algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
22°

El mallorquí Pablo Luis Aguado venç l'excampió del món d'escacs

232033

Pablo Luis Aguado Doncel, actualment el número 1 sub-18 de les Illes Balears, va ser l'únic jugador d'escacs que va sorprendre l'excampió del món del 2005 Veselin A. Topalov, de naixement rus però que ha jugat amb la selecció búlgara des de 1994. Topalov va jugar unes simultànies a Lleó davant 27 jugadors i només va perdre contra el mallorquí, i va fer taules amb Vicente Tirado de Madrid, Luis Galan d'Astúries i amb la campiona sub-12 de Galícia, Jimena Abad.

Pablo jugà una gran partida, amb un joc molt segur i creatiu, consolidant el seu èxit a la Lliga Balear, on el seu equip, el Mallorca Isolani, va aconseguir el subcampionat de les Balears amb una contribució de 7 punts en 8 partides jugades. S'està preparant per competir en un dels tornejos oberts més importants de l'Estat Espanyol, "el XLIII Open Internacional Villa de Benasque", que es juga del 5 al 14 de juliol. També hi competiran els menorquins Martin Krauchi i Nando Florit. D'aquesta manera, l'escaquista treballa per presentar la seva credencial en la lluita pel campionat d'Espanya sub-18.

A més de ser un estudiant destacat, vol continuar la seva progressió per aconseguir el títol de Mestre FIDE, el primer graó a escala mundial. Participà en el prestigiós torneig Ciutat de Lleó, on van competir 99 jugadors de gran qualitat, i va aconseguir la 20a posició amb 5 punts. La gran triomfadora va ser l'espanyola Marta Garcia, que va destacar i va demostrar que les dones també poden aconseguir grans èxits en aquest esport si se'ls ofereixen les mateixes possibilitats.

Aquests dies, Lleó ha estat ple d'activitats escaquístiques amb diversos tornejos per popularitzar l'escac, incloent partides al carrer amb taules gegants, conferències i el Magistral, on van participar grans jugadors com els excampions del món Anand i Topalov, el 4t del món Andrjun Erigassi i el gran mestre lleonès Jaime Santos.

Altres competicions:

  • Al sub-8 nacional les actuacions no van complir les expectatives. Jaume de la Torre va ser el millor, acabant en la posició 75 amb 3,5 punts. El campió va ser el rus Timofev Demchenko, que va guanyar totes les partides.
  • A Barcelona l'argentí Faustino Oro, de 10 anys i 8 mesos, ha establert un rècord com el mestre internacional més jove, superant les marques de Carlsen i Fischer.
  • A Menorca van finalitzar els campionats d'escacs ràpids a Fornells, amb la victòria de Marc Piedra Buena a la categoria escolar i de Martín Krauchi a la categoria absoluta, amb un total de 53 participants.
  • A Mallorca destacava el Torneig de la Colònia de Sant Pere amb 71 participants, on va guanyar Miquel Sureda, seguit per Sebastià Massanet i Antoni Cirer de Mallorca Isolani.

Escacs a les Illes:

  • El 6 de juliol, a la plaça de la Catedral de Ciutadella, es durà a terme un torneig del Circuit d'Escacs Illa de Menorca.
  • Comença el campionat d'Espanya sub-10 a Salobrenya, amb la participació de 8 jugadors de les Illes Balears. Després de 4 rondes, els millors són Unai Ibáñez, Yoel Angola i Alejandro Salva, amb 2 punts de 4 possibles.
  • L'Associació d'Escaquistes de les Balears (AEB) organitza 4 tornejos en línia als vespres dels dies 4, 11, 18 i 25 de juliol, entre clubs de les Illes Balears.
  • A la llista de tornejos estivals a pobles de Mallorca, destaca el XXè Torneig de Primavera Escolar a Maria de la Salut, que es celebrarà el 6 de juliol a la plaça del mercat a les 17:00 hores, i la Fita de Pòrtol el 12 de juliol, amb categories escolars i absolutes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 1 dia
El teu embolic és típic de territoris ocupats. Els estats independents tenen clarament especificat qui té la nacionalitat pròpia del país i descrits els mecanismes de com adquirir-la, en cas de tenir a l'origen una ciutadania diferent.

En el nostre cas de moment solament podem seguir l'article 9 de l'Estatut d'Autonomia heu-lo ací :

"Article 9. La condició política dels illencs
1. Als efectes d’aquest Estatut, tenen la condició política de ciutadans de la
comunitat autònoma els espanyols que, d’acord amb les lleis generals de l’Estat, tenen veïnatge administratiu en qualsevol dels municipis de les Illes Balears.
2. Gaudeixen dels drets polítics definits en aquest Estatut els ciutadans espanyols
residents a l’estranger que hagin tingut el darrer veïnatge administratiu a les Illes
Balears i acreditin aquesta condició en el consolat d’Espanya corresponent. Gaudeixen també d’aquests drets els seus descendents inscrits com a espanyols, si ho sol·liciten, en la forma que determini la llei de l’Estat.
3. Els estrangers que tenguin veïnatge en qualsevol dels municipis de les Illes Balears i adquireixin la nacionalitat espanyola queden subjectes al dret civil de les Illes Balears llevat que manifestin la seva voluntat en sentit contrari."

El País Valencià i el Principat tenen en llurs estatuts, articles similars.

Miquel, sigui en un estat independent o en un territori autònom, el nom ( i els llinatges) no fa la cosa.
Valoració:5menosmas
Per Miquel, fa 2 dies
Pablo Luis Aguado?. I diuen que ès mallorquí?. Pot haver nascut aquí però....amb una paraula.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente