurant Es Canyís, de Sóller, comparteixen l’anàlisi. "Quanta gent vindrà? 300 persones? Clar, però per la fira n’hi passaven 3.000", comenta. A part dels càlculs, allò clar és que, "per al públic, es perd l’encant de fira". Ara bé, i en això coincideixen tots els hostalers consultats: "Podrem oferir més qualitat, un servei millor i serà infinitament més còmode per a nosaltres", assegura Patrice Perrote. Pareix, idò, que el canvi té aspectes positius i negatius. Ara toca veure quins hi influiran més.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.